Ανάμεσα σε σουβλατζίδικα και μεζεδοπωλεία, παλιάς και νέας κοπής, το Bocas Meze ξεχωρίζει αμέσως όχι μόνο για τη μοντέρνα, χαρούμενη αισθητική του αλλά και για την ιδιαίτερη κουζίνα του. Τυπικά είναι ένα new age μεζεδοπωλείο το οποίο στήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι από τους Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και Μίλτο Αρμένη, ουσιαστικά όμως πρόκειται για ένα ευφάνταστο πάντρεμα της ελληνικής και της ισπανικής κουζίνας, σε μια σύγχρονη εκδοχή, που κάνει τη διαφορά. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που έχει διακριθεί-στεριώσει σε μια περιοχή που συγκεντρώνει πολλά και διαφορετικά στέκια καλοφαγάδων.

Βουτηγμένος στα χρώματα και στο φως ο εσωτερικός χώρος που από τη μία βλέπει το μπαρ και από την άλλη την κουζίνα εν ώρα δράσης είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσει κανείς ένα μεσημέρι ή ένα βράδυ με φίλους. Την ατμόσφαιρα συμπληρώνουν χαλαρές ροκ μουσικές που έρχονται κυρίως από τα 70s ενώ το προσωπικό που είναι καλά συντονισμένο και ταχύτατο ακόμα και σε στιγμές αιχμής, π.χ. Σαββατόβραδα, δίνει έναν ευχάριστο ρυθμό. Αυτό που αξίζει βέβαια περισσότερο την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι το έξω. Ξύλινα τραπεζάκια, ψάθινες καρέκλες, λουλουδάτα τραπεζομάντηλα, ρετρό σερβίτσια και χρωματιστά φωτιστικά σε μια κατάφυτη αυλή που προσφέρεται για ατελείωτες κουβέντες με νόστιμο τσιμπολόγημα και απολαυστικά ποτά.

Το μενού, αν και φειδωλό στις περιγραφές των πιάτων, αποτελείται από επιλογές που ξεφεύγουν από όσα έχουμε συνηθίσει μένοντας πάντα πιστό στην ελληνοϊσπανική καταγωγή του σεφ Μίλτου Αρμένη πάνω στην οποία στηρίζεται και ολόκληρη η ιδιοσυγκρασία του Bocas. Η μους ταραμοσαλάτας είναι σκέτο βελούδο, αλμυρή και λεμονάτη όσο πρέπει, ισορροπεί με τη φρεσκάδα του λαδιού μαϊντανού και πάει ωραία με το αφράτο χειροποίητο ψωμί χαρουπιού. Το ίδιο του πάει και η βαθιάς νοστιμιάς καπνιστή τυροκαυτερή, έντονη και πληθωρική ως οφείλει. Οι μπρουσκέτες με μπραντάδα μπακαλιάρου είναι τραγανότατες και φουλ αρωματικές με το ψάρι να πρωταγωνιστεί και τα φρέσκα μυρωδικά να δίνουν ευχάριστη σπιρτάδα. Οι τροφαντοί λουκουμάδες κολοκυθιού είναι καλοτηγανισμένοι, chrispy απ’ έξω με στιβαρό εσωτερικό και μια σταλιά γιαούρτι από πάνω που δροσίζει την κάθε μπουκιά.

Η γαρδούμπα γαρίδας (!) είναι μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη. Φρέσκο θαλασσινό που δένει γευστικά με τη μπόλια και το έντερο που το τυλίγουν, σε έναν απρόσμενα νόστιμο μεζέ παντρεύοντας τη στεριά με τη θάλασσα. Τα σουτζουκάκια τόνου είναι διακριτικά μπαχαρεμένα με τσιπς και κρέμα πατάτας που μοσχοβολάει βούτυρο να τους δίνουν έξτρα υφές. Το κοτόπουλο που πανάρεται σε πάνκο είναι τραγανό ενώ το κέτσαπ παστιτσάδας που το συνοδεύει συμπυκνώνει όλη τη νοστιμιά της κερκυραϊκής παράδοσης. Όσο για τη λίστα των ποτών περιλαμβάνει κρασιά, τσίπουρα, τσικουδιές, ούζα και μπίρες, όλα προσεκτικά επιλεγμένα με κάποια παλαιωμένα να ξεχωρίζουν, από Έλληνες παραγωγούς και όχι μόνο. Ωστόσο η μπάρα φτιάχνει και κλασικά κοκτέιλ που ταιριάζουν εξίσου με τις δημιουργικές γεύσεις της κουζίνας.

Γενικά, ο Μίλτος Αρμένης καταφέρνει επενδύοντας σε ταπεινές αλλά εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες να κάνει ευρηματικά πιάτα τα οποία κρατούν τον πήχη της απόλαυσης ψηλά και τις τιμές σε πολύ λογικά επίπεδα. Αυτός είναι και o κυριότερος λόγος που αξίζει να βρεθεί κανείς στο Bocas ακόμα κι αν χρειαστεί να ξεκινήσει από την άλλη άκρη της πόλης.

Info
Προύσης 13, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ.: 210 2580 908