Το σουσαμένιο κουλούρι, το διασημότερο σνακ της πόλης αλλά και το υπέροχο ταχίνι της παντρεύονται σε μια υπέροχη, θρεπτική σαλάτα που θες να τη φτιάχνεις ξανά και ξανά.
15'
Σαλάτα με κουλούρι Θεσσαλονίκης, αβοκάντο, ρόδι και ταχίνι
Υλικά
- 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης, ολόκληρο
- 100γρ. πράσινη σαλάτα
- 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 αβοκάντο, σε φέτες
- 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
- 1 κουτ. σούπας καρύδι ψίχα, σπασμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας χυμό μοσχολέμονο
- χυμό από 1 πορτοκάλι
Για το dressing με ταχίνι
Tips
- Αν σας αρέσει, προσθέστε στη σαλάτα ψιλοκομμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι ή ξερά σύκα σε μικρά κομμάτια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το dressing: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε στην άκρη.Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνετε την πράσινη σαλάτα με λίγο αλατοπίπερο, ραντίζετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.Βήμα 3
Τοποθετείτε το κουλούρι σε μια μεγάλη πιατέλα, στη μέση ρίχνετε τη σαλάτα και γαρνίρετε με τα ντοματίνια, το αβοκάντο, την πιπεριά, το ρόδι και το καρύδι. Σερβίρετε αμέσως περιχύνοντας με το dressing.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook