Απολαυστική πράσινη σαλάτα με μια ξεχωριστή πινελιά από το dressing καραμέλας, που θα ταιριάξει ιδανικά στο γιορτινό τραπέζι.
Σαλάτα με άγρια ρόκα, αχλάδια, ροκφόρ και dressing καραμέλας
Υλικά
- 4 ματσάκια ρόκα άγρια
- 4 μεγάλα αχλάδια ελαφρώς άγουρα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
- 100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια
- 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα αχλάδια από τα φλούδια τους, τα κόβετε κατά μήκος και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Σε ένα μέτριο τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα τα αχλάδια να σοταριστούν απαλά. Τα πασπαλίζετε με τη μαύρη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά να μη σπάσουν. Μόλις ροδίσουν ελαφρά τα αφαιρείτε.
Βήμα 2
Πλένετε καλά την άγρια ρόκα και την κόβετε με το χέρι σας. Τη βάζετε σε μεγάλη σαλατιέρα. Τοποθετείτε πάνω στη ρόκα τα οχτώ μισά αχλάδια και τους κύβους του τυριού και τους σκορπάτε ανάμεσα από τα αχλάδια.
Βήμα 3
Στο τηγάνι που σοτάρατε τα αχλάδια και έχει μείνει η καραμέλα από τη μαύρη ζάχαρη ρίχνετε το ξίδι και το αφήνετε να πάρει βράση ανακατεύοντας. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, ανακατεύετε απαλά και περιχύνετε τη σαλάτα με το ζεστό dressing.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb