Ο κρόκος Κοζάνης, η κορινθιακή σταφίδα, η ρίγανη και η μαστίχα Χίου είναι τρεις από τους θησαυρούς της ελληνικής γης που όχι μόνο μας ωφελούν αλλά και νοστιμίζουν τα πιάτα μας με την ιδιαίτερη γεύση τους. Τα ελληνικά superfoods μάς συνδέουν με την πολιτιστική μας κληρονομιά και δίνουν χαρακτήρα στο τραπέζι μας.
Ο κρόκος Κοζάνης, ή αλλιώς σαφράν, χαρίζει στα φαγητά το λεπτό του άρωμα, την πικάντικη γεύση και το όμορφο κίτρινο χρώμα του. Ταιριάζει ιδιαίτερα με το ρύζι, το κοτόπουλο, τις ψαρόσουπες, το αρνί, τα όσπρια, τα τσουρέκια, και τα κέικ. Όταν είναι σε σκόνη προστίθεται στο φαγητό διαλυμένος σε νερό, ενώ τα στίγματα τα μουλιάζουμε πρώτα σε 1 φλιτζάνι νερό για 1 ώρα πριν το μαγείρεμα.
Η ρίγανη, ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα χρησιμοποιείται στην κουζίνα κυρίως αποξηραμένη. Η πικάντικη γεύση της δένει με το ελαιόλαδο και το λεμόνι, μπορεί να μπει σχεδόν σε όλα τα πιάτα και συνδυάζεται ωραία με τον βασιλικό και το θυμάρι.
Η μαστίχα Χίου χρησιμοποιείται ως άρτυμα για να αρωματίσει κυρίως τα γλυκά αλλά και τα φαγητά μας. Μπαίνει σε τσουρέκια, κουλούρια, μπισκότα, σε κρέμες, σε παγωτά, σε λεμονάτες σάλτσες, και σε συνταγές με αποξηραμένα φρούτα. Δεν πρέπει όμως να υπερβάλουμε στην ποσότητα που βάζουμε διότι διαφορετικά το γλυκό ή το φαγητό θα πικρίσει.
Η κορινθιακή σταφίδα, ένα από τα πολυτιμότερα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας, προσφέρει φυσική γλυκύτητα και μπαίνει στο σταφιδόψωμο, σε πολλά γλυκά, σε γεμίσεις πουλερικών, και σε αρκετές συνταγές της πολίτικης κουζίνας.
Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν αγαπάμε τα ελληνικά super foods και φτιάχνουμε Χαλβά σιμιγδαλένιο με μέλι και πορτοκάλι, Κόκορα κρασάτο με μαστίχα Χίου, Ριζότο με κρόκο Κοζάνης, Cookies βρώμης με σταφίδες, Ριγανοκεφτέδες με ντοματένια σάλτσα, και Μελιτίνια Σαντορίνης με μαστίχα.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Στρώνουμε τραπέζι με ελληνικά super foods

Ο κρόκος Κοζάνης, η κορινθιακή σταφίδα, η ρίγανη και η μαστίχα Χίου είναι τρεις από τους θησαυρούς της ελληνικής γης που όχι μόνο μας ωφελούν αλλά και νοστιμίζουν τα πιάτα μας με την ιδιαίτερη γεύση τους. Τα ελληνικά superfoods μάς συνδέουν με την πολιτιστική μας κληρονομιά και δίνουν χαρακτήρα στο τραπέζι μας.
Ο κρόκος Κοζάνης, ή αλλιώς σαφράν, χαρίζει στα φαγητά το λεπτό του άρωμα, την πικάντικη γεύση και το όμορφο κίτρινο χρώμα του. Ταιριάζει ιδιαίτερα με το ρύζι, το κοτόπουλο, τις ψαρόσουπες, το αρνί, τα όσπρια, τα τσουρέκια, και τα κέικ. Όταν είναι σε σκόνη προστίθεται στο φαγητό διαλυμένος σε νερό, ενώ τα στίγματα τα μουλιάζουμε πρώτα σε 1 φλιτζάνι νερό για 1 ώρα πριν το μαγείρεμα.
Η ρίγανη, ένα από τα πιο γνωστά αρωματικά βότανα χρησιμοποιείται στην κουζίνα κυρίως αποξηραμένη. Η πικάντικη γεύση της δένει με το ελαιόλαδο και το λεμόνι, μπορεί να μπει σχεδόν σε όλα τα πιάτα και συνδυάζεται ωραία με τον βασιλικό και το θυμάρι.
Η μαστίχα Χίου χρησιμοποιείται ως άρτυμα για να αρωματίσει κυρίως τα γλυκά αλλά και τα φαγητά μας. Μπαίνει σε τσουρέκια, κουλούρια, μπισκότα, σε κρέμες, σε παγωτά, σε λεμονάτες σάλτσες, και σε συνταγές με αποξηραμένα φρούτα. Δεν πρέπει όμως να υπερβάλουμε στην ποσότητα που βάζουμε διότι διαφορετικά το γλυκό ή το φαγητό θα πικρίσει.
Η κορινθιακή σταφίδα, ένα από τα πολυτιμότερα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας, προσφέρει φυσική γλυκύτητα και μπαίνει στο σταφιδόψωμο, σε πολλά γλυκά, σε γεμίσεις πουλερικών, και σε αρκετές συνταγές της πολίτικης κουζίνας.
Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν αγαπάμε τα ελληνικά super foods και φτιάχνουμε Χαλβά σιμιγδαλένιο με μέλι και πορτοκάλι, Κόκορα κρασάτο με μαστίχα Χίου, Ριζότο με κρόκο Κοζάνης, Cookies βρώμης με σταφίδες, Ριγανοκεφτέδες με ντοματένια σάλτσα, και Μελιτίνια Σαντορίνης με μαστίχα.