Τραγανά churros, Αρνάκι ταζίν με ξερά φρούτα και κουσκούς, από το Μαρόκο, Ρεβιθοκεφτέδες με σος γιαουρτιού και ταχίνι, Crema Catalana, Αρνίσια μπιφτέκια με θυμάρι, τζίντζερ και καυτερή πιπεριά, Πίτσα καπονάτα με αλεύρι ολικής άλεσης είναι τα πιάτα που απαρτίζουν το μενού αυτού του σαββατοκύριακου. Πιάτα από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Βόρειο Αφρική με μεσογειακό ταμπεραμέντο, γεμάτα χρώματα και αρώματα.
Οι λαοί που ζουν γύρω από τη θάλασσα της Μεσογείου έχουν πολλά κοινά στις κουζίνες τους. Μαγειρεύουν με τις ίδιες πρώτες ύλες (ελαιόλαδο, δημητριακά, όσπρια, λαχανικά, αρωματικά βότανα, μπαχαρικά κ.ά.), έχουν παρόμοιες μαγειρικές τεχνικές, και παρόμοιες συνταγές. Υπάρχουν όμως και στοιχεία που διαφοροποιούν τα πιάτα τους κάνοντάς τα ακόμη πιο γοητευτικά.
Στις μαροκινές συνταγές θα βρούμε συχνά το «ταζίν». Έτσι ονομάζεται ένα κεραμικό σκεύος μαγειρέματος με κωνικό καπάκι – μοιάζει αρκετά με τη δική μας γάστρα – μέσα στο οποίο σιγοψήνονται το κρέας και τα λαχανικά µε διάφορα μπαχαρικά. «Ταζίν» όμως ονομάζεται και το σιγανό ψήσιμο σε κάθε κλειστό σκεύος.
Η καπονάτα είναι μια σιτσιλιάνικη συνταγή που θυμίζει το μπριάμ. Τρώγεται σκέτη ή μπαίνει ως σάλτσα σε ζυμαρικά και πίτσες, και συνδυάζεται πολύ ωραία με κοτόπουλο. Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ένα είδος φαλάφελ και τρώγονται τόσο σκέτοι όσο και ως γέμιση σε αραβικές πίτες. Τα churros είναι οι ισπανικοί λουκουμάδες, γίνονται εύκολα και εξαφανίζονται ακόμη ευκολότερα!
Αυτό το σαββατοκύριακο αγαπάμε τη γεύση της Μεσογείου!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Οι μεσογειακές συνταγές που όλοι αγαπάμε

Τραγανά churros, Αρνάκι ταζίν με ξερά φρούτα και κουσκούς, από το Μαρόκο, Ρεβιθοκεφτέδες με σος γιαουρτιού και ταχίνι, Crema Catalana, Αρνίσια μπιφτέκια με θυμάρι, τζίντζερ και καυτερή πιπεριά, Πίτσα καπονάτα με αλεύρι ολικής άλεσης είναι τα πιάτα που απαρτίζουν το μενού αυτού του σαββατοκύριακου. Πιάτα από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Βόρειο Αφρική με μεσογειακό ταμπεραμέντο, γεμάτα χρώματα και αρώματα.
Οι λαοί που ζουν γύρω από τη θάλασσα της Μεσογείου έχουν πολλά κοινά στις κουζίνες τους. Μαγειρεύουν με τις ίδιες πρώτες ύλες (ελαιόλαδο, δημητριακά, όσπρια, λαχανικά, αρωματικά βότανα, μπαχαρικά κ.ά.), έχουν παρόμοιες μαγειρικές τεχνικές, και παρόμοιες συνταγές. Υπάρχουν όμως και στοιχεία που διαφοροποιούν τα πιάτα τους κάνοντάς τα ακόμη πιο γοητευτικά.
Στις μαροκινές συνταγές θα βρούμε συχνά το «ταζίν». Έτσι ονομάζεται ένα κεραμικό σκεύος μαγειρέματος με κωνικό καπάκι – μοιάζει αρκετά με τη δική μας γάστρα – μέσα στο οποίο σιγοψήνονται το κρέας και τα λαχανικά µε διάφορα μπαχαρικά. «Ταζίν» όμως ονομάζεται και το σιγανό ψήσιμο σε κάθε κλειστό σκεύος.
Η καπονάτα είναι μια σιτσιλιάνικη συνταγή που θυμίζει το μπριάμ. Τρώγεται σκέτη ή μπαίνει ως σάλτσα σε ζυμαρικά και πίτσες, και συνδυάζεται πολύ ωραία με κοτόπουλο. Οι ρεβιθοκεφτέδες είναι ένα είδος φαλάφελ και τρώγονται τόσο σκέτοι όσο και ως γέμιση σε αραβικές πίτες. Τα churros είναι οι ισπανικοί λουκουμάδες, γίνονται εύκολα και εξαφανίζονται ακόμη ευκολότερα!
Αυτό το σαββατοκύριακο αγαπάμε τη γεύση της Μεσογείου!