Οι πρώτες ύλες που μας προσφέρει το καλοκαίρι μάς δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εύκολες και νοστιμότατες συνταγές. Από αυτές που μας ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα και αγαπάμε να γευόμαστε ξανά και ξανά.
Αυτό το σαββατοκύριακο λοιπόν φτιάχνουμε αρωματική φριτάτα με κολοκυθάκια και φέτα, και προσθέτουμε τραγανό μπέικον για ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά. Ένα πιάτο ιδανικό για το brunch, που με μια δροσερή σαλάτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα. Κι επειδή το καλοκαιρινό τραπέζι θέλει ευκολία, κλείνουμε το αγαπημένο μας μπριάμ στη λαδόκολλα μαζί με κοτόπουλο και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό. Ετοιμάζουμε γεμιστές ντομάτες και πιπεριές με μείγμα από ρύζι, κιμά, μυρωδικά και ψιλοκομμένα λαχανικά για να δώσουμε επιπλέον γεύση και φτιάχνουμε αυγά με ντομάτα ή αλλιώς στραπατσάδα ή καγιανά, το εύκολο πιάτο της εποχής, που θυμίζει διακοπές.
Η απουσία της παραδοσιακής μπεσαμέλ και οι ψημένες μελιτζάνες στη θέση των τηγανητών είναι οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις στην κλασική συνταγή του μουσακά, που δεν θα αφαιρέσουν τίποτα από τη νοστιμιά του παρά μόνο από την περιεκτικότητά του σε λιπαρά.
Κάθε εποχή, με κάθε πιθανό συνδυασμό υλικών και κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, το κοτόπουλο εμπνέει συνταγές για όλα τα γούστα. Αυτή τη φορά τα κοπανάκια μαγειρεύονται με φρέσκα φασολάκια και λιαστές ντομάτες και σερβίρονται με φλοίδες από γραβιέρα Νάξου.
Αυτά τα πιάτα που όλοι αγαπάμε θυμίζουν διακοπές, πλακόστρωτες αυλές και ανέμελες μέρες, και κάνουν το καλοκαίρι μας ακόμη πιο όμορφο.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Μουσακάς, μπριάμ και γεμιστά, τα αγαπημένα του καλοκαιριού

Οι πρώτες ύλες που μας προσφέρει το καλοκαίρι μάς δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εύκολες και νοστιμότατες συνταγές. Από αυτές που μας ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα και αγαπάμε να γευόμαστε ξανά και ξανά.
Αυτό το σαββατοκύριακο λοιπόν φτιάχνουμε αρωματική φριτάτα με κολοκυθάκια και φέτα, και προσθέτουμε τραγανό μπέικον για ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά. Ένα πιάτο ιδανικό για το brunch, που με μια δροσερή σαλάτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα. Κι επειδή το καλοκαιρινό τραπέζι θέλει ευκολία, κλείνουμε το αγαπημένο μας μπριάμ στη λαδόκολλα μαζί με κοτόπουλο και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα απολαυστικό. Ετοιμάζουμε γεμιστές ντομάτες και πιπεριές με μείγμα από ρύζι, κιμά, μυρωδικά και ψιλοκομμένα λαχανικά για να δώσουμε επιπλέον γεύση και φτιάχνουμε αυγά με ντομάτα ή αλλιώς στραπατσάδα ή καγιανά, το εύκολο πιάτο της εποχής, που θυμίζει διακοπές.
Η απουσία της παραδοσιακής μπεσαμέλ και οι ψημένες μελιτζάνες στη θέση των τηγανητών είναι οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις στην κλασική συνταγή του μουσακά, που δεν θα αφαιρέσουν τίποτα από τη νοστιμιά του παρά μόνο από την περιεκτικότητά του σε λιπαρά.
Κάθε εποχή, με κάθε πιθανό συνδυασμό υλικών και κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, το κοτόπουλο εμπνέει συνταγές για όλα τα γούστα. Αυτή τη φορά τα κοπανάκια μαγειρεύονται με φρέσκα φασολάκια και λιαστές ντομάτες και σερβίρονται με φλοίδες από γραβιέρα Νάξου.
Αυτά τα πιάτα που όλοι αγαπάμε θυμίζουν διακοπές, πλακόστρωτες αυλές και ανέμελες μέρες, και κάνουν το καλοκαίρι μας ακόμη πιο όμορφο.