Ένα πεντανόστιμο, δροσερό και ελαφρύ ορεκτικό, που δεν απαιτεί να μαγειρέψετε κανένα από τα υλικά του.
20'
Ταρτάρ μοσχαριού πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με καλαμπόκι και μαγιονέζα τρούφας
Υλικά
- 480 γρ. φιλέτο από κόντρα μπριζόλα
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
- 1/2 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 -3 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1/2 λεμόνι, τον χυμό
- 120 γρ. καλαμπόκι σε σπόρους, ελαφρά βρασμένο
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 200 γρ. μαγιονέζα
- 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού λάδι λευκής τρούφας
- 8 φέτες χωριάτικο ψωμί ολικής
- 2 χούφτες διάφορες φύτρες φρέσκες
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- Styling: Κ. Λυκουρέση Food styling: Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία: STUDIOM.GR
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε πολύ μικρά κομμάτια, στο μέγεθος του κιμά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, το κρεμμύδι εσαλότ, την καυτερή πιπερίτσα, το θυμάρι, το ξίδι, το λεμόνι, αλάτι, φρέσκο πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 2΄-3΄.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε σε μπολάκι τη μαγιονέζα με την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια στην τοστιέρα, ίσα να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα.
Βήμα 4
Προσθέτουμε στο ταρτάρ τελευταία στιγμή το καλαμπόκι και μοιράζουμε επάνω στις φέτες
ψωμιού.
Βήμα 5
Γαρνίρουμε με τις φρέσκες φύτρες επάνω στο ταρτάρ και σερβίρουμε.