Το μενού αυτού του Σαββατοκύριακου είναι φτιαγμένο για να μας ανοίξει την όρεξη: Τυρόπιτα από το Μέτσοβο, αλλιώς Κασιάτα, Εύκολα γιουβαρλάκια σούπα, Κις λορέν με ξερά σύκα και γραβιέρα, Μπατσαριά: Η ηπειρώτικη χορτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, Κλασική κρεατόσουπα, και Τάρτα αμυγδάλου με αχλάδια κρασάτα!
Με το που έρχονται τα πρώτα κρύα, οι σούπες έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι μας. Κάνουν πολύ καλή παρέα με τις πίτες και τις τάρτες και μας δίνουν τη δυνατότητα να συνδυάσουμε πολλά υλικά, όπως το κρέας, τα λαχανικά και τα όσπρια. Αν τώρα προσθέσουμε ρύζι και ζυμαρικά (π.χ. κριθαράκι, κουσκουσάκι, τραχανά, φιδέ, κοφτό μακαρονάκι) θα τις κάνουμε ακόμη πιο χορταστικές.
Στις πίτες και τις τάρτες, οι επιλογές για τη γέμιση είναι αμέτρητες. Τα τυριά, τα μυρωδικά, ο κιμάς, τα μανιτάρια, τα αλλαντικά και διαφόρων ειδών λαχανικά και χόρτα μας δίνουν τη δυνατότητα για πολλούς συνδυασμούς. Όταν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φύλλα θα πρέπει να τα αποψύξουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον δυο ώρες ή εντός ψυγείου για 24 ώρες.
Στις τάρτες, για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο, στρώνουμε το φύλλο στη φόρμα, το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και βάζουμε από πάνω όσπρια ή ρύζι ή τις ειδικές μεταλλικές ή κεραμικές μπίλιες του εμπορίου.
Ας καλωσορίσουμε λοιπόν τον Νοέμβριο με λαχταριστές σούπες, πίτες και τάρτες!
                        
                        
                        Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
                     
                                        
                        Σούπες, πίτες και τάρτες: η τριάδα της νοστιμιάς

Το μενού αυτού του Σαββατοκύριακου είναι φτιαγμένο για να μας ανοίξει την όρεξη: Τυρόπιτα από το Μέτσοβο, αλλιώς Κασιάτα, Εύκολα γιουβαρλάκια σούπα, Κις λορέν με ξερά σύκα και γραβιέρα, Μπατσαριά: Η ηπειρώτικη χορτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, Κλασική κρεατόσουπα, και Τάρτα αμυγδάλου με αχλάδια κρασάτα!
Με το που έρχονται τα πρώτα κρύα, οι σούπες έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι μας. Κάνουν πολύ καλή παρέα με τις πίτες και τις τάρτες και μας δίνουν τη δυνατότητα να συνδυάσουμε πολλά υλικά, όπως το κρέας, τα λαχανικά και τα όσπρια. Αν τώρα προσθέσουμε ρύζι και ζυμαρικά (π.χ. κριθαράκι, κουσκουσάκι, τραχανά, φιδέ, κοφτό μακαρονάκι) θα τις κάνουμε ακόμη πιο χορταστικές.
Στις πίτες και τις τάρτες, οι επιλογές για τη γέμιση είναι αμέτρητες. Τα τυριά, τα μυρωδικά, ο κιμάς, τα μανιτάρια, τα αλλαντικά και διαφόρων ειδών λαχανικά και χόρτα μας δίνουν τη δυνατότητα για πολλούς συνδυασμούς. Όταν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φύλλα θα πρέπει να τα αποψύξουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον δυο ώρες ή εντός ψυγείου για 24 ώρες.
Στις τάρτες, για να αποφύγουμε το φούσκωμα της ζύμης κατά το ψήσιμο, στρώνουμε το φύλλο στη φόρμα, το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και βάζουμε από πάνω όσπρια ή ρύζι ή τις ειδικές μεταλλικές ή κεραμικές μπίλιες του εμπορίου.
Ας καλωσορίσουμε λοιπόν τον Νοέμβριο με λαχταριστές σούπες, πίτες και τάρτες!