Τα γυάλινα βαζάκια δεν λείπουν από την κουζίνα μας, για να αποθηκεύουμε μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, αλλά και… σούπες και σαλάτες για το γραφείο. Τι γίνεται όμως με τη σκουριά που συχνά εμφανίζεται στα καπάκια τους;
Τα σκουριασμένα καπάκια, ακόμη και αν μιλάμε για πολύ λίγες και μικρές κηλίδες σκουριάς στην επιφάνεια τους, εκτός από αντιαισθητικά είναι και επικίνδυνα. Ποιος θέλει να έρχεται σε επαφή το φαγητό του με τη σκουριά;
Η λύση βρίσκεται ήδη στην κουζίνα σου και είναι απολύτως φυσική. Το θαυματουργό λευκό ξίδι, που σε βοηθάει να καθαρίζεις διάφορες επιφάνειες και ηλεκτρικές συσκευές στην κουζίνα και γενικά στο σπίτι, χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον με χημικά προϊόντα, είναι και σε αυτή την περίπτωση το καθαριστικό που χρειάζεσαι.
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις τα σκουριασμένα καπάκια μέσα σε ένα μπολ με αδιάλυτο λευκό ξίδι και να το αφήσεις για λίγη ώρα. Στη συνέχεια το τρίβεις καλά με ένα πανί για να απομακρυνθεί τελείως η σκουριά και τέλος, το πλένεις κανονικά με το απορρυπαντικό πιάτων. Είναι σημαντικό να το σκουπίσεις και να το στεγνώσεις πολύ καλά μετά το πλύσιμο, καθώς η σκουριά προφανώς σχηματίστηκε από την υγρασία που έμενε για ώρα στο καπάκι.
Διαβάστε επίσης:
3 αντικείμενα που καθαρίζει τέλεια το αλάτι
3 χρήσεις που δεν περίμενες ότι κάνει το σύρμα της κουζίνας
Πώς θα κάνετε το καλό σας σερβίτσιο να αστράφτει από καθαριότητα