ανοίξτε το μενού πλοήγησης
                string(81) "https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2025/05/giotis_anoigma_micro.jpg"
            
No,Bake,Strawberry,Cheesecake,With,Jello

Ο πιο απολαυστικός οδηγός για αυτό το καλοκαίρι

Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και, φυσικά, γεύσεις που μας δροσίζουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το τραπέζι μας γεμίζει με χρώματα, αρώματα και συνταγές που μας ταξιδεύουν. Και ποιος καλύτερος σύμμαχος σε αυτό το γευστικό ταξίδι από τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ;

Ο πιο νόστιμος οδηγός για το καλοκαιρινό τραπέζι σας

Με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, το καλοκαίρι αποκτά γεύση, άρωμα και απλότητα που… σερβίρεται στο πιάτο σας!

Καλοκαίρι: η πιο νόστιμη εποχή του χρόνου
Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και, φυσικά, γεύσεις που μας δροσίζουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το τραπέζι μας γεμίζει με χρώματα, αρώματα και συνταγές που μας ταξιδεύουν. Και ποιος καλύτερος σύμμαχος σε αυτό το γευστικό ταξίδι από τα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ;

Δροσερά γλυκά για κάθε στιγμή της ημέρας
Αναζητάτε ιδέες για επιδόρπια που θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας; Τα γλυκά ψυγείου είναι η ιδανική λύση. Με απλά υλικά και λίγα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε απολαυστικά γλυκά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις. Δοκιμάστε ένα γιαουρτογλυκό με φρέσκα φρούτα εποχής ή ένα ελαφρύ τσιζκέικ με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ, με βάση μπισκότου. Το Φρουί Ζελέ με γεύση φράουλα ή ανανά ΓΙΩΤΗΣ είναι ακόμη μία δροσερή επιλογή που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Σπιτικά παγωτά σαν επαγγελματίες
Για τους λάτρεις των παγωτών, τα Μίγματα για παγωτό ΓΙΩΤΗΣ προσφέρουν εύκολες και γρήγορες λύσεις για σπιτικό παγωτό που θα απολαύσετε με το κουτάλι αλλά και με… το κουτάκι! Οι γεύσεις είναι πολλές: βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, καϊμάκι, cookies & cream, παρφέ βανίλια και παρφέ σοκολάτα. Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από γαρνιτούρα – για ακόμα περισσότερη απόλαυση. Προσθέστε φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή Σιρόπι ΓΙΩΤΗΣ και έχετε παγωτό που θα μπορούσε να σταθεί άνετα σε βιτρίνα gelateria.

Αλμυρές καλοκαιρινές δημιουργίες με άρωμα σπιτικό
Το καλοκαιρινό τραπέζι δεν περιορίζεται μόνο στα γλυκά. Ελαφριές αλμυρές δημιουργίες, όπως σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, ζυμαρικά με πέστο ή άλλες δροσερές παρασκευές, είναι εξίσου σημαντικές. Το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ εξασφαλίζει επιτυχία σε πίτες και τάρτες, ενώ η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ είναι ιδανικά για ελαφριά σουφλέ, λαχανικά φούρνου και άλλους φουρνιστούς γευστικούς πειραματισμούς, όπως πίτες χωρίς φύλλο.

Για ακόμη περισσότερες συνταγές, tips και καλοκαιρινή έμπνευση επισκεφθείτε το www.sintages-jotis.gr

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, πειραματιστείτε με νέες γεύσεις και δημιουργήστε αξέχαστες στιγμές γύρω από το τραπέζι. Καλή απόλαυση και καλό καλοκαίρι!

Βελούδινο σεμιφρέντο με ρικότα και φρέσκες φράουλες
Υλικά
  • 250 γρ. ρικότα
  • 250 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 200 γρ. φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια)
  • 2-3 φράουλες για διακόσμηση
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Διαδικασία
  • 1.

    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ρικότα με τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο και αφράτο μείγμα.

  • 2.

    Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Το ενσωματώνουμε προσεκτικά στο μείγμα της ρικότας με απαλές κινήσεις.

  • 3.

    Προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και ανακατεύουμε ελαφρά. Στρώνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα (τύπου κέικ) ντυμένη με μεμβράνη και την ισιώνουμε στην επιφάνεια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.

  • 4.

    Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες από πάνω.

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο, ζελέ ροδάκινο και αέρινη κρέμα με άρωμα αμύγδαλο
Υλικά
Διαδικασία
  • 1.

    Βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Μοιράζουμε σε ποτήρια/βαζάκια και πατάμε καλά να δημιουργηθεί σταθερή βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο.

  • 2.

    Ζελέ: Ετοιμάζουμε το Φρουί Ζελέ με γεύση Ροδάκινο ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται.

  • 3.

    Στήσιμο 1ης στρώσης: Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από τη βάση μπισκότου και το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει εντελώς (περίπου 2 ώρες).

     

     

  • 4.

    Κρέμα: Φτιάχνουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτoντας το λικέρ αμύγδαλο.

  • 5.

    Στήσιμο 2ης στρώσης: Μοιράζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ πάνω από το παγωμένο ζελέ.

  • 6.

    Γαρνίρισμα: Προσθέτουμε από πάνω φρούτα του δάσους ή κομμάτια ροδάκινο και φύλλα δυόσμου για φρεσκάδα.

Δροσερή τιραμισού με brownie και άρωμα λεμόνι
Υλικά
Διαδικασία
  • 1.

    Βάση: Φτιάχνουμε και ψήνουμε το 1· 2· Bake! Μίγμα για Brownies και Σοκολατόπιτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, το ραντίζουμε γενναιόδωρα με καφέ και αφού το αφήσουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, το σπάμε σε κομμάτια.

  • 2.

    Κρέμα: Φτιάχνουμε το Garni Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το λικέρ. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να σφίξει.

  • 3.

    Σε ποτήρια ή μπολάκια, ξεκινάμε με μια στρώση brownie. Από πάνω απλώνουμε μια γενναία κουταλιά κρέμας λεμονιού. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία στρώση brownie και κρέμας. Διακοσμούμε με καραμελωμένες φέτες λεμονιού ή μαρμελάδα λεμόνι και τρίμμα brownie.

Ανάλαφρη πανακότα με ζελέ κεράσι
Υλικά
Διαδικασία
  • 1.

    Για το ζελέ: Βράζουμε τα 250 ml από το νερό και διαλύουμε μέσα το Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι ΓΙΩΤΗΣ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια, τα οποία τοποθετούμε λοξά μέσα σε μια αυγοθήκη ή σε φορμάκια muffin, έτσι ώστε το ζελέ να σταθεί σε γωνία. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξουν καλά

  • 2.

    Για την πανακότα: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Έχουμε το μείγμα στη φωτιά και ρίχνουμε τη σκόνη Panna Cotta ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας δυνατά για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά (όχι πολύ, να μην αρχίσει να πήζει στο μπολ).

     

  • 3.

    Για τη δεύτερη στρώση: Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο και τα στήνουμε πλέον όρθια. Μοιράζουμε προσεκτικά την πανακότα πάνω από το ζελέ. Ξαναβάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά και η πανακότα.

  • 4.

    Διακοσμούμε και σερβίρουμε: Λίγα φρέσκα κεράσια με κοτσάνι κάνουν την τέλεια κορυφή!

Milkshake καραμέλα
Υλικά
Διαδικασία
  • 1.

    Παρασκευάζoυμε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να παγώσει. Χτυπάμε στο blender 12-14 κουταλιές της σούπας παγωτό βανίλια, 100 ml φρέσκο γάλα και 75 γρ. Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ για μερικά δευτερόλεπτα. Μοιράζουμε το milkshake σε 2 ποτήρια και σερβίρουμε.

  • 2.

    Για εντυπωσιακό σερβίρισμα, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το Σιρόπι Καραμέλας ΓΙΩΤΗΣ γύρω από το στόμιο του ποτηριού. Πολύ γρήγορα έχουμε ένα δροσιστικό και απολαυστικό milkshake καραμέλας.

Παστάκι με βάση brownies, κρέμα και ζελέ κεράσι
Υλικά
Διαδικασία
  • 1.

    Ετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα για Brownies & Σοκολατόπιτα, σύμφωνα με τις οδηγίες για τα brownies, που αναγράφονται στο κουτί. Κόβετε 32 κομμάτια αλουμινόχαρτου, διαστάσεων 12 x 6 εκατοστών και τα τυλίγετε ανά 2 γύρω από ένα ποτήρι, συμπιέζοντάς τα, ώστε να δημιουργηθεί μία φωλιά. Τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο ταψί.

  • 2.

    Μοιράζετε το μίγμα των brownies και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου. Τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.

  • 3.

    Ετοιμάζετε την Kρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, χρησιμοποιώντας 800 ml γάλα συνολικά και για τους 2 φακέλους, τη μοιράζετε στα φορμάκια και τα βάζετε πάλι στο ψυγείο, για μισή ώρα περίπου.

  • 4.

    Φτιάχνετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Κεράσι ΓΙΩΤΗΣ, το αφήνετε να κρυώσει καλά, αλλά όχι να πήξει και το μοιράζετε πάνω από την κρέμα. Τα βάζετε στο ψυγείο, για 2 ώρες περίπου.

  • 5.

    Πριν σερβίρετε, ξεκολλάτε γύρω-γύρω το γλυκό, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και γαρνίρετε με ψιλοκομμένες φράουλες ή με ολόκληρα φρούτα του δάσους.

Τάρτα με σπαράγγια και τυριά
Υλικά
    Για τη βάση
  • 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αυγό
  • 2-3 κ.σ. παγωμένο νερό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο, τριμμένο
  • 100 γρ. φέτα, σε τρίμματα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 ματσάκι σπαράγγια (περίπου 300 γρ.), καθαρισμένα και ζεματισμένα για 2-3 λεπτά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • 1.

    Για τη βάση: Σε μπολ ή μούλτι, τρίβουμε το βούτυρο στο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, με το αλάτι, μέχρι να γίνει μείγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο-λίγο το νερό, μέχρι να δέσει η ζύμη. Πλάθουμε, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την ανοίγουμε και τη στρώνουμε σε ταρτιέρα. Τρυπάμε τη βάση με πιρούνι και προψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά.

  • 2.

    Για τη γέμιση: Χτυπάμε το ΓΙΩΤΗΣ Crème με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει και να πάρει υφή σαν ελαφριά σαντιγί. Σε μπολ, προσθέτουμε τα αυγά, τη μουστάρδα, τα τυριά, τα καρυκεύματα και το έτοιμο ΓΙΩΤΗΣ Crème. Ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση. Στρώνουμε από πάνω τα σπαράγγια και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

  • 3.

    Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει η επιφάνεια.

Κρέπες με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα με μυρωδικά
Υλικά
    Για τη γέμιση
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος (ή μαϊντανός/σχοινόπρασο)
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ρόκα ή baby σπανάκι για το σερβίρισμα
  • Για τις κρέπες
  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Διαδικασία
  • 1.

    Φτιάχνουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • 2.

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι, τον άνηθο ή άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.

     

  • 3.

    Απλώνουμε μια δόση κρέμας σε κάθε κρέπα, προσθέτουμε φέτες σολομού και λίγα φύλλα ρόκας ή baby σπανακιού. Διπλώνουμε τις κρέπες σε τρίγωνα ή ρολά, όπως στη φωτογραφία.

     

  • 4.

    Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά, λίγες σταγόνες λεμονιού και, γιατί όχι, λίγο καβουρδισμένο σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου για extra υφή.

Σουφλέ μελιτζάνας
Υλικά
  • 500 γρ. πένες
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
Διαδικασία
  • 1.

    Βράζετε τις πένες. Χαράζετε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε.

  • 2.

    Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  • 3.

    Σοτάρετε το κρεμμύδι με λίγο λάδι προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για 2 λεπτά. Ανακατεύετε με τα ζυμαρικά, τις μελιτζάνες και τον μαϊντανό. Μεταφέρετε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με το τυρί και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά στους 180°C.

Ταρτάκια με σολομό
Υλικά
  • 500 γρ. φρέσκος σολομός
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 100 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • 1.

    Ψήνετε τον σολομό στους 180°C για περίπου 25 λεπτά βάζοντας του αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

  • 2.

    Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώτας το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.

  • 3.

    Κόβετε τη σφολιάτα με στρογγυλό κουπάτ και τη βάζετε σε 10-12 στρογγυλά φορμάκια κατάλληλα για ψήσιμο.

  • 4.

    Μοιράζετε τον σολομό και απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνετε στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.

Αλμυρά muffin πουρέ, φέτα και μυρωδικά
Υλικά
  • 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 ml νερό + 200 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Μυρωδικά της αρεσκείας μας (άνηθος, βασιλικός, δυόσμος, μαϊντανός – ό,τι μας αρέσει)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν σφιχτό πουρέ. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

  • 2.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ή ντύνουμε με χαρτάκια μια φόρμα για muffins.

  • 3.

    Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τον πουρέ και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, τη φέτα, τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, πηχτό μείγμα.

  • 4.

    Μοιράζουμε το μείγμα στη φόρμα για muffins, γεμίζοντας τα 3/4 περίπου. Αν θέλουμε, βάζουμε λίγη επιπλέον γκούντα από πάνω για πιο τραγανή επιφάνεια.

  • 5.

    Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα – πρέπει να βγαίνει στεγνή.

Λαζάνια με μπεσαμέλ και καλοκαιρινά χόρτα
Υλικά
  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 800 γρ. καλοκαιρινά χόρτα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα (σέσκουλα, σπανάκι, μάραθος, λάπαθα, μυρώνια, καυκαλήθρες κ.λπ.)
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο τριμμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα ή φέτα)
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml γάλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
Διαδικασία
  • 1.

    Σε φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε πρώτα το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τα καθαρισμένα και χοντροκομμένα χόρτα και τα αφήνουμε να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνηθο στο τέλος. Αν έχουν πολλά υγρά, τα στραγγίζουμε ελαφρώς.

  • 2.

    Σε κατσαρολάκι, φτιάχνουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας: ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη σκόνη για τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο.

  • 3.

    Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ξεκινάμε τις στρώσεις: Πρώτα μια στρώση λαζάνια, ύστερα τα χόρτα, λίγη μπεσαμέλ και λίγο απ' το τυρί. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις, τελειώνοντας με λαζάνια και μια γερή δόση μπεσαμέλ στην κορυφή. Πασπαλίζουμε λίγο τυρί ακόμα για όμορφη κρούστα.

  • 4.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.