Ένα από τα πιο απλοϊκά αλλά πεντανόστιμα πιάτα της Κέρκυρας μεταμορφώνεται σε υπέροχο θαλασσινό μεζέ, ιδανικό για το τραπέζι της παρέας. Συνοδεύστε με μία δροσερή Μαλαγουζιά που ταιριάζει πολύ!
Υλικά
- 24 μέτριες γαρίδες Jinga Ocean Sea
- 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 30 γραμ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 40 ml λευκό ξίδι καλής ποιότητας
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί καλής ποιότητας
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 40 ml ε.π Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 150-200 ml ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
- αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ευρύχωρη πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο, σοτάρουμε για 2΄το σκόρδο και το αλεύρι μέχρι να πάρει ελαφρώς λίγο χρώμα.
Βήμα 2
Σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε 2΄να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, τη μισή ποσότητα από τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 10΄.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο για 1΄κάθε πλευρά. Τις προσθέτουμε στη σάλτσα και τις αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και αποσύρουμε.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους αι λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.