Η Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη έχει αποκτήσει, εδώ και έντεκα χρόνια, χρώμα και κέφι από το παιχνιδιάρικο Geluk. Δημιουργοί του είναι τρία αδέρφια, ο Σπύρος (The Eatalians), ο Γιώργος και η Μαρία Αργυρίου. Το επιβλητικό μπαρ που στέκεται στη μέση της σάλας μαρτυρά την έμφαση που δίνει το all day bistro όχι μόνο στο καλό φαγητό αλλά και στα ψαγμένα κοκτέιλ. Είναι πάντα στολισμένο με πανέμορφες ανθοδέσμες που προσθέτουν χρώμα στις παλ αποχρώσεις σε τοίχους, καρέκλες και τραπέζια, δημιουργώντας ένα ευχάριστο σκηνικό. Περιτριγυρισμένος με ψηλά δέντρα και πάμπολα, προσεγμένα φυτά, που συνθέτουν ένα εξωτικό περιβάλλον, είναι και ο εξωτερικός χώρος. Το μεγαλύτερο τμήμα του, συμπεριλαμβανομένου και του μπαρ της αυλής, αγκαλιάζεται από πτυσσόμενες τζαμαρίες. «Geluk στα Ολλανδικά σημαίνει ευτυχία», μου λέει χαμογελώντας ο Σπύρος «και είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκουμε να νιώθουν οι καλεσμένοι μας όταν επισκέπτονται το μαγαζί.»

Η ευτυχία για μένα και την παρέα μου ξεκινάει με τον εγκάρδιο και συνάμα άκρως επαγγελματικό τρόπο που μας υποδέχονται στο μαγαζί. Την ευχάριστη διάθεση αυξάνουν οι γευστικές απολαύσεις της κουζίνας του ταλαντούχου executive chef Νίκου Κουτσούκου. Μαζί με τον head chef Κώστα Γεωργιάδη, έχουν δημιουργήσει ένα μενού που βαδίζει σε διεθνή μονοπάτια, από το οποίο δε λείπουν τα έντεχνα δημιουργικά στοιχεία. Πρόσφατα, επίσης, τόσο ο κατάλογος του brunch όσο και αυτός του βραδινού ανανεώθηκαν για να «συμπεριλάβουν γεύσεις που αγαπάει ο κόσμος χωρίς όμως να διακυβεύεται ο comfort χαρακτήρας του φαγητού μας που ταιριάζει γάντι με το όλο ύφος του μαγαζιού», μου λέει ο Νίκος.

Στα νέα πιάτα του brunch ξεχωρίζουν το ντελικάτο Salmon Scramble με καπνιστό σολομό, ψωμάκι μπριός, τυρί κρέμα και ντοματίνι κονφί καθώς και τα αφράτα Pancake με απαλή κρέμα cheesecake, μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, σιρόπι σφενδάμου και φρούτα του δάσους. Εξαιρετικά και τα πιάτα στον κατάλογο του δείπνου. Το δικό μας άνοιξε όμορφα η αρωματική, πολύχρωμη μπρουσκέτα, με προζυμένιο και όσο πρέπει τραγανό λαδόψωμο που πάνω του απλώνονται φρέσκα ζουμερά ντοματίνια αναμεμειγμένα με μυρωδικά, ξύγαλο Σητείας και υψηλής ποιότητας μορταδέλα με φυστίκι. Σειρά πήρε το δημιουργικό mac n cheese, που παρουσιάζεται σε μορφή arancini – ωραία χρυσαφένιο εξωτερικά με σωστά βρασμένο το μακαρόνι, βελούδινη κρέμα τσένταρ και καπνιστό μπέικον. Σε ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα αναδείχθηκε το γιουβετσάκι με μοσχαράκι ραγού, φρέσκια ντομάτα και αφρό παρμεζάνας. Το κριθαράκι ήταν σωστά χυλωμένο και η μαμαδίστικη γεύση του ξυπνούσε μνήμες οικογενειακού τραπεζιού. Στο κους κους με τις ψητές γαρίδες η φρεσκάδα από το ξύσμα λεμονιού και του μάραθου έρχονταν σε πλήρη αρμονία με την πληθωρικότητα της μπισκ και στο χοιρινό iberico η τρούφα στον πουρέ και τα ψητά μανιτάρια με μοσχαρίσια σάλτσα χάριζαν δελεαστικά αρώματα. Τα επιδόρπια, επιμέλεια του pastry chef Αλέξανδρου Κόνιαρη, έκλεισαν με γλυκές νότες το δείπνο μας. Ξεχωρίσαμε το ισορροπημένο σε γεύσεις και υφές choux βανίλιας με σου κρακελέ για το τραγανό στοιχείο, montée λευκής βανίλιας και παγωτό βανίλια. Τις ωραίες επιλογές φαγητού συμπληρώνουν τα προσεγμένα κοκτέιλ δια χειρός Γιώργου Σταματελόπουλου, ενώ ο somellier του μαγαζιού, Δήμος Μήλιος, υπογράφει μια πλήρως ενημερωμένη και value for money λίστα κρασιών από τον Ελληνικό αλλά και το διεθνή αμπελώνα.

Ελευθερίου Βενιζέλου 197, Ηλιούπολη, τηλ. +30 2109931190, Instagram: geluk_

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα

Το άρθρο της εβδομάδας