Κοκκίνισαν οι πάγκοι σε λαϊκές και μανάβικα από ντομάτες ωριμασμένες στον ήλιο! Καιρός να γεμίσουμε τα βάζα μας με σπιτικό πελτέ σε μια αρωματική εκδοχή, για να απολαμβάνουμε τη γεύση και το άρωμά της ντομάτας στα φαγητά μας όλο το χειμώνα.
Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια. Τις περνάτε με υπομονή από το μύλο των λαχανικών, ώστε να απαλλαγείτε από φλούδες και σπόρια.
Τις στραγγίζετε σε πάνινες σακούλες και μεταφέρετε τον πολτό σε κατσαρόλα.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να πήξει.
Μεταφέρετε τον πελτέ σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάζετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Τον διατηρείτε στο ψυγείο και κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε πελτέ, θα ισιώνετε μετά την επιφάνειά του και θα προσθέτετε λάδι ώστε να είναι πάντα σκεπασμένος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια. Τις περνάτε με υπομονή από το μύλο των λαχανικών, ώστε να απαλλαγείτε από φλούδες και σπόρια.
Βήμα 2
Τις στραγγίζετε σε πάνινες σακούλες και μεταφέρετε τον πολτό σε κατσαρόλα.
Βήμα 3
Βράζετε σε μέτρια φωτιά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να πήξει.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τον πελτέ σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάζετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Τον διατηρείτε στο ψυγείο και κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε πελτέ, θα ισιώνετε μετά την επιφάνειά του και θα προσθέτετε λάδι ώστε να είναι πάντα σκεπασμένος.