ανοίξτε το μενού πλοήγησης
Chicken,Stew,With,Potato,And,Carrot,In,Red,Pot,,Top

Τα λαχταριστά πιάτα της θαλπωρής

Ο καιρός άρχισε να κρυώνει κι εμείς λαχταράμε φαγητό που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή μας. Που μας κάνει να νιώθουμε πως μας αγαπούν και μας φροντίζουν, έχουν την οικειότητα των γευστικών μας αναμνήσεων και τη νοστιμιά των πιο αγαπημένων μας πιάτων. Από το γιουβέτσι και τα γιουβαρλάκια, μέχρι την κοτόσουπα και τα σουτζουκάκια οι επιλογές είναι πολλές και εξαιρετικά λαχταριστές. Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κοκκινιστό, σε ένα παστίτσιο, μια σούπα που αχνίζει ή μια μακαρονάδα με κεφτεδάκια;

Την πρωτοκαθεδρία στα πιάτα της θαλπωρής κρατούν βέβαια οι σούπες και τα ζυμαρικά. Η κοτόσουπα μάλιστα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πιάτων της θαλπωρής και της αποδίδουμε σχεδόν μαγικές ιδιότητες αφού ένα βαθύ πιάτο αυτής της τόσο δημοφιλούς σούπας μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα σε κάθε περίπτωση. Για την παρασκευή της άλλος προτιμάει το ρύζι και άλλος το κριθαράκι, τον φιδέ ή τον τραχανά. Διαφορετικές σχολές υπάρχουν και στο αυγολέμονο, καθώς όποιοι θέλουν τη σούπα τους πιο αφρισμένη χτυπούν ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, άλλοι προτιμούν ολόκληρα τα αυγά και κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο οι κρόκοι. Σίγουρα, η σούπα θα γίνει γευστική μόνο αν τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε έχουν κόκαλο. Σπάνια βάζουμε μόνο φιλέτα – και αυτό μόνο στην περίπτωση που θέλουμε μια γρήγορη σούπα που υπολείπεται σαφώς στη γεύση έναντι της κλασικής.

Τα νόστιμα πιάτα της θαλπωρής που εμείς διαλέξαμε να μαγειρέψουμε για το Σαββατοκύριακο εγγυόμαστε ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

 

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Τα λαχταριστά πιάτα της θαλπωρής

Ο καιρός άρχισε να κρυώνει κι εμείς λαχταράμε φαγητό που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή μας. Που μας κάνει να νιώθουμε πως μας αγαπούν και μας φροντίζουν, έχουν την οικειότητα των γευστικών μας αναμνήσεων και τη νοστιμιά των πιο αγαπημένων μας πιάτων. Από το γιουβέτσι και τα γιουβαρλάκια, μέχρι την κοτόσουπα και τα σουτζουκάκια οι επιλογές είναι πολλές και εξαιρετικά λαχταριστές. Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κοκκινιστό, σε ένα παστίτσιο, μια σούπα που αχνίζει ή μια μακαρονάδα με κεφτεδάκια;

Την πρωτοκαθεδρία στα πιάτα της θαλπωρής κρατούν βέβαια οι σούπες και τα ζυμαρικά. Η κοτόσουπα μάλιστα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πιάτων της θαλπωρής και της αποδίδουμε σχεδόν μαγικές ιδιότητες αφού ένα βαθύ πιάτο αυτής της τόσο δημοφιλούς σούπας μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα σε κάθε περίπτωση. Για την παρασκευή της άλλος προτιμάει το ρύζι και άλλος το κριθαράκι, τον φιδέ ή τον τραχανά. Διαφορετικές σχολές υπάρχουν και στο αυγολέμονο, καθώς όποιοι θέλουν τη σούπα τους πιο αφρισμένη χτυπούν ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, άλλοι προτιμούν ολόκληρα τα αυγά και κάποιοι επιμένουν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο οι κρόκοι. Σίγουρα, η σούπα θα γίνει γευστική μόνο αν τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε έχουν κόκαλο. Σπάνια βάζουμε μόνο φιλέτα – και αυτό μόνο στην περίπτωση που θέλουμε μια γρήγορη σούπα που υπολείπεται σαφώς στη γεύση έναντι της κλασικής.

Τα νόστιμα πιάτα της θαλπωρής που εμείς διαλέξαμε να μαγειρέψουμε για το Σαββατοκύριακο εγγυόμαστε ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

 

Κέικ με γλάσο από ροζ γκρέιπφρουτ
Υλικά
  • 200γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή Belbake
  • 2 ροζ γκρέιπφρουτ, το ξύσμα
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. Φαρίνα
  • 50 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 1,5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • Για το γλάσο
  • 1 ροζ γκρέιπφρουτ, τον χυμό
  • ½ λεμόνι, τον χυμό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξύσμα από τα γκρέιπφρουτ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

  • 2.

    Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τα αμύδαλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

  • 3.

    Βάζουμε το μείγμα μας στη μακρόστενη φόρμα για κέικ, το τοποθετούμε στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

  • 4.

    Με μια οδοντογλυφίδα ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ, μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι τον χυμό από το γκρέιπ φρουτ, το λεμόνι και την κρυσταλλική ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο ζεστό κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Παστίτσιο κλασικό
Υλικά
    Για τα ζυμαρικά
  • 500γρ. μακαρόνια χοντρά με τρύπα Νο 3
  • 150γρ. κεφαλοτύρι αγελάδος τριμμένο Γάλπο + 50γρ. επιπλέον
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τον κιμά
  • 800γρ. Βόειος κιμάς άπαχος
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριo κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100ml κρασί κόκκινο
  • 400γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 100γρ. γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Γάλπο, τριμμένη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 80γρ. βούτυρο
  • 100γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα, χλιαρό
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Για τον κιμά: Βάζουμε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα να κάψει σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, κομματιάζοντας τον. Τον καβουρδίζουμε για 5-6 λεπτά.

  • 2.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το δαφνόφυλλο και την κανέλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 400ml νερό.

  • 3.

    Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μείνει με λιγοστό ζουμάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

  • 4.

    Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα με αβγοδάρτη ή ξύλινη κουτάλα, για να γίνει λείο το μίγμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη μπεσαμέλ για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει καλά.

  • 5.

    Αποσύρουμε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας καλά για να ενωθούν με το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά.

  • 6.

    Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το αυγό και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.

  • 7.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Πασπαλίζουμε ένα μέτρια βαθύ ταψί με τα 50γρ. κεφαλοτύρι. Αδειάζουμε μέσα τα μισά μακαρόνια και τα στρώνουμε για να καλύψουν όλη τη βάση. Απλώνουμε τη σάλτσα του κιμά και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε το παστίτσιο στον φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η μπεσαμέλ. Το αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, για να μη διαλυθεί, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

Γιουβαρλάκια με σάλτσα αβγολέμονο
Υλικά
  • 500γρ. βόειος κιμάς
  • 5 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι Επιλογής
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοτριμμένο
  • 1 αβγό
  • ¼ φλιτζανιού νερό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 νεροπότηρα ζωμό λαχανικών
  • 1½ κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το αβγολέμονο
  • 2 αβγά
  • ⅓ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, για το σερβίρισμα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (ή άνηθο)
Διαδικασία
  • 1.

    Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι, το αβγό ελαφρά χτυπημένο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το νερό. Πλάθετε το μίγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

  • 2.

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε, προσθέτετε το αλεύρι και το καβουρδίζετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό και τον αφήνετε να πάρει βράση. Ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια ένα ένα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό να τα σκεπάσει. Βράζετε το φαγητό για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά να μείνει με λίγο ζουμί.

  • 3.

    Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι σε ένα μπολ και ρίχνετε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό για να πάρει τη θερμοκρασία της κατσαρόλας. Ρίχνετε το αβγολέμονο στα γιουβαρλάκια και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά.

  • 4.

    Τα σερβίρετε με τη σαλτσούλα τους πασπαλισμένα με λίγη γλυκιά πάπρικα. Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού ή άνηθου.

Τάρτα με 4 τυριά, κρέμα γάλακτος και καρύδια
Υλικά
  • 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος Milbona 30% λιπαρά
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. Stilton μπλε τυρί Deluxe, λιωμένο με πιρούνι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Γάλπο, χοντροτριμμένη
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα ή ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε μέσα το φύλλο ζύμης για τάρτα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.

  • 2.

    Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί κρέμα, μετά το μπλε τυρί, την παρμεζάνα και τέλος, τη γραβιέρα.

  • 3.

    Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα στην τάρτα, πασπαλίζετε με τα καρύδια και το σχοινόπρασο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν η ζύμη και η γέμιση της τάρτας.

  • 4.

    Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε σε κομμάτια που συνοδεύετε με λίγη ρόκα στο πλάι.

Μοσχαράκι γιουβέτσι κλασικό
Υλικά
  • 1 κιλό νεαρό μοσχάρι νωπό, σε μερίδες
  • 500γρ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. χυμός ντομάτας Baresa
  • ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 1½ φλιτζάνι (περίπου) κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.

  • 2.

    Προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε και δύο φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας.

  • 3.

    Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Μετράμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός.

  • 4.

    Αφήνετε το ζωμό να βράσει και προσθέτετε το κριθαράκι. Βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει, προσθέτοντας λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Πρέπει να μείνει με αρκετό ζωμό στο τέλος. Αφαιρούμε την κανέλα από την κατσαρόλα και αδειάζουμε το κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος.

  • 5.

    Τοποθετούμε το κρέας μέσα στο κριθαράκι χωρίς να το σκεπάσουμε και ψήνουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Πασπαλίζουμε το γιουβέτσι με το τριμμένο τυρί μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Τούρτα σοκολάτας με δαμάσκηνα και καρύδια
Υλικά
    Για το παντεσπάνι
  • 5 φρέσκα αυγά αχυρώνα Κ. Μακεδονίας Nώμα
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
  • ¼ φλιτζανιού κακάο κοσκινισμένο
  • ½ φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
  • Για το σιρόπι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη Diamant
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 75ml κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • Για τη γέμιση και την επικάλυψη
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 250γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • Για τη διακόσμηση
  • 12 δαμάσκηνα ξερά
  • 12 κομμάτια καρύδι (πεταλούδα) + 2 κουτ. σούπας κοπανισμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά να ασπρίσει το μίγμα και να υπερδιπλασιαστεί σε όγκο. Βάζετε το αλεύρι και το κακάο σε σουρωτήρι και το κοσκινίζετε πάνω από το μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα και τα καρύδια.

  • 2.

    Παίρνετε δύο ταψάκια με αποσπώμενο πάτο διαμ. 24εκ. και μαγκώνετε στον πάτο από ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος κομμένο σε ανάλογο σχήμα ώστε να εξέχει δύο δάχτυλα. Μοιράζετε το μίγμα στα ταψάκια και ψήνετε στον φούρνο για 25 λεπτά περίπου. Ξεφουρνίζετε και μετά από λίγο ξεφορμάρετε τα δύο παντεσπάνια μαζί με το χαρτί.

  • 3.

    Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα για 5 λεπτά. Μετά ρίχνετε το κονιάκ και τα δαμάσκηνα και βράζετε για 2 λεπτά ακόμη. Με μια κουτάλα τρυπητή αφαιρείτε τα δαμάσκηνα και γεμίζετε το κενό τους με τα καρύδια. Τα αφήνετε στην άκρη. Αφήνετε και το σιρόπι να κρυώσει.

  • 4.

    Για τη γέμιση και την γκανάς: Βάζετε τα 250ml της κρέμας γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και σπάτε τη σοκολάτα σε ομοιόμορφα κομμάτια. Τα ρίχνετε σε μπολ και όταν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος περιχύνετε με αυτήν την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα και στο τέλος ενσωματώνετε το μέλι και το κονιάκ.

  • 5.

    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και στο τέλος ρίχνετε μέσα τη μισή γκανάς και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής φτιάχνοντας μια μους σοκολάτας. Βάζετε τη μους σοκολάτας στο ψυγείο να πήξει. Την υπόλοιπη γκανάς την αφήνετε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

  • 6.

    Όταν κρυώσει το σιρόπι και πήξει η μους στο ψυγείο στήνετε την τούρτα σας: Τοποθετείτε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος και σιροπιάζετε χρησιμοποιώντας πινέλο. Όταν απορροφηθεί κάνετε μια στρώση με τη μους σοκολάτας. Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζετε και, αφού απορροφηθεί, απλώνετε την γκανάς (τη ζεσταίνετε λίγο σε μπεν μαρί αν έχει πήξει πολύ). Διακοσμείτε την τούρτα περιμετρικά με τα γεμισμένα δαμάσκηνα και την πασπαλίζετε με τα κοπανισμένα καρύδια στο κέντρο. Όταν σταθεροποιηθεί η γκανάς είναι έτοιμη για σερβίρισμα.