Φτάνοντας στο εστιατόριο, που είναι κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, έχεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε νησί. Η elegant chic διακόσμησή του, το ευγενέστατο προσωπικό και η όλη αύρα του χώρου σού υπόσχονται μια όμορφη βραδιά. Και αν σε όλα αυτά προσθέσουμε το καλό φαγητό και τα ωραία κοκτέιλ, τότε δεν θέλουμε τίποτε άλλο!

Δεν είναι ένα μέρος όπου θα πάει κάποιος συχνά.  Άλλωστε βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση απο το κέντρο… Ωστόσο, αξίζει τον κόπο να το επισκεφθείτε σε ιδιαίτερες στιγμές της ζωής σας. Αν πάρετε για παράδειγμα μια σαλάτα, δυο κυρίως και ένα κρασάκι, δεν θα ανέβει υπερβολικά ο λογαριασμός και τόσο το σκηνικό όσο και το φαγητό θα σας αποζημιώσουν!


Ξεκινήσαμε με ένα welcome drink, απολαμβάνοντας τη θέα και την όμορφη βραδιά. Εγώ πήρα το Island Spritz (Martini Fiero, Martini Bitter, Martini Prosecco, Gentleman’s Soda). Ιδανικό για ένα χαλαρό άνοιγμα της βραδιάς. Το πρώτο πιάτο ήταν πολύ  ιδιαίτερο: Καλαμάρι αρωματισμένο με ούζο και φρέσκο βασιλικό επάνω σε stick πατάτας. Ένα αλλιώτικο καλαμάρι, που μύριζε Ελλάδα, πολύ αρωματικό και ιδανικό για να μας ανοίξει την όρεξη για τη συνέχεια.

Συνεχίσαμε με τη σαλάτα: Τρυφερά πράσινα σαλατικά με φράουλες, τοματίνια, αγγούρι, goji berry, καρύδια, vinaigrette μάγκο και ψητό ταλαγάνι. Ήταν και πολύ νόστιμη και πολύ χορταστική ενώ η ποσότητα ήταν αρκετά ικανοποιητική για δυο άτομα. Πολύ φρέσκα τα υλικά, σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, ενώ η βινεγκρέτ μάνγκο-ιδιαίτερη και αρωματική- τα «πάντρευε» πολύ όμορφα, δίνοντας στο πιάτο μια φρεσκάδα. Αν και οι ειδικοί θα πουν ότι δεν ήταν το ιδανικό pairing, η σαλάτα αυτή ταίριαζε πολύ και με το welcome drink, το οποίο κρατήσαμε μέχρι να έρθει το κυρίως.

Από τα κυρίως αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε ένα κρεατικό και ένα ψαρικό. Επιλέξαμε μια Mοσχαρίσια tagliata με πατάτες baby, ρόκα και παρμεζάνα. Είχε πολύ ωραίο ψήσιμο (medium, όπως το είχαμε ζητήσει), ενώ οι baby πατάτες ήταν πολύ νόστιμες, αλλά θα θέλαμε παραπάνω (ήταν μόλις 3 στο πιάτο). Εμένα ωστόσο προσωπικά μού άρεσε περισσότερο ο Slow baked σολομός με purée πατάτας miso και spicy χυμό πράσινου μήλου. Πολύ τρυφερό το κρέας του, πολύ νόστιμος ενώ η γεύση του απογειωνόταν από τον πουρέ miso που τον συνόδευε και τον αρωματικό spicy χυμό μήλου, που του ταίριαζε πολύ.

Από τον πλούσιο κατάλογο κρασιών, επιλέξαμε να συνοδεύσουμε τα πιάτα μας με ένα δροσερό λευκό: ’Aπλά’’ Oenops (Π.Ο. Μαλαγουζιά – Ασύρτικο – Ροδίτης).

Γενικώς το μενού κινείται σε υψηλά επίπεδα, σταθερά υπό την καθοδήγηση του executive chef Νίκου Σκλήρα, που φέτος διακρίθηκε από το Michelin Guide για τις επιδόσεις του. Οι συνταγές αντλούν έμπνευση από τη μεσογειακή κουζίνα αλλά και τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις, ενώ δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες. Άλλωστε γι’ αυτό δημιουργήθηκε πρόσφατα ένας βιολογικός κήπος στον χώρο του Island, όπου παράγονται αρκετά από τα φρέσκα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο εστιατόριο. Παράλληλα, υπάρχει και vegan και vegetarian μενού, για όσους ακολουθούν αυτή τη διατροφή. Παράλληλα, οι ταλαντούχοι mixologists και bartenders του Island έχουν δημιουργήσει ευφάνταστα signature καλοκαιρινά cocktails ενώ το sushi corner εξακολουθεί να είναι από τα καλύτερα διεθνώς.

Η ώρα πέρασε τόσο ευχάριστα που δεν συνειδητοποιήσαμε πόσο αργά είχε πάει… Και καθώς η απόσταση από τα σπίτια μας είναι μεγάλη, δεν είχαμε χρόνο να απολαύσουμε ένα επιδόρπιο!  Επιφυλάσσομαι ωστόσο να δοκιμάσω την επόμενη φορά!

Το φετινό πρόγραμμα
Οι βραδιές φέτος στο Island είναι σκηνοθετημένες σε διαφορετικές θεματικές. Οι Τρίτες είναι αφιερωμένες στη γαστρονομία, ενώ οι Τετάρτες με το “Imani” μας ταξιδεύουν στην Ανατολή, με ethnic πιάτα, ποικιλία γεύσεων nargile και live μουσική με τους Constantin Nasiri & Τhe Βand. Το “Infinity” κάθε Πέμπτη φιλοξενεί μεγάλους διεθνείς και Έλληνες DJs της melodic techno σκηνής σε ένα set up που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα club του εξωτερικού. Ame, Trikk, Denis Horvat, Jimi Jules, Lehar είναι κάποιοι από τους DJs που θα φιλοξενηθούν φέτος στα decks του Island. Οι Κυριακές με το ανανεωμένο απογευματινό πάρτι “Jafari” που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός – φιλοξενεί και φέτος μεγάλα ονόματα της techno – spiritual house μουσικής σκηνής όπως Who Made Who, Agents Of Time και Bedouin.

info
Island Riviera, 27 χλμ Αθηνών- Σουνίου, Τηλ. 21 0965 3563

 

 

Το άρθρο της εβδομάδας