manitaria
clock icon
45'

Κοτόπουλο με μανιτάρια, ξινομηλο και κάρι

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 500γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 ξινόμηλο κομμένο σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας κάρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρια
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροτριμμένα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Tips

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό των μανιταριών με λευκό ξηρό κρασί.

Το κοτόπουλο σε αυτήν την συνταγή έχει ασιατικά αρώματα. Μαγειρεμένο με μανιτάρια, ξινόμηλο και κάρι αποτελεί μία ιδιαίτερη, αλλά και ταυτόχρονα εύκολη πρόταση για το καθημερινό τραπέζι, καθώς απαιτεί λίγο χρόνο για την προετοιμασία του.

Καθαρίζετε και ξεπλένετε τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβετε κάθετα σε φετούλες μαζί με τους μίσχους τους. Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το κάρι για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Σβήνετε με το κρασί . Όταν εξατμιστεί, προσθέτετε τα μανιτάρια και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το μέλι, το ξινόμηλο, τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια. Συνεχίζετε το βράσιμο 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε με ρύζι basmati.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε και ξεπλένετε τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβετε κάθετα σε φετούλες μαζί με τους μίσχους τους. Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά, ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το κάρι για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 2

Σβήνετε με το κρασί . Όταν εξατμιστεί, προσθέτετε τα μανιτάρια και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το μέλι, το ξινόμηλο, τα αμύγδαλα και τα κουκουνάρια. Συνεχίζετε το βράσιμο 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε με ρύζι basmati.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey