Αναμφισβήτητα ο παραδεισένιος κήπος του Μεγάρου Μουσικής είναι το ιδανικό μέρος για φαγητό και ποτό όλο το καλοκαίρι. Το Fuga Restaurant & Bar είναι μια πραγματική όαση στην καρδιά της πόλης που κάθε χρόνο έχει κάτι νέο και ιδιαίτερο να προσφέρει. Κατάφυτο σκηνικό, δροσιά παντού, όμορφη θέα και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα συνθέτουν μια συνθήκη χαλάρωσης που όλοι έχουμε ανάγκη, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Η φιλοσοφία της κουζίνας συνεχίζει να βασίζεται στις ιταλικές και ιαπωνικές γεύσεις, εξ ου και ο όρος italenese, αλλά έχει και επιρροές από την Ισπανία.

Στο πλευρό του σεφ Μίλτου Κώτση είναι φέτος η Γιούκα Αογιάμα (Yuka Aoyama), με επιτυχημένη πορεία στο Nobu και στο Roka του Mayfair στο Λονδίνο, η ταλαντούχα σεφ είναι υπεύθυνη για το σούσι. Οι δημιουργίες της ξεχωρίζουν για τις άψογες τεχνικές και τα ολόσωστα κοψίματα. California και inside-out με μαγιάτικο και πικάντικο τόνο, nigiri τόνου και nigiri λαβράκι είναι πολύ ισορροπημένα στις γεύσεις και τα αρώματα, με τη φρεσκάδα των πρώτων υλών να πρωταγωνιστεί σε κάθε μπουκιά. Το ίδιο νόστιμο και το σεβίτσε μαγιάτικο, με ωραία οξύτητα, ένα touch πιπεριά χαλαπένιο και φρέσκο κόλιανδρο να του δίνουν μια ενδιαφέρουσα σπιρτάδα που του πάει.

Ο Δαμιανός Σιδηροκανέλλης, στενός συνεργάτης του αγαπημένου Fabrizio Buliani, και διακεκριμένοι σεφ από την Ιβηρική που πλαισιώνουν επίσης την κουζίνα δημιουργούν πιάτα που ξεχωρίζουν. Στα πιο μεσογειακά λοιπόν, ο φρέσκος αστακός με αβγό ποσέ, ψητές πιπεριές Padron και σομπρασάδα είναι ένα πιάτο με καθαρόαιμα ισπανικά στοιχεία που τρώγεται σε δευτερόλεπτα. Αυτό που αξίζει να επιλέξει κανείς ξανά και ξανά όμως είναι το λιλιπούτειο σάντουιτς χτένι με ψαχνό από χοιρινό ποδαράκι και πουρέ σελινόριζας. Στο πρώτο άκουσμα ίσως τα στοιχεία του να μοιάζουν αταίριαστα, στην πράξη όμως πρόκειται για ένα πιάτο πολύπλοκο αλλά αξιοθαύμαστα ισορροπημένο. Tο χτένι κρατάει τη φίνα υφή του και τη σοφιστικέ γεύση του παίρνοντας δροσιά από τα φρέσκα μυρωδικά που το σκεπάζουν. Το μελωμένο κρέας λιώνει στο στόμα, η σάλτσα έχει συμπυκνωμένη γεύση και δίνει την απαραίτητη λιπαρότητα.

Στα επιδόρπια, το παγωτό καπνιστού τυριού που σερβίρεται μέσα σε κρύα σούπα (κονσομέ) κόκκινων φρούτων κερδίζει τις εντυπώσεις με την αρμονία και τη φινέτσα του ενώ η zuppa inglese είναι πιο πληθωρική και comfort.

Σε κάθε περίπτωση, στη Fuga το μοίρασμα διαφόρων πιάτων σε παρεΐστικο κλίμα προσφέρει μια ευρεία εμπειρία γεύσεων που σίγουρα θα απολαύσουν ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Όσο για τη λίστα των ποτών τα κρασιά, προσεκτικά επιλεγμένα, κρατούν τον πήχη ψηλά όπως ακριβώς και οι προτάσεις της mixologist και bar manager του The Clumsies, Γεωργίας Γεωργακοπούλου, που μόλις ανέλαβε την ευθύνη της μπάρας δημιoυργώντας μια ολοκαίνουργια λίστα κοκτέιλ. Terra Roja με λευκή τεκίλα, mezcal, χυμό πατζάρι και ξίδι από ράσμπερι, Summer in the City με ρούμι, λεμονόχορτο, ροδάκινο, βερίκοκο και νερό καρύδας και Fuga’s fresh με τζιν, βασιλικό, shiso και γιασεμί είναι μόνο μερικά από όσα μπορείτε να απολαύσετε «σκέτα» ή σε συνδυασμό με τα πιάτα του εστιατορίου. Το Honey Bee με γιαπωνέζικο ουίσκι, μέλι και καφέ, είναι ό,τι πρέπει για να κλείσει ένα γεύμα.

Info
Πέτρου Κόκκαλη 1, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τηλ.: 210 7242 979