ανοίξτε το μενού πλοήγησης
Tasty,Basque,Burnt,Cheesecake,On,Dark,Background

Πεντανόστιμα πιάτα-έκπληξη με τυρί και γιαούρτι

Στην Ελλάδα είμαστε τυροφάγοι! Τυρόπιτες και σουφλέ, γκρατέν και τσιζκέικ είναι μερικά από τα αγαπημένα τυρένια εδέσματα που πρωταγωνιστούν στα οικογενειακά τραπέζια, στα καλέσματα, στα καθημερινά και γιορτινά πιάτα. Η βασίλισσα των ελληνικών τυριών είναι βέβαια η φέτα, που συνοδεύει τα λαδερά και τα άγρια χόρτα, δίνει τον τόνο στη χωριάτικη και διαπρέπει στα σαγανάκια, στις ομελέτες και στις πίτες.

Είναι η τέλεια προσθήκη στα φαγητά που ψήνονται στον φούρνο, όπως οι γίγαντες και το μπριάμ. Αν βάλουμε στον φούρνο λεπτές στρώσεις από μελιτζάνες και κολοκυθάκια εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας και θρυμματισμένη φέτα θα φτιάξουμε ένα ωραίο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως ορεκτικό όσο και ως κυρίως με μια πράσινη σαλάτα. Στα φαγητά κατσαρόλας η φέτα μπορεί να προστεθεί 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, στο τουρλού λαχανικών, στον τραχανά, και στο λεμονάτο κοτόπουλο.
Το άλλο αγαπημένο υλικό της ελληνικής κουζίνας είναι το γιαούρτι που το βρίσκουμε σε πολλές αλμυρές και γλυκές συνταγές. Τζατζίκι, πίτες, κέικ και παγωτά τιμούν το γιαούρτι και με το παραπάνω. Επιπλέον, η τυρένια σάλτσα γιαουρτιού συνδυάζει τις δυο αγαπημένες μας γεύσεις και συνοδεύει τηγανητά λαχανικά, μπαίνει σε ζυμαρικά και αναβαθμίζει τις σαλάτες μας και τα ψητά.

Φτιάχνεται δε πανεύκολα, αρκεί να χτυπήσουμε στο μούλτι 250 γρ. τριμμένη φέτα με 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι και να προσθέσουμε σταδιακά, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, χυμό ενός λεμονιού, 1 κουτ. σούπας άνηθο, 1 κουτ. σούπας ρίγανη, 1 κουτ. σούπας θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν μαγειρεύουμε με δυο υλικά πασπαρτού και φτιάχνουμε πεντανόστιμα πιάτα.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Πεντανόστιμα πιάτα-έκπληξη με τυρί και γιαούρτι

Στην Ελλάδα είμαστε τυροφάγοι! Τυρόπιτες και σουφλέ, γκρατέν και τσιζκέικ είναι μερικά από τα αγαπημένα τυρένια εδέσματα που πρωταγωνιστούν στα οικογενειακά τραπέζια, στα καλέσματα, στα καθημερινά και γιορτινά πιάτα. Η βασίλισσα των ελληνικών τυριών είναι βέβαια η φέτα, που συνοδεύει τα λαδερά και τα άγρια χόρτα, δίνει τον τόνο στη χωριάτικη και διαπρέπει στα σαγανάκια, στις ομελέτες και στις πίτες.

Είναι η τέλεια προσθήκη στα φαγητά που ψήνονται στον φούρνο, όπως οι γίγαντες και το μπριάμ. Αν βάλουμε στον φούρνο λεπτές στρώσεις από μελιτζάνες και κολοκυθάκια εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας και θρυμματισμένη φέτα θα φτιάξουμε ένα ωραίο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί τόσο ως ορεκτικό όσο και ως κυρίως με μια πράσινη σαλάτα. Στα φαγητά κατσαρόλας η φέτα μπορεί να προστεθεί 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, στο τουρλού λαχανικών, στον τραχανά, και στο λεμονάτο κοτόπουλο.
Το άλλο αγαπημένο υλικό της ελληνικής κουζίνας είναι το γιαούρτι που το βρίσκουμε σε πολλές αλμυρές και γλυκές συνταγές. Τζατζίκι, πίτες, κέικ και παγωτά τιμούν το γιαούρτι και με το παραπάνω. Επιπλέον, η τυρένια σάλτσα γιαουρτιού συνδυάζει τις δυο αγαπημένες μας γεύσεις και συνοδεύει τηγανητά λαχανικά, μπαίνει σε ζυμαρικά και αναβαθμίζει τις σαλάτες μας και τα ψητά.

Φτιάχνεται δε πανεύκολα, αρκεί να χτυπήσουμε στο μούλτι 250 γρ. τριμμένη φέτα με 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι και να προσθέσουμε σταδιακά, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, χυμό ενός λεμονιού, 1 κουτ. σούπας άνηθο, 1 κουτ. σούπας ρίγανη, 1 κουτ. σούπας θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν μαγειρεύουμε με δυο υλικά πασπαρτού και φτιάχνουμε πεντανόστιμα πιάτα.

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα
Υλικά
  • 500γρ. πατάτες
  • 150γρ. ΓΑΛΠΟ γραβιέρα αιγοπρόβεια
  • 300γρ. μπρόκολο
  • 8 φρέσκα αυγά αχυρώνα Κ. Μακεδονίας Nώμα
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 100ml φρέσκο γάλα ΓΑΛΠΟ 3,5% ΠΛΗΡΕΣ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερμαίνoυμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τρίβουμε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ.

  • 2.

    Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος.

  • 3.

    Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρουμε αμέσως με μια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Κουνουπίδι στον φούρνο με 4 τυριά και πέστο λιαστής ντομάτας
Υλικά
  • 400 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκίτσες
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Milbona 30% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. σούπας πολτό λιαστής ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
  • 40 γρ. ΓΑΛΠΟ γραβιέρα αγελάδος, τριμμένη
  • 40 γρ. τυρί φορμαέλα, τριμμένη
  • 40 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Σε 1 λίτρο νερό βράζουμε το κουνουπίδι με μπόλικο αλάτι για 7-8΄. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (να σιγοβράσει) μαζί με το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τον πολτό λιαστής ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα

  • 2.

    Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε με σουρωτήρι και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με προσοχή για να μη λιώσει το κουνουπίδι και το αφήνουμε για περίπου 10΄ σε πολύ σιγανή φωτιά. Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό.

Cheesecake με αλμυρή σος μελιού
Υλικά
  • 250 γρ. μπισκότα με γεύση τζίντζερ
  • 75 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
  • 150 γρ. θυμαρίσιο μέλι Νήσων Αιγαίου Νώμα, ρευστό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά βιολογικής γεωργίας Νώμα + 1 κρόκος
  • 150 ml ξινή κρέμα (soured cream) ή γιαούρτι στραγγιστό
  • Για την αλμυρή σος μελιού
  • 150 γρ. θυμαρίσιο μέλι Νήσων Αιγαίου Νώμα, ρευστό
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • 150 ml ξινή κρέμα (soured cream) ή γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε ξανά ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Το στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο και ψήνουμε για 5΄.

  • 2.

    Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε με μίξερ χειρός το τυρί κρέμα με το αλεύρι, το μέλι, τη βανίλια και τα αυγά, τον κρόκο και την ξινή κρέμα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο. Βάζουμε τη φόρμα σε ένα ρηχό ταψί, ψήνουμε για 40΄ και ελέγχουμε αν ψήθηκε - στο κέντρο πρέπει να παραμένει ελαφρώς ρευστό. Αφήνουμε το cheesecake μέσα στον φούρνο για 1 ώρα να κρυώσει, αφήνοντας την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή.

  • 3.

    Αλμυρή σος μελιού: Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μέλι, 1 κουτ. σούπας νερό και λίγες σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φουσκάλες. Σταματάμε το ανακάτεμα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά κουνώντας κυκλικά το σκεύος μέχρι το μέλι να πάρει ένα σκούρο χρυσό χρώμα και να μυρίσει σαν καραμέλα.

  • 4.

    Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε μέσα το αλάτι και τις 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος. Προσοχή, γιατί το μείγμα είναι καυτό, μπορεί να πετάγεται! Μόλις το cheesecake κρυώσει, απλώνουμε από πάνω την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για μερικές ώρες. Σερβίρουμε σε κομμάτια περιχύνοντας από πάνω την αλμυρή σος μελιού που ετοιμάσαμε.

Πίτσα τηγανητή με ρόκα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα
Υλικά
  • 500 γρ. σκληρό λευκό αλεύρι ή τύπου «00»
  • 1 κοφτή κoυτ. σούπας θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • 14 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 κοφτή κoυτ. σούπας ζάχαρη
  • 4 κoυτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • Για τη γέμιση
  • 8 κoυτ. σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 χούφτες φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 2 κoυτ. σούπας κάππαρη
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα, σε κομμάτια
  • 2 κoυτ. σούπας παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 2 χούφτες φυλλαράκια ρόκας
Διαδικασία
  • 1.

    Σε καθαρή επιφάνεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το λάδι μαζί με 325 ml χλιαρό νερό (όχι καυτό) και αφήνουμε σε ζεστό μέρος καλυμμένο με μεμβράνη για 5΄-10΄.

  • 2.

    Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού και με ένα πιρούνι φέρνουμε το αλεύρι προς το κέντρο λίγο-λίγο, ανακατεύοντας κυκλικά. Μόλις αρχίσει να ενώνεται η ζύμη δουλεύουμε με καθαρά αλευρωμένα χέρια μέχρι να πάρουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.

  • 3.

    Βάζουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο μπολ, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι από πάνω και καλύπτουμε με μια νωπή πετσέτα. Βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύματα αέρα και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύουμε ελάχιστα τη ζύμη για να φύγει ο αέρας. Τη χρησιμοποιούμε άμεσα ή τη φυλάμε στο ψυγείο στο μπολ καλυμμένη με αλουμινόχαρτο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

  • 4.

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες που κρατάμε καλυμμένες με νωπή πετσέτα. Βάζουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι (που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι στο μέγεθος του σκεύους. Το απλώνουμε μέσα και το πιέζουμε να καλύψει τη βάση του μαντεμένιου τηγανιού.

  • 5.

    Ψήνουμε μέχρι η βάση να γίνει τραγανή και η ζύμη να αρχίσει να κάνει φουσκάλες, για περίπου 5΄-8΄. Αλείφουμε την κάθε ζύμη με 2 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας, 5 κομμένα ντοματίνια, λίγο βασιλικό, 1/2 κουτ. σούπας κάππαρη, 1/2 μπάλα μοτσαρέλα και 1/2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα.

  • 6.

    Τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να κάνουν φουσκάλες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα ζυμάρια και τα υλικά. Τις σερβίρουμε ζεστές περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι και γαρνίροντας με λίγη ρόκα.

Μικρά πικάντικα κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
  • 1 πακέτο χοντρά καλαμάκια (21,5εκ. μήκος)
  • Για τα κεμπάπ
  • 400γρ. χοιρινός κιμάς, νωπός
  • 400γρ. βόειος κιμάς, νωπός
  • 2 ασπράδια αβγών ελαφρά χτυπημένα
  • 5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα ή καυτερό μπούκοβο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 250γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό 10% ΓΑΛΠΟ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 2 κουτ. γλυκού αποξηραμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 πακέτο μικρές αραβικές πίτες, λεπτές
  • μερικές φέτες από ντομάτες και κρεμμύδια
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά του κεμπάπ και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει ένα συμπαγές και λείο μίγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο να σταθεί για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ μουλιάζετε τα καλαμάκια σε νερό για 15 λεπτά.

  • 2.

    Παίρνετε ένα κομμάτι από το μίγμα στο μέγεθος ενός μεγάλου αβγού και το πλάθετε ομοιόμορφα γύρω από ένα καλαμάκι, πιέζοντας το πάνω κάτω έτσι ώστε να έχει 3εκ. περιθώριο από τις άκρες. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μίγμα και αφήνετε τα κεμπάπ στην άκρη.

  • 3.

    Ετοιμάζετε το γκριλ και, όταν κάψει η σχάρα, την αλείφετε με λάδι και ψήνετε τα κεμπάπ γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν (περίπου 8-10 λεπτά). Προσέχετε στο γύρισμα να μη διαλυθούν.

  • 4.

    Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη μεταφέρετε σε μπολ.

  • 5.

    Στρώνετε δύο αραβικές πίτες σε κάθε πιάτο, τοποθετείτε δύο κεμπάπ από πάνω και γαρνίρετε με τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Σερβίρετε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο
Υλικά
    Μερίδες: 4
    Για τη ζύμη χρησιμοποιούμε φύλλο Βηρυτού ή φτιάχνουμε το παρακάτω
  • 250 ml νερό
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 15 γρ. αλάτι
  • 520 γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα, λιωμένο
  • 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • Για τη γέμιση:
  • 500 γρ. βόειος κιμάς, νωπός
  • 2 κρεμμύδια ξερά μικρά (ψιλοκομμένα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • αλάτι
Διαδικασία
  • 1.

    Σε πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε το σουμάκ και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε αλάτι και πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του κιμά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό. Αφήνουμε στην άκρη.

  • 2.

    Στο μίξερ με φτερό, βάζουμε τα άλευρα με το νερό, το αλάτι και 60 γρ. λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ελαστικό ζυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 30΄. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και κάνουμε μπαλάκια. Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 15΄ ακόμη.

  • 3.

    Ανοίγουμε με τον πλάστη στον πάγκο, με λιωμένο βούτυρο στην επιφάνεια του ζυμαριού σε μικρούς δίσκους και τα ξεκουράζουμε ξανά όλα μαζί για 15΄. Ανοίγουμε στον πάγκο ξανά με τον πλάστη το ζυμάρι με αρκετό βούτυρο και στη συνέχεια με τα χέρια μας τραβάμε προσεκτικά τις άκρες (προσοχή, πάντα τα χέρια μας «βρεγμένα» με βούτυρο ή ελαιόλαδο) και τεντώνουμε.

  • 4.

    Σηκώνουμε τη ζύμη να παίρνει αέρα μέχρι να ανοίξει ένα μεγάλο φύλλο. Βάζουμε τη μισή γέμιση και τυλίγουμε σε φάκελο. Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο ένα δεύτερο φύλλο και βάζουμε στη μέση τον φάκελο και ξανατυλίγουμε. Κάνουμε το ίδιο και στα άλλα 2 ζυμάρια με την υπόλοιπη γέμιση. Είναι σημαντικό να έχουν τα φύλλα μας μέσα και έξω αρκετό λιωμένο βούτυρο.

  • 5.

    Ψήνουμε πλάι πλάι τους 2 φακέλους στο ταψί με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα.