Φτιάχνονται με κάθε υλικό, με κιμά αλλά και με ντομάτες και μελιτζάνες, με ψάρια και θαλασσινά, με όσπρια και χόρτα. Είναι ένα πιάτο που φωνάζει Ελλάδα!
Οι κλασικοί κεφτέδες είναι εύκολοι στην παρασκευή τους αλλά υπάρχουν κάποια μαγειρικά κόλπα που θα μας βοηθήσουν να τους κάνουμε ακόμη καλύτερους. Θα χρησιμοποιήσουμε ότι κιμά θέλουμε, μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό ή μόνο του ή σε συνδυασμό. Αν προτιμήσουμε τον μοσχαρίσιο θα πάρουμε λάπα, που έχει σχετικό λίπος και ωραία γεύση.
Για να γίνουν αφράτα τα κεφτεδάκια θα προσθέσουμε στο μείγμα τα κατάλληλα υλικά και αυτά είναι το ξίδι, το τριμμένο κρεμμύδι, και η τριμμένη ντομάτα.
Τα αρωματικά παίζουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε λοιπόν ρίγανη, θρούμπι, βασιλικό μπόλικο και οπωσδήποτε δυόσμο. Τα φρέσκα βότανα είναι καλύτερα αλλά αν δεν έχουμε θα βάλουμε αποξηραμένα. Βάζουμε ψίχα από ψωμί μπαγιάτικο (που έχουμε μουλιάσει καλά σε νερό και το έχουμε στύψει. Δεν βάζουμε ψωμί με μαλακή ψίχα γιατί θα γίνουν σφιχτά τα κεφτεδάκια.
Ζυμώνουμε για περίπου 5- 7 λεπτά και κατόπιν, αφήνουμε το μίγμα του κιμά για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ένα μπολ, σκεπασμένο στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Επιπλέον, το μείγμα του κιμά πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια, όταν είναι κρύο. Αν εξακολουθεί να κολλάει, βουτάμε τα χέρια μας σε λίγο ούζο αραιωμένο με νερό κάθε φορά που πλάθουμε ένα καινούριο κεφτεδάκι. Τηγανίζουμε και συνοδεύουμε με δροσερές σαλάτες και τηγανητές πατάτες!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Ποιος δεν αγαπάει τους κεφτέδες!
Φτιάχνονται με κάθε υλικό, με κιμά αλλά και με ντομάτες και μελιτζάνες, με ψάρια και θαλασσινά, με όσπρια και χόρτα. Είναι ένα πιάτο που φωνάζει Ελλάδα!
Οι κλασικοί κεφτέδες είναι εύκολοι στην παρασκευή τους αλλά υπάρχουν κάποια μαγειρικά κόλπα που θα μας βοηθήσουν να τους κάνουμε ακόμη καλύτερους. Θα χρησιμοποιήσουμε ότι κιμά θέλουμε, μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό ή μόνο του ή σε συνδυασμό. Αν προτιμήσουμε τον μοσχαρίσιο θα πάρουμε λάπα, που έχει σχετικό λίπος και ωραία γεύση.
Για να γίνουν αφράτα τα κεφτεδάκια θα προσθέσουμε στο μείγμα τα κατάλληλα υλικά και αυτά είναι το ξίδι, το τριμμένο κρεμμύδι, και η τριμμένη ντομάτα.
Τα αρωματικά παίζουν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Προσθέτουμε λοιπόν ρίγανη, θρούμπι, βασιλικό μπόλικο και οπωσδήποτε δυόσμο. Τα φρέσκα βότανα είναι καλύτερα αλλά αν δεν έχουμε θα βάλουμε αποξηραμένα. Βάζουμε ψίχα από ψωμί μπαγιάτικο (που έχουμε μουλιάσει καλά σε νερό και το έχουμε στύψει. Δεν βάζουμε ψωμί με μαλακή ψίχα γιατί θα γίνουν σφιχτά τα κεφτεδάκια.
Ζυμώνουμε για περίπου 5- 7 λεπτά και κατόπιν, αφήνουμε το μίγμα του κιμά για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ένα μπολ, σκεπασμένο στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Επιπλέον, το μείγμα του κιμά πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια, όταν είναι κρύο. Αν εξακολουθεί να κολλάει, βουτάμε τα χέρια μας σε λίγο ούζο αραιωμένο με νερό κάθε φορά που πλάθουμε ένα καινούριο κεφτεδάκι. Τηγανίζουμε και συνοδεύουμε με δροσερές σαλάτες και τηγανητές πατάτες!