soupa karuda kari_an
clock icon
20'

Σούπα καρύδας με κάρι, τζίντζερ και κόλιανδρο

Υλικά

  • 2 μικρά αγγούρια, κομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 3-4 κλωναράκια κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι καρύδα φρέσκια
  • 1½ φλιτζάνι χυμό φρέσκιας καρύδας
  • 1 μικρό καρότο, σε κομμάτια
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κάρι
  • ½ πιπερίτσα τσίλι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν θέλετε μπορείτε να μεταφέρετε τη σούπα σε μια κατσαρόλα και να τη ζεστάνετε για 2 λεπτά.

Μία κρεμώδης σούπα με βασικό συστατικό της, την καρύδα, που δεν χρειάζεται καθόλου μαγείρεμα!

Κόβετε τα αγγούρια σε σπαγγέτι με σπιράλ κόφτη λαχανικών (spiralizer). Αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο, τα κόβετε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, το σπαγγέτι αγγουριού, τα μπαστουνάκια πιπεριάς και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ τη φρέσκια καρύδα, τον χυμό καρύδας, το καρότο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, την πιπερίτσα (χωρίς τους σπόρους αν δεν τη θέλετε πολύ καυτερή), τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, λίγο πιπέρι και ½ φλιτζάνι νερό, μέχρι να γίνει ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα. Αν θέλετε να γίνει πιο αραιό το μίγμα, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον.
Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα για σούπα, περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού και πασπαλίζετε με λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Kατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα αγγούρια σε σπαγγέτι με σπιράλ κόφτη λαχανικών (spiralizer). Αν δεν έχετε το ειδικό εργαλείο, τα κόβετε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, το σπαγγέτι αγγουριού, τα μπαστουνάκια πιπεριάς και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Βήμα 2

Πολτοποιείτε σε ένα μπλέντερ τη φρέσκια καρύδα, τον χυμό καρύδας, το καρότο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, την πιπερίτσα (χωρίς τους σπόρους αν δεν τη θέλετε πολύ καυτερή), τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, λίγο πιπέρι και ½ φλιτζάνι νερό, μέχρι να γίνει ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα. Αν θέλετε να γίνει πιο αραιό το μίγμα, προσθέτετε λίγο νερό επιπλέον.

Βήμα 3

Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα για σούπα, περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού και πασπαλίζετε με λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Kατερίνα Λυκουρέση