Σε όλους μας αρέσει να τρώμε θαλασσινά το καλοκαίρι δίπλα στο κύμα, ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι τώρα είναι στα καλύτερά τους. Η κατσαρόλα αγαπάει τα καλαμαράκια και τις σουπιές και μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε νόστιμα και λαχταριστά πιάτα.
Αν επιλέξουμε κατεψυγμένα καλαμάρια καθαρισμένα και φιλεταρισμένα, θα γλιτώσουμε το καθάρισμα και τον κόπο. Αν τα αγοράσουμε φρέσκα μπορούμε να τα καθαρίσουμε μόνοι μας εύκολα. Πρώτα χωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα τους, με τα χέρια μας. Κόβουμε και χωρίζουμε το κεφάλι από τα πλοκάμια, και αφαιρούμε το στόμα του καλαμαριού καθώς και το λεπτό κόκαλο από το σώμα του. Με το μαχαίρι αφαιρούμε δέρμα και πτερύγια (αν θέλουμε τα κρατάμε). Ανοίγουμε το καλαμάρι στη μέση και αφαιρούμε τα εντόσθια. Ξεπλένουμε πολύ καλά στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Για να καθαρίσουμε τις σουπιές, κάνουμε μια τομή στη ράχη τους κατά μήκος μιας άκρης του «κόκαλου», και το αφαιρούμε. Βάζουμε τη μύτη του μαχαιριού προσεκτικά μέσα στην κοιλιά και κόβουμε κατά μήκος, ώστε να ανοίξουν οι σουπιές. Από την κοιλιά τραβάμε το κεφάλι με τα εντόσθια και τα πετάμε. Κόβουμε και τα πλοκάμια τα οποία κρατάμε. Αφαιρούμε τη σακούλα με το μελάνι, με πολλή προσοχή, για να μη σπάσει. Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Στις σουπιές και τα καλαμάρια ταιριάζουν πολύ τα χόρτα, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τα ζυμαρικά, και τα αρωματικά. Κι αν μας άνοιξε η όρεξη, πάμε να μαγειρέψουμε κλασικές αλλά και ευφάνταστες συνταγές στην κατσαρόλα.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Kαλαμάρια και σουπιές: Η γιορτή της κατσαρόλας

Σε όλους μας αρέσει να τρώμε θαλασσινά το καλοκαίρι δίπλα στο κύμα, ωστόσο ας μην ξεχνάμε ότι τώρα είναι στα καλύτερά τους. Η κατσαρόλα αγαπάει τα καλαμαράκια και τις σουπιές και μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε νόστιμα και λαχταριστά πιάτα.
Αν επιλέξουμε κατεψυγμένα καλαμάρια καθαρισμένα και φιλεταρισμένα, θα γλιτώσουμε το καθάρισμα και τον κόπο. Αν τα αγοράσουμε φρέσκα μπορούμε να τα καθαρίσουμε μόνοι μας εύκολα. Πρώτα χωρίζουμε το κεφάλι από το σώμα τους, με τα χέρια μας. Κόβουμε και χωρίζουμε το κεφάλι από τα πλοκάμια, και αφαιρούμε το στόμα του καλαμαριού καθώς και το λεπτό κόκαλο από το σώμα του. Με το μαχαίρι αφαιρούμε δέρμα και πτερύγια (αν θέλουμε τα κρατάμε). Ανοίγουμε το καλαμάρι στη μέση και αφαιρούμε τα εντόσθια. Ξεπλένουμε πολύ καλά στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Για να καθαρίσουμε τις σουπιές, κάνουμε μια τομή στη ράχη τους κατά μήκος μιας άκρης του «κόκαλου», και το αφαιρούμε. Βάζουμε τη μύτη του μαχαιριού προσεκτικά μέσα στην κοιλιά και κόβουμε κατά μήκος, ώστε να ανοίξουν οι σουπιές. Από την κοιλιά τραβάμε το κεφάλι με τα εντόσθια και τα πετάμε. Κόβουμε και τα πλοκάμια τα οποία κρατάμε. Αφαιρούμε τη σακούλα με το μελάνι, με πολλή προσοχή, για να μη σπάσει. Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε.
Στις σουπιές και τα καλαμάρια ταιριάζουν πολύ τα χόρτα, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τα ζυμαρικά, και τα αρωματικά. Κι αν μας άνοιξε η όρεξη, πάμε να μαγειρέψουμε κλασικές αλλά και ευφάνταστες συνταγές στην κατσαρόλα.