Είναι οι πρωταγωνιστές της εποχής στην κουζίνα και εγγυώνται τη νοστιμιά στα πιάτα μας. Ο λόγος για τα σέσκουλα, το σπανάκι και τις γαρίδες.
Οι γαρίδες είναι ένα αγαπημένο θαλασσινό που μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και μπορεί να αποτελέσει το τέλειο συνοδευτικό και το ιδανικό μεζεδάκι για το ούζο και το τσίπουρο, αλλά μπορεί να δώσει και πολύ νόστιμα κυρίως πιάτα. Θα τις ψήσουμε στο γκριλ και θα τις συνοδεύσουμε με μια δροσερή σαλάτα, θα φτιάξουμε χορταστικές γαριδομακαρονάδες, θα τις τηγανίσουμε, ή θα τις κάνουμε γιουβέτσι και ριζότο.
Η αγορά της έτοιμης, καθαρισμένης γαρίδας είναι η πιο εύκολη λύση. Αλλά αν έχουμε χρόνο μπορούμε να τις προμηθευτούμε ολόκληρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες και να τις καθαρίσουμε από κεφάλια και κελύφη. Τα οποία δεν θα τα πετάξουμε αλλά θα τα βράσουμε σε μπόλικο νερό για να φτιάξουμε σπιτικό ζωμό που θα προσθέσουμε στο κριθαρότο ή το ριζότο.
Πώς τις καθαρίζουμε: Τις κρατάμε μία-μία από το σώμα τραβώντας προσεκτικά το κεφάλι. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μια τομή στο κάτω μέρος, από την κορυφή μέχρι την ουρά και αφαιρούμε το κέλυφος. Κάνουμε μια τομή στη ράχη της καθαρισμένη γαρίδας, τραβάμε το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα και το πετάμε.
Όσο για τα φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι τα σέσκουλα και το σπανάκι, θα τα βάλουμε σε μια λεκάνη με νερό όπου έχουμε ρίξει και διαλύσει μαγειρική σόδα (2 κ.γλ. για κάθε λίτρο νερού). Θα τα αφήσουμε να μουλιάσουν για 15΄ και θα ξεπλύνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Και είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Σέσκουλα, γαρίδες και σπανάκι θριαμβεύουν στο τραπέζι

Είναι οι πρωταγωνιστές της εποχής στην κουζίνα και εγγυώνται τη νοστιμιά στα πιάτα μας. Ο λόγος για τα σέσκουλα, το σπανάκι και τις γαρίδες.
Οι γαρίδες είναι ένα αγαπημένο θαλασσινό που μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και μπορεί να αποτελέσει το τέλειο συνοδευτικό και το ιδανικό μεζεδάκι για το ούζο και το τσίπουρο, αλλά μπορεί να δώσει και πολύ νόστιμα κυρίως πιάτα. Θα τις ψήσουμε στο γκριλ και θα τις συνοδεύσουμε με μια δροσερή σαλάτα, θα φτιάξουμε χορταστικές γαριδομακαρονάδες, θα τις τηγανίσουμε, ή θα τις κάνουμε γιουβέτσι και ριζότο.
Η αγορά της έτοιμης, καθαρισμένης γαρίδας είναι η πιο εύκολη λύση. Αλλά αν έχουμε χρόνο μπορούμε να τις προμηθευτούμε ολόκληρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες και να τις καθαρίσουμε από κεφάλια και κελύφη. Τα οποία δεν θα τα πετάξουμε αλλά θα τα βράσουμε σε μπόλικο νερό για να φτιάξουμε σπιτικό ζωμό που θα προσθέσουμε στο κριθαρότο ή το ριζότο.
Πώς τις καθαρίζουμε: Τις κρατάμε μία-μία από το σώμα τραβώντας προσεκτικά το κεφάλι. Με ένα μυτερό μαχαίρι κάνουμε μια τομή στο κάτω μέρος, από την κορυφή μέχρι την ουρά και αφαιρούμε το κέλυφος. Κάνουμε μια τομή στη ράχη της καθαρισμένη γαρίδας, τραβάμε το εντεράκι με μια οδοντογλυφίδα και το πετάμε.
Όσο για τα φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι τα σέσκουλα και το σπανάκι, θα τα βάλουμε σε μια λεκάνη με νερό όπου έχουμε ρίξει και διαλύσει μαγειρική σόδα (2 κ.γλ. για κάθε λίτρο νερού). Θα τα αφήσουμε να μουλιάσουν για 15΄ και θα ξεπλύνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Και είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε!