Δοκιμάστε αυτόν τον νηστίσιμο χαλβά από σιμιγδάλι, που θα ικανοποιήσει όποιον τον δοκιμάσει. Τα κράνμπερις και το κακάο του δίνουν ξεχωριστή γευστική διάσταση.

Υλικά
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 200 γρ. σιµιγδάλι ψιλό
- 50 γρ. κακάο, σε σκόνη
- 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα Belbake
- 60 γρ. κράνµπερις αποξηραµένα
- 300 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη Diamant
- 400 ml νερό ζεστό
- 1 φλούδα από λεµόνι ακέρωτο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- κανέλα, σε σκόνη, για το σερβίρισµα
Μερίδες: 6
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε µια βαθιά κατσαρόλα (είναι σηµαντικό να είναι βαθιά) ρίχνουµε το ελαιόλαδο µε το σιµιγδάλι, το κακάο, τα τριμμένα αµύγδαλα και τα κράνµπερις και ανακατεύουµε με μια ξύλινη κουτάλα για 7΄-8΄.
Βήμα 2
Σε µια άλλη µικρή κατσαρόλα βράζουµε τη ζάχαρη µαζί µε το νερό, τη φλούδα λεµονιού και το ξύλο κανέλας µέχρι να γίνουν σιρόπι.
Βήμα 3
Μόλις καβουρδιστεί το σιµιγδάλι, και όπως είναι ζεστό, ρίχνουµε το σιρόπι και ανακατεύουµε συνέχεια, µέχρι να πήξει και να ξεκολλήσει ο χαλβάς από τα τοιχώµατα της κατσαρόλας.
Βήμα 4
Στη συνέχεια βάζουµε τον χαλβά σε μια φόρµα, τον πατάµε καλά και αφήνουµε να κρυώσει για 15΄. Ξεφορµάρουµε σε πιατέλα, πασπαλίζουµε µε λίγη κανέλα και σερβίρουμε.