Στην Ελλάδα είμαστε τυροφάγοι! Τυρόπιτες και σουφλέ, γκρατέν και τσιζκέικ είναι μερικά από τα αγαπημένα τυρένια εδέσματα που πρωταγωνιστούν στα οικογενειακά τραπέζια, στα καλέσματα, στα καθημερινά και γιορτινά πιάτα. Η βασίλισσα των ελληνικών τυριών είναι βέβαια η φέτα, που συνοδεύει τα λαδερά και τα άγρια χόρτα, δίνει τον τόνο στη χωριάτικη και διαπρέπει στα σαγανάκια, στις ομελέτες και στις πίτες.
Είναι η τέλεια προσθήκη στα φαγητά που ψήνονται στον φούρνο, όπως οι γίγαντες και το μπριάμ. Αν βάλουμε στον φούρνο λεπτές στρώσεις από μελιτζάνες και κολοκυθάκια εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας και θρυμματισμένη φέτα θα φτιάξουμε ένα ωραίο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως ορεκτικό όσο και ως κυρίως με μια πράσινη σαλάτα. Στα φαγητά κατσαρόλας η φέτα μπορεί να προστεθεί 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, στο τουρλού λαχανικών, στον τραχανά, και στο λεμονάτο κοτόπουλο.
Το άλλο αγαπημένο υλικό της ελληνικής κουζίνας είναι το γιαούρτι που το βρίσκουμε σε πολλές αλμυρές και γλυκές συνταγές. Τζατζίκι, πίτες, κέικ και παγωτά τιμούν το γιαούρτι και με το παραπάνω. Επιπλέον, η τυρένια σάλτσα γιαουρτιού συνδυάζει τις δυο αγαπημένες μας γεύσεις και συνοδεύει τηγανητά λαχανικά, μπαίνει σε ζυμαρικά και αναβαθμίζει τις σαλάτες μας και τα ψητά.
Φτιάχνεται δε πανεύκολα, αρκεί να χτυπήσουμε στο μούλτι 250 γρ. τριμμένη φέτα με 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι και να προσθέσουμε σταδιακά, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, χυμό ενός λεμονιού, 1 κουτ. σούπας άνηθο, 1 κουτ. σούπας ρίγανη, 1 κουτ. σούπας θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν μαγειρεύουμε με δυο υλικά πασπαρτού και φτιάχνουμε πεντανόστιμα πιάτα.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Πεντανόστιμα πιάτα-έκπληξη με τυρί και γιαούρτι

Στην Ελλάδα είμαστε τυροφάγοι! Τυρόπιτες και σουφλέ, γκρατέν και τσιζκέικ είναι μερικά από τα αγαπημένα τυρένια εδέσματα που πρωταγωνιστούν στα οικογενειακά τραπέζια, στα καλέσματα, στα καθημερινά και γιορτινά πιάτα. Η βασίλισσα των ελληνικών τυριών είναι βέβαια η φέτα, που συνοδεύει τα λαδερά και τα άγρια χόρτα, δίνει τον τόνο στη χωριάτικη και διαπρέπει στα σαγανάκια, στις ομελέτες και στις πίτες.
Είναι η τέλεια προσθήκη στα φαγητά που ψήνονται στον φούρνο, όπως οι γίγαντες και το μπριάμ. Αν βάλουμε στον φούρνο λεπτές στρώσεις από μελιτζάνες και κολοκυθάκια εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας και θρυμματισμένη φέτα θα φτιάξουμε ένα ωραίο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως ορεκτικό όσο και ως κυρίως με μια πράσινη σαλάτα. Στα φαγητά κατσαρόλας η φέτα μπορεί να προστεθεί 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, στο τουρλού λαχανικών, στον τραχανά, και στο λεμονάτο κοτόπουλο.
Το άλλο αγαπημένο υλικό της ελληνικής κουζίνας είναι το γιαούρτι που το βρίσκουμε σε πολλές αλμυρές και γλυκές συνταγές. Τζατζίκι, πίτες, κέικ και παγωτά τιμούν το γιαούρτι και με το παραπάνω. Επιπλέον, η τυρένια σάλτσα γιαουρτιού συνδυάζει τις δυο αγαπημένες μας γεύσεις και συνοδεύει τηγανητά λαχανικά, μπαίνει σε ζυμαρικά και αναβαθμίζει τις σαλάτες μας και τα ψητά.
Φτιάχνεται δε πανεύκολα, αρκεί να χτυπήσουμε στο μούλτι 250 γρ. τριμμένη φέτα με 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι και να προσθέσουμε σταδιακά, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, χυμό ενός λεμονιού, 1 κουτ. σούπας άνηθο, 1 κουτ. σούπας ρίγανη, 1 κουτ. σούπας θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν μαγειρεύουμε με δυο υλικά πασπαρτού και φτιάχνουμε πεντανόστιμα πιάτα.