krepes-anoigma-
clock icon
45'

Αλμυρές κρέπες με κολοκύθι

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 κουτί Μίγμα για Kρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Για τη γέμιση

  • 750 γρ. κολοκυθάκια
  • 300 γρ. φέτα
  • 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικός φρέσκος
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Αυτές οι κρέπες με κολοκυθάκια, φέτα και γραβιέρα θα γίνουν το καλύτερο ορεκτικό σ’ ένα κυριακάτικο τραπέζι. Επιλέγοντας τα προϊόντα της ΓΙΩΤΗΣ η προετοιμασία τους θα γίνει παιχνιδάκι.

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας στον χυλό τα μυρωδικά.

Τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά. Τέλος, μοιράζετε τη γέμιση στις κρέπες και διπλώνετε στα 2 σε σχήμα τριγώνου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, προσθέτοντας στον χυλό τα μυρωδικά.

Βήμα 2

Τρίβετε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά. Τέλος, μοιράζετε τη γέμιση στις κρέπες και διπλώνετε στα 2 σε σχήμα τριγώνου.