Δοκιμάστε αυτά τα κεφτεδάκια με την ιδιαίτερα δροσερή και αρωματική σάλτσα, που συνδυάζει το γιαούρτι με τον δυόσμο.
Υλικά
- 80 γρ. ψωμί τοστ χωρίς κόρα
- 50 ml γάλα
- 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 100 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- αλεύρι, για το πανάρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
Μερίδες: 4
Για τα κεφτεδάκια:
Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμος
Διαδικασία
Βήμα 1
Κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες του τοστ με το γάλα για να μουλιάσουν. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μουλιασμένο ψωμί με το γάλα. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ.
Βήμα 2
Αλευρώνουμε τους κεφτέδες. Τους τοποθετούμε στη φριτέζα αέρος και ψήνουμε στους 180°C για 15΄. Ανακατεύουμε στα μισά του ψησίματος για να πάρουν τα κεφτεδάκια μας χρώμα. Τα ψήνουμε ανά 2 δόσεις.
Βήμα 3
Σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρουμε τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια μας.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM