Το πιπέρι, το μπούκοβο, το κάρι, το γουασάμπι, το μπαχάρι, το τζίντζερ και οι πιπερίτσες τσίλι κάνουν τα πιάτα μας πικάντικα και ταυτόχρονα τους προσθέτουν μια έθνικ νότα. Μεταμορφώνουν σε κάτι ιδιαίτερο ακόμη και την πιο απλή συνταγή δίνοντας χαρακτήρα σε κάθε γαστρονομική μας δημιουργία. Και δεν μπαίνουν μόνο στο φαγητό.
Το μπαχάρι, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζεστά ροφήματα, όπως ο καφές και η σοκολάτα. Λόγω της έντασής του δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολύ, αρκεί μόλις μία πρέζα. Μπορούμε ακόμη να ανακατέψουμε το μπαχάρι μαζί με τον αλεσμένο μας καφέ.
Το τζίντζερ, το μπαχαρικό με την πιπεράτη γεύση, ταιριάζει υπέροχα σε διαφορετικά πιάτα και ροφήματα, και κυρίως στον καφέ. Η σοκολάτα με το τζίντζερ είναι ένας συνδυασμός δοκιμασμένος και με φανατικό κοινό, ειδικά μεταξύ εκείνων που αγαπούν τις πιπεράτες γεύσεις και στα γλυκά τους. Ακόμα, το «χρυσό γάλα», το ζεστό ρόφημα με κουρκουμά, τζίντζερ και μαύρο πιπέρι που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η απόλυτη τάση, είναι τονωτικό και ανακουφιστικό τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα.
Όσο για τους καρυκευμένους με μπαχαρικά ξηρούς καρπούς, συνοδεύουν όλα τα είδη της μπίρας αλλά και τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.
Εμείς, αυτό το σαββατοκύριακο θα βάλουμε τα μπαχαρικά σε εύκολα και πληθωρικά πιάτα: Στριφτά πικάντικα κριτσίνια, Κοτόπουλο α λα πουτανέσκα με ταλιατέλες, Πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες, Πιτάκια ανθότυρου με σουσάμι, Μπιφτέκια με κάππαρη και μουστάρδα, και Μύδια αχνιστά πικάντικα.
Καλή όρεξη!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Πικάντικα, εύκολα και πληθωρικά πιάτα

Το πιπέρι, το μπούκοβο, το κάρι, το γουασάμπι, το μπαχάρι, το τζίντζερ και οι πιπερίτσες τσίλι κάνουν τα πιάτα μας πικάντικα και ταυτόχρονα τους προσθέτουν μια έθνικ νότα. Μεταμορφώνουν σε κάτι ιδιαίτερο ακόμη και την πιο απλή συνταγή δίνοντας χαρακτήρα σε κάθε γαστρονομική μας δημιουργία. Και δεν μπαίνουν μόνο στο φαγητό.
Το μπαχάρι, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζεστά ροφήματα, όπως ο καφές και η σοκολάτα. Λόγω της έντασής του δεν χρειάζεται να προσθέσουμε πολύ, αρκεί μόλις μία πρέζα. Μπορούμε ακόμη να ανακατέψουμε το μπαχάρι μαζί με τον αλεσμένο μας καφέ.
Το τζίντζερ, το μπαχαρικό με την πιπεράτη γεύση, ταιριάζει υπέροχα σε διαφορετικά πιάτα και ροφήματα, και κυρίως στον καφέ. Η σοκολάτα με το τζίντζερ είναι ένας συνδυασμός δοκιμασμένος και με φανατικό κοινό, ειδικά μεταξύ εκείνων που αγαπούν τις πιπεράτες γεύσεις και στα γλυκά τους. Ακόμα, το «χρυσό γάλα», το ζεστό ρόφημα με κουρκουμά, τζίντζερ και μαύρο πιπέρι που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια η απόλυτη τάση, είναι τονωτικό και ανακουφιστικό τις κρύες ημέρες και νύχτες του χειμώνα.
Όσο για τους καρυκευμένους με μπαχαρικά ξηρούς καρπούς, συνοδεύουν όλα τα είδη της μπίρας αλλά και τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά.
Εμείς, αυτό το σαββατοκύριακο θα βάλουμε τα μπαχαρικά σε εύκολα και πληθωρικά πιάτα: Στριφτά πικάντικα κριτσίνια, Κοτόπουλο α λα πουτανέσκα με ταλιατέλες, Πικάντικα κεφτεδάκια φούρνου με φέτα και πατάτες, Πιτάκια ανθότυρου με σουσάμι, Μπιφτέκια με κάππαρη και μουστάρδα, και Μύδια αχνιστά πικάντικα.
Καλή όρεξη!