Χυλωμένα και έξτρα τυρένια ζυμαρικά mac’n’cheese, με την πλούσια γεύση και υφή που τους χαρίζουν τα προϊόντα της Arla.
Υλικά
- 300 γρ. ζυμαρικά κοντά, κοραλάκι
- 10 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 30 γρ. Lurpak Soft ανάλατο, λιωμένο
- 3 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 500 ml γάλα φρέσκο
- 150 γρ. Arla Pasta & Gratinar
- 150 γρ. κασέρι Ξάνθης, τριμμένο
- 50 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. πάπρικα κατά προτίμηση καπνιστή
- 1/4 κ.σ. μοσχοκάρυδο
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Lurpak Soft σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι.
Βήμα 2
Καβουρδίζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βήμα 3
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το Arla Pasta & Gratinar, το κασέρι και τη γραβιέρα, τη μουστάρδα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να λιώσουν ελαφρώς τα τυριά.
Βήμα 4
Αν χρειαστεί αραιώνουμε με ελάχιστο νεράκι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον πάπρικα αν θέλουμε.