Κινέζικο κοτόπουλο με πιπεριές, πικάντικα τάκος, αρνάκι με κάρι, και μαύρους γίγαντες με κόλιανδρο έχει το μενού αυτού του Σαββατοκύριακου, αφού τα πολύχρωμα έθνικ πιάτα που μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι γευστικών εμπειριών ταιριάζουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα της Αποκριάς.
Στα περισσότερα από αυτά πρωταγωνιστούν τα εξωτικά μπαχαρικά, το μοσχολέμονο, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα, οι κρεμώδεις σάλτσες και οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί υλικών. Οι έθνικ κουζίνες έχουν χρώμα, εντάσεις, κάψα, οξύτητα, με μία λέξη: ενδιαφέρον.
Για το κινέζικο, τα βασικά υλικά που χρειαζόμαστε είναι: noodles, ρύζι, μανιτάρια, τόφου, βλαστάρια μπαμπού, fish sauce / soya sauce / γλυκόξινη σάλτσα, ξίδι από ρύζι, μείγμα μπαχαρικών 5 spices, και τζίντζερ. Στην κινέζικη κουζίνα σημασία έχει το κόψιμο των υλικών, όλα πρέπει να είναι κομμένα σωστά και στο ίδιο μέγεθος, ενώ το κρέας, το κοτόπουλο, το μοσχάρι και τα θαλασσινά μαρινάρονται πάντα πριν το μαγείρεμα.
Αν μας αρέσει το ινδικό τα βασικά υλικά που χρειαζόμαστε για να μαγειρέψουμε είναι το μείγμα μπαχαρικών garam masala, το μείγμα κάρι, το μακρύκοκκο ρύζι, οι κίτρινες φακές, το τζίντζερ, το βούτυρο γάλακτος, το γάλα καρύδας, το γιαούρτι, και τα ρεβίθια. Στα ινδικά μαγειρευτά πρώτα καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μπαχαρικά της συνταγής, στη συνέχεια σοτάρουμε με βούτυρο ή σπορέλαιο το κρέας ή τα λαχανικά με το μείγμα μπαχαρικών και σιγομαγειρεύουμε…
Αν προτιμάμε το μεξικάνικο θα χρειαστούμε τορτίγιες, τουρσιά (κρεμμύδια, καρότα, ραπανάκια, jalapeños), πιπεριές, αβοκάντο, καλαμπόκι, φασόλια, και καπνιστή πάπρικα. Η μεξικάνικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από τη φρεσκάδα των υλικών και την ποικιλία από τσίλι πιπεριές που δίνουν ένταση στη γεύση.
Πάμε λοιπόν να δώσουμε έθνικ χρώμα στα πιάτα μας!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Μεξικάνικο, κινέζικο και ινδικό στο σπίτι μας

Κινέζικο κοτόπουλο με πιπεριές, πικάντικα τάκος, αρνάκι με κάρι, και μαύρους γίγαντες με κόλιανδρο έχει το μενού αυτού του Σαββατοκύριακου, αφού τα πολύχρωμα έθνικ πιάτα που μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι γευστικών εμπειριών ταιριάζουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα της Αποκριάς.
Στα περισσότερα από αυτά πρωταγωνιστούν τα εξωτικά μπαχαρικά, το μοσχολέμονο, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα, οι κρεμώδεις σάλτσες και οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί υλικών. Οι έθνικ κουζίνες έχουν χρώμα, εντάσεις, κάψα, οξύτητα, με μία λέξη: ενδιαφέρον.
Για το κινέζικο, τα βασικά υλικά που χρειαζόμαστε είναι: noodles, ρύζι, μανιτάρια, τόφου, βλαστάρια μπαμπού, fish sauce / soya sauce / γλυκόξινη σάλτσα, ξίδι από ρύζι, μείγμα μπαχαρικών 5 spices, και τζίντζερ. Στην κινέζικη κουζίνα σημασία έχει το κόψιμο των υλικών, όλα πρέπει να είναι κομμένα σωστά και στο ίδιο μέγεθος, ενώ το κρέας, το κοτόπουλο, το μοσχάρι και τα θαλασσινά μαρινάρονται πάντα πριν το μαγείρεμα.
Αν μας αρέσει το ινδικό τα βασικά υλικά που χρειαζόμαστε για να μαγειρέψουμε είναι το μείγμα μπαχαρικών garam masala, το μείγμα κάρι, το μακρύκοκκο ρύζι, οι κίτρινες φακές, το τζίντζερ, το βούτυρο γάλακτος, το γάλα καρύδας, το γιαούρτι, και τα ρεβίθια. Στα ινδικά μαγειρευτά πρώτα καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα μπαχαρικά της συνταγής, στη συνέχεια σοτάρουμε με βούτυρο ή σπορέλαιο το κρέας ή τα λαχανικά με το μείγμα μπαχαρικών και σιγομαγειρεύουμε…
Αν προτιμάμε το μεξικάνικο θα χρειαστούμε τορτίγιες, τουρσιά (κρεμμύδια, καρότα, ραπανάκια, jalapeños), πιπεριές, αβοκάντο, καλαμπόκι, φασόλια, και καπνιστή πάπρικα. Η μεξικάνικη κουζίνα χαρακτηρίζεται από τη φρεσκάδα των υλικών και την ποικιλία από τσίλι πιπεριές που δίνουν ένταση στη γεύση.
Πάμε λοιπόν να δώσουμε έθνικ χρώμα στα πιάτα μας!