Όσοι λατρεύουμε τις μακαρονάδες με σάλτσα -ποιος, άλλωστε, δεν λατρεύει ένα καλό pesto Genovese, αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα. Κάνουμε παραπάνω σάλτσα, την αποθηκεύουμε σε ένα μεγάλο βάζο και όταν έρχεται η ώρα της κανάλωσής της πρέπει να υπολογίζουμε ‘με το μάτι’ την ποσότητα ανά μερίδα.
Όμως, αυτό το tip έρχεται να μας διευκολύνει, καθώς μπορούμε να αποθηκεύουμε τις σάλτσες σε ατομικές μερίδες. Εντάξει, μπορεί να μην μας λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα στην κουζίνα, όμως σίγουρα θα κάνει την καθημερινότητά μας λίγο πιο εύκολη και είναι ένα πρακτικό hack που αξίζει να μοιραστεί.
Αποθήκευση στο ψυγείο
Αν προετοιμάζετε ένα δείπνο με φίλους ή απλώς θέλετε να αποθηκεύσετε τη σάλτσα σας σε ατομικές μερίδες, τότε η λύση βρίσκεται στη συσκευασία των αυγών. Μπορείτε να μοιράσετε τη σάλτσα στις θήκες των αυγών, να κλείσετε το κουτί και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε τη συσκευασία σε σακουλάκι αποθήκευσης ή ακόμα και σε ένα μεγάλο τάπερ. Όμως, επειδή στο ψυγείο ο χρόνος ζωής είναι αρκετά σύντομος, η σάλτσα θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Το hack αυτό θα λειτουργήσει μόνο αν έχετε πλαστική συσκευασία και όχι χάρτινη.
Αποθήκευση στην κατάψυξη
Στην κατάψυξη τα φαγητά έχουν περισσότερο χρόνο ζωής και έτσι, προτιμάται εκεί η μακροχρόνια αποθήκευσή τους. Οι σάλτσες μπορούν να αντέξουν για αρκετούς μήνες και εδώ, θα χρειαστείτε απλώς μία παγοθήκη. Ρίχνετε τη σάλτσα στην παγοθήκη και την τυλίγετε με μεμβράνη ή τη βάζετε σε ειδικό σακουλάκι αποθήκευσης. Όταν θελήσετε να ξεπαγώσετε τη σάλτσα, τότε βάζετε ένα ή δύο παγάκια σε ένα μπολ και τα αφήνετε να αποψυχθούν στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες πριν τη χρησιμοποιήσετε.