Ας σκεφτούμε μια εικόνα θαλπωρής. Έξω ο καιρός έχει ψυχράνει κι εμείς βρισκόμαστε σπίτι μας για να χαρούμε το Σαββατοκύριακο. Πάνω στο τραπέζι έχουμε Πιτούλες με πράσο, πανσέτα και γραβιέρα, Χοιρινό με σέλινο φρικασέ, Χωριάτικη πίτα με κολοκύθα, λουκάνικο και κάρυ, Πάστα φλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι, Βραστό με χειμωνιάτικα λαχανικά, και Ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι και λεμονάτα ρεβίθια. Τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα πιάτα μάς περιμένουν και οι μέρες γεμίζουν νοστιμιά.
Ένα από τα πιο νόστιμα all time classic φαγητά, που μας αρέσει να τρώμε τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι το βραστό. Μια αχνιστή σούπα από κρέας και λαχανικά με πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Η ουρά του μόσχου είναι η ιδανική λύση για ένα πολύ νόστιμο και μελωμένο βραστό. Το κρέας είναι πολύ μαλακό ενώ το κόκκαλο δίνει επιπλέον γεύση στον ζωμό μας. Άλλα κομμάτια κρέατος που ταιριάζουν πολύ είναι το ποντίκι και το κότσι.
Τα λαχανικά που θα βάλουμε είναι τα καρότα, οι πατάτες, το σέλινο, η σελινόριζα, και το κρεμμύδι. Για μια νότα σπιρτάδας θα προσθέσουμε ένα κομμάτι από φρέσκο τζίντζερ. Ρίχνουμε μπόλικο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 3 ώρες. Το καλό πράγμα, αργεί να γίνει. Η σούπα σερβίρεται ζεστή, με μερικές σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο, λεμόνι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πάμε λοιπόν να γεμίσουμε το Σαββατοκύριακό μας με γεύση!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Φρικασέ, βραστό και πίτες, τα αγαπημένα του χειμώνα

Ας σκεφτούμε μια εικόνα θαλπωρής. Έξω ο καιρός έχει ψυχράνει κι εμείς βρισκόμαστε σπίτι μας για να χαρούμε το Σαββατοκύριακο. Πάνω στο τραπέζι έχουμε Πιτούλες με πράσο, πανσέτα και γραβιέρα, Χοιρινό με σέλινο φρικασέ, Χωριάτικη πίτα με κολοκύθα, λουκάνικο και κάρυ, Πάστα φλώρα με μαρμελάδα πορτοκάλι, Βραστό με χειμωνιάτικα λαχανικά, και Ζεστή σαλάτα με κουνουπίδι και λεμονάτα ρεβίθια. Τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα πιάτα μάς περιμένουν και οι μέρες γεμίζουν νοστιμιά.
Ένα από τα πιο νόστιμα all time classic φαγητά, που μας αρέσει να τρώμε τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι το βραστό. Μια αχνιστή σούπα από κρέας και λαχανικά με πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Η ουρά του μόσχου είναι η ιδανική λύση για ένα πολύ νόστιμο και μελωμένο βραστό. Το κρέας είναι πολύ μαλακό ενώ το κόκκαλο δίνει επιπλέον γεύση στον ζωμό μας. Άλλα κομμάτια κρέατος που ταιριάζουν πολύ είναι το ποντίκι και το κότσι.
Τα λαχανικά που θα βάλουμε είναι τα καρότα, οι πατάτες, το σέλινο, η σελινόριζα, και το κρεμμύδι. Για μια νότα σπιρτάδας θα προσθέσουμε ένα κομμάτι από φρέσκο τζίντζερ. Ρίχνουμε μπόλικο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 3 ώρες. Το καλό πράγμα, αργεί να γίνει. Η σούπα σερβίρεται ζεστή, με μερικές σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο, λεμόνι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πάμε λοιπόν να γεμίσουμε το Σαββατοκύριακό μας με γεύση!