Μας αρέσουν στις κλασικές τους εκδοχές, τα έχουμε τιμήσει κατ΄ επανάληψη αλλά τώρα ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσουμε και σε διαφορετικές εκδοχές που είναι εξίσου νοστιμότατες. Τόσο, που μπορεί να αντικαταστήσουν αυτές που ξέρατε. Ο λόγος για τα Cookies με μαύρη σοκολάτα, χωρίς γλουτένη, το Παστίτσιο με ριγκατόνι και λουκάνικο, τους Ταραμοσπανακοκεφτέδες, το Γαλακτομπούρεκο με σοκολατένιο φύλλο κρούστας, το Χοιρινό κοκκινιστό με φασόλια Φλωρίνης στον φούρνο, και το Πικάντικο τουρλού πάνω σε κουσκούς, που περιλαμβάνει το μενού του Σαββατοκύριακου. Είναι όλα δοκιμασμένα και η επιτυχία τους είναι σίγουρη.
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές μας αφορά το γαλακτομπούρεκο, ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά ταψιού. Το τραγανό φύλλο σε συνδυασμό με τη βελούδινη κρέμα σιμιγδαλιού και το αρωματικό σιρόπι δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό δεν χάνουμε ευκαιρία να το απολαύσουμε. Είναι το γλυκό που θα επιλέξουμε να φτιάξουμε σε γιορτές, και σε οικογενειακά τραπέζια, και θα γίνει δεκτό με ενθουσιασμό. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει φύλλο κρούστας, κρέμα σιμιγδαλιού, ζάχαρη και αυγά, ενώ το τελικό σιρόπιασμα προσφέρει τη χαρακτηριστική του γεύση και υφή.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του. Σε κάποιες συνταγές, η κρέμα αρωματίζεται με βανίλια, έχουν προστεθεί το κακάο και το πορτοκάλι, ενώ αρκετά διαδεδομένη είναι και η συνταγή με φύλλο κανταΐφι αντί για φύλλο κρούστας. Εμείς προτείνουμε το γλυκό με σοκολατένιο φύλλο κρούστας. Αξίζει να το δοκιμάσετε! Όπως και τα υπόλοιπα πιάτα που εγγυώνται ένα νοστιμότατο Σαββατοκύριακο.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Παστίτσιο, κοκκινιστό και γαλακτομπούρεκο… αλλιώς!

Μας αρέσουν στις κλασικές τους εκδοχές, τα έχουμε τιμήσει κατ΄ επανάληψη αλλά τώρα ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσουμε και σε διαφορετικές εκδοχές που είναι εξίσου νοστιμότατες. Τόσο, που μπορεί να αντικαταστήσουν αυτές που ξέρατε. Ο λόγος για τα Cookies με μαύρη σοκολάτα, χωρίς γλουτένη, το Παστίτσιο με ριγκατόνι και λουκάνικο, τους Ταραμοσπανακοκεφτέδες, το Γαλακτομπούρεκο με σοκολατένιο φύλλο κρούστας, το Χοιρινό κοκκινιστό με φασόλια Φλωρίνης στον φούρνο, και το Πικάντικο τουρλού πάνω σε κουσκούς, που περιλαμβάνει το μενού του Σαββατοκύριακου. Είναι όλα δοκιμασμένα και η επιτυχία τους είναι σίγουρη.
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνταγές μας αφορά το γαλακτομπούρεκο, ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά ταψιού. Το τραγανό φύλλο σε συνδυασμό με τη βελούδινη κρέμα σιμιγδαλιού και το αρωματικό σιρόπι δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα και γι’ αυτό δεν χάνουμε ευκαιρία να το απολαύσουμε. Είναι το γλυκό που θα επιλέξουμε να φτιάξουμε σε γιορτές, και σε οικογενειακά τραπέζια, και θα γίνει δεκτό με ενθουσιασμό. Η κλασική συνταγή περιλαμβάνει φύλλο κρούστας, κρέμα σιμιγδαλιού, ζάχαρη και αυγά, ενώ το τελικό σιρόπιασμα προσφέρει τη χαρακτηριστική του γεύση και υφή.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του. Σε κάποιες συνταγές, η κρέμα αρωματίζεται με βανίλια, έχουν προστεθεί το κακάο και το πορτοκάλι, ενώ αρκετά διαδεδομένη είναι και η συνταγή με φύλλο κανταΐφι αντί για φύλλο κρούστας. Εμείς προτείνουμε το γλυκό με σοκολατένιο φύλλο κρούστας. Αξίζει να το δοκιμάσετε! Όπως και τα υπόλοιπα πιάτα που εγγυώνται ένα νοστιμότατο Σαββατοκύριακο.