Το στέκι των φίλων της τακερίας-τεκιλαρίας παρουσιάζεται με ανανεωμένο μενού και έντονα vibes διασκέδασης.

Στην Καλαμιώτου, ανάμεσα στα παλιά υφασματάδικα, μία αξιόλογη ομάδα σεφ και restaurateur έχει στήσει μια τακερία-τεκιλαρία με μεξικάνικη βάση και λατινοαμερικάνικες αλλά και ελληνικές γαστρονομικές επιρροές που υπόσχεται ένα «τρελό» γλέντι γευστικής απόλαυσης, διασκέδασης και φιλικού service. Ο περίφημος Αθηναγόρας Κωστάκος (Scorpios, Noema) μαζί με τον head chef Ανδρέα Μπέλλο και τον Λέλο Γεωργόπουλο σύστησαν το Loco στο Αθηναϊκό κοινό το Νοέμβριο του 2021. Το μαγαζί γνώρισε σχεδόν αυτόματη επιτυχία και αναδείχθηκε σε αγαπημένο στέκι τόσο των Αθηναίων όσο και των επισκεπτών της πόλης μας.

Νότες μιας άλλης εποχής, τότε που ο παλμός της καρδιάς του εμπορίου χτυπούσε στην Καλαμιώτου και τις γύρω περιοχές, παντρεύονται με δεξιοτεχνία με λατινοαμερικάνικους και vocal deep house ρυθμούς, ζωηρές συζητήσεις και πολλά γέλια, αποδεικνύοντας τον κανόνα που θέλει τα ετερώνυμα όχι μόνο να έλκονται αλλά και να δημιουργούν ένα ζευγάρωμα με προσωπικότητα και καθαρή ταυτότητα. Με σπίτι του ένα γωνιακό, παλιό αλλά πλήρως ανακαινισμένο, κτίριο της περιοχής, το Loco απλώνει τα τραπέζια του στο πλακόστρωτο πεζόδρομο, κάτω από μεγάλες ομπρέλες και δέντρα, ενώ στο εσωτερικό με τους πολύχρωμους τοίχους δεσπόζει η μεγάλη ανοιχτή κουζίνα και η τεράστια μπάρα που την αγκαλιάζει και καλεί τους θαμώνες να απολαύσουν το ποτό τους ή το γεύμα τους παρακολουθώντας το γεμάτο ενέργεια σόου που χαρίζουν οι μαέστροι του φαγητού και των ποτών. Σήμερα το Loco μάς παρουσιάζεται με ανανεωμένο και εξαιρετικά νόστιμο μενού που, χωρίς υπερβολές στον αριθμό των πιάτων, ικανοποιεί όλων των ειδών τα γούστα. Θησαυροί από θάλασσα και στεριά χαρίζουν μια τεράστια γκάμα έντεχνα συνδυασμένων γεύσεων.

«Σχεδόν κάθε τρεις μήνες αλλάζουμε το ένα τρίτο περίπου του μενού μας με γνώμονα την εποχικότητα αλλά και τις επιθυμίες των καλεσμένων μας, προσφέροντας τους επίσης τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα φαγητά της αρεσκείας τους σε μεγάλες μερίδες τις οποίες μπορεί να μοιραστεί μια παρέα», λέει ο Ανδρέας. Το ανανεωμένο μενού του Loco περιλαμβάνει γευστικά ορεκτικά, σπέσιαλ πιάτα με κρέας που ενδείκνυται να μοιραστούν ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα, δροσερές σαλάτες, φρέσκα σεβίτσε και ωμά, πληθωρικά, vegan και μη, tacos καθώς και πλούσια επιδόρπια.

Άκρως ισορροπημένο το σεβίτσε τόνου με αβοκάντο και σάλτσα leche de tigre, με τα γήινα αρώματα της τριμμένης φρέσκιας χειμερινής τρούφας να αγκαλιάζουν γλυκά το πιάτο ενώ το σεβίτσε λαβράκι με αγγούρι, κρεμμυδάκι, κόλιανδρο και σάλτσα από πορτοκάλι, λάιμ και πιπεριά Amarillo ξεχωρίζει για τις εντάσεις του, με όξινα και καυτερά στοιχεία να κυριαρχούν. Στο μοσχαρίσιο καρπάτσιο, οι λεπτές φέτες φιλέτου σκεπάζουν ένα παιχνιδιάρικο δέσιμο από αβοκάντο, πάστα τσορίθο και φύλλα παρμεζάνας ενώ στην κορυφή τα τσιτσαρόν από πιπεριά jalapenos προσθέτουν στο πιάτο τραγανότητα και μια ελαφρά καυτερή γεση.

Το γνώριμο και ήδη αγαπητό tacos από αρνί προσφέρεται ανανεωμένο με μια κρέμα από ταχίνι και τσιμιτσούρι, ψητή μελιτζάνα καθώς και πίκλες κρεμμυδιού και σιναπόσπορου. Στις sharing επιλογές ξεχωρίζουν τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα barbacoa που σιγομαγειρεύονται σε φύλλα μπανάνας καθώς και το χοιρινό iberico al pastor με μπαχαρικά φαχίτας και σαλάτα κόλιανδρου. Τα τραγανά και συνάμα αέρινα churros με μια ιδιαιτέρως έξυπνη σάλτσα από σοκολάτα και μάνγκο, προσφέρουν την τέλεια γλυκιά επίγευση, ενώ η καταπληκτική λίστα ποτών, στην οποία προνομιακή θέση κατέχουν οι περίφημες margaritas του Loco, συνοδεύουν άψογα το γεύμα. Το Loco αποτελεί αναμφίβολα μια εξαιρετική επιλογή για μεξικάνικη δημιουργική κουζίνα και ευχάριστη διασκέδαση στην καρδιά της πρωτεύουσας.

info
Καλαμιώτου 15, Αθήνα, τηλ. 210 3318 778, Instagram: loco_athens

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα