Βρισκόμαστε στις παραμονές της Πρωτοχρονιάς και η βασιλόπιτα είναι η σταρ των ημερών. Είτε επιλέξουμε κέικ είτε τσουρέκι, υπάρχουν κάποια μυστικά που εγγυώνται την επιτυχία της. Πρώτα από όλα φροντίζουμε ώστε τα υλικά που θα επιλέξουμε για να την παρασκευάσουμε να είναι τα καλύτερα.
Και ξεκινάμε! Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να αναμειχθούν σωστά και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο και αφράτο μείγμα. Δεν αμελούμε να κοσκινίσουμε το αλεύρι, μετράμε σωστά τις ποσότητες και τηρούμε πιστά τις οδηγίες της συνταγής μας χωρίς να κάνουμε πειραματισμούς και παρεμβάσεις. Το χτύπημα των υλικών είναι το σημαντικότερο βήμα για την επιτυχία της συνταγής, είτε είναι κέικ είτε τσουρέκι. Όταν η βασιλόπιτα είναι κέικ το βασικότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνοντας σταδιακά τα αυγά ώστε να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά (στερεά και υγρά, εναλλάξ) συνεχίζοντας το χτύπημα. Το αποτέλεσμα στο τέλος θα είναι ένα αφράτο μείγμα, που θα φουσκώσει σωστά όταν ψηθεί. Κατά το ψήσιμο δεν πρέπει να ανοίγουμε τον φούρνο καθόλου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να «καθίσει» η βασιλόπιτα αν πέσει απότομα η θερμοκρασία και διακοπεί το ψήσιμο.
Εμείς, για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι προτείνουμε Πολίτικη βασιλόπιτα, αλλά και Γιορτινό χοιρινό με εσπεριδοειδή και βερίκοκα, Κοπεγχάγη, Κρεατόπιτα με ζύμη ανεβατή, Κοτόπουλο γεμιστό με σταφίδες, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα, και Κλασικό γαλακτομπούρεκο. Καλή χρονιά!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Βασιλόπιτα και γεμιστό κοτόπουλο για τη νέα χρονιά

Βρισκόμαστε στις παραμονές της Πρωτοχρονιάς και η βασιλόπιτα είναι η σταρ των ημερών. Είτε επιλέξουμε κέικ είτε τσουρέκι, υπάρχουν κάποια μυστικά που εγγυώνται την επιτυχία της. Πρώτα από όλα φροντίζουμε ώστε τα υλικά που θα επιλέξουμε για να την παρασκευάσουμε να είναι τα καλύτερα.
Και ξεκινάμε! Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να αναμειχθούν σωστά και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο και αφράτο μείγμα. Δεν αμελούμε να κοσκινίσουμε το αλεύρι, μετράμε σωστά τις ποσότητες και τηρούμε πιστά τις οδηγίες της συνταγής μας χωρίς να κάνουμε πειραματισμούς και παρεμβάσεις. Το χτύπημα των υλικών είναι το σημαντικότερο βήμα για την επιτυχία της συνταγής, είτε είναι κέικ είτε τσουρέκι. Όταν η βασιλόπιτα είναι κέικ το βασικότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να χτυπήσουμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνοντας σταδιακά τα αυγά ώστε να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά (στερεά και υγρά, εναλλάξ) συνεχίζοντας το χτύπημα. Το αποτέλεσμα στο τέλος θα είναι ένα αφράτο μείγμα, που θα φουσκώσει σωστά όταν ψηθεί. Κατά το ψήσιμο δεν πρέπει να ανοίγουμε τον φούρνο καθόλου, καθώς υπάρχει κίνδυνος να «καθίσει» η βασιλόπιτα αν πέσει απότομα η θερμοκρασία και διακοπεί το ψήσιμο.
Εμείς, για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι προτείνουμε Πολίτικη βασιλόπιτα, αλλά και Γιορτινό χοιρινό με εσπεριδοειδή και βερίκοκα, Κοπεγχάγη, Κρεατόπιτα με ζύμη ανεβατή, Κοτόπουλο γεμιστό με σταφίδες, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα, και Κλασικό γαλακτομπούρεκο. Καλή χρονιά!