Ο Δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού, πέρασε και μας άφησε τους περισσότερους με γεμάτα στομάχια και μερικά κιλά βαρύτερους! Πρόκειται για μια μέρα αφιερωμένη στο κρέας αλλά και στα γλυκά καθώς υπάρχουν πολλές εορτάζουσες και εορτάζοντες. Γι΄αυτό και στο καθιερωμένο μας Poll στο Viber, σας θέσαμε ένα ερώτημα που αφορά το φαγητό που φάγατε στα τραπέζια ή τις ταβέρνες που πήγατε αυτές τις μέρες. Χοιρινό, αρνί ή μοσχαράκι; Τι απάντησαν οι αναγνώστες του Olivemagazine.gr;
Κι ενώ οι μάχη ήταν εξ αρχής σκληρή, επικράτησε με ένα ποσοστό 40% το χοιρινό, αφήνοντας πίσω σε σχεδόν ισοβαθμία το αρνί με το μοσχαράκι! Για την ακρίβεια στη δεύτερη θέση ήρθε το αρνί με 30% και τρίτο και τελευταίο το μοσχάρι με μόλις 27%.
Σας δίνουμε επομένως συνταγές για χοιρινό, αλλά θα δείτε και μερικές προτάσεις για τα υπόλοιπα!
Χοιρινό
Χοιρινές μπριζόλες: Όλες οι τεχνικές για το τέλειο μαγείρεμά τους
Οι μέρες είναι ιδανικές για ψήσιμο στο σπίτι με φίλους! Και τι πιο τέλειο από το να βάλουμε μπριζόλες ή πανσέτες στα κάρβουνα!
Πανσέτες με πικάντικη πατατοσαλάτα
Η μαρινάδα με μπίρα δίνει απίστευτη γεύση στις πανσέτες, που συνοδεύονται ιδανικά από αυτή την πικάντικη πατατοσαλάτα και ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.
Χοιρινό κοκκινιστό, γλυκοπικάντικο
Το κοκκινιστό χοιρινό της συνταγής έχει μια γλυκιά υποδομή μελωμένων λαχανικών με πράσα, κρεμμύδι και καρότο στη σάλτσα του, που συμπληρώνεται από πολτοποιημένες κόκκινες πιπεριές και τοματοπολτό για εντάσεις χρώματος και γλύκας, με καπνιστή πάπρικα και μια καυτερή πιπεριά για να δώσουν πικάντικο τόνο, και κόκκινο κρασί για να αργοψήνεται στο φούρνο και να γεμίζει μεθυστικά αρώματα.
Σας δίνουμε και παρακάτω κάποια tips και συμβουλές για κρέατα που σχεδόν ισοβάθμισαν στη δεύτερη θέση:
Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο: πώς το φτιάχνουν οι σεφ;
Μοσχαράκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα: η κλασική εκδοχή και οι παραλλαγές των σεφ
Τα κλασικά μαγειρευτά με μοσχαράκι: επιλογή κρέατος, τεχνικές και μυστικά στο μαγείρεμα