ανοίξτε το μενού πλοήγησης
Pasta,Fettuccine,With,Beef,Ragout,Sauce,In,Black,Bowl.,Grey

Μεσογειακό τραπέζι με πίτσες και ζυμαρικά

Μας αρέσει να τα τρώμε πάντα και παντού. Βλέποντας στην τηλεόραση αγώνες και ταινίες, όταν καλούμε φίλους και όταν μας καλούν εκείνοι, όταν θέλουμε κάτι νόστιμο, γρήγορο και οικείο. Οι συνδυασμοί των υλικών δεν έχουν τελειωμό. Γι’ αυτό και πάντα θα υπάρχει μια μακαρονάδα που μας φαίνεται ακόμη πιο δελεαστική από όσες έχουμε δοκιμάσει και μια πίτσα που θα μας ξετρελάνει με τη γεύση της.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα φτιάξουμε πίτσες και ζυμαρικά με άρωμα Μεσογείου: με σάλτσα ντομάτας, κάπαρη, ελιές, φέτα, ρίγανη, βασιλικό, μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Έχουμε μάλιστα να προτείνουμε μια συνταγή για ζύμη πίτσας με μόνο δύο υλικά και χωρίς καθόλου αναμονή για να φουσκώσει το ζυμάρι. Μια ζύμη πίτσας έτοιμη σε 20 λεπτά και με γεύση ίδια με της αυθεντικής ιταλικής. Το «θαυματουργό» υλικό σε αυτή τη συνταγή είναι το στραγγιστό γιαούρτι, που μαζί με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μάς δίνουν μία γευστικότατη ζύμη, η οποία δεν χρειάζεται αλάτι, και απλώς περιμένει να την ανοίξουμε και να προσθέσουμε τα υλικά που τραβάει η όρεξή μας.

Για μία πίτσα των 8 τεμαχίων θα χρειαστούμε 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι και 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και λίγο ακόμα για πασπάλισμα). Ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Εναλλακτικά μπορούμε βάλουμε τα υλικά σε ένα μπολ και να ζυμώσουμε με τα χέρια. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι πίτσας και είτε βάζουμε λαδόκολλα είτε το αλείφουμε με λίγο λάδι. Απλώνουμε το ζυμάρι μας και από επάνω προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη) και σερβίρουμε. Απλούστατο.

 

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Μεσογειακό τραπέζι με πίτσες και ζυμαρικά

Μας αρέσει να τα τρώμε πάντα και παντού. Βλέποντας στην τηλεόραση αγώνες και ταινίες, όταν καλούμε φίλους και όταν μας καλούν εκείνοι, όταν θέλουμε κάτι νόστιμο, γρήγορο και οικείο. Οι συνδυασμοί των υλικών δεν έχουν τελειωμό. Γι’ αυτό και πάντα θα υπάρχει μια μακαρονάδα που μας φαίνεται ακόμη πιο δελεαστική από όσες έχουμε δοκιμάσει και μια πίτσα που θα μας ξετρελάνει με τη γεύση της.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα φτιάξουμε πίτσες και ζυμαρικά με άρωμα Μεσογείου: με σάλτσα ντομάτας, κάπαρη, ελιές, φέτα, ρίγανη, βασιλικό, μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Έχουμε μάλιστα να προτείνουμε μια συνταγή για ζύμη πίτσας με μόνο δύο υλικά και χωρίς καθόλου αναμονή για να φουσκώσει το ζυμάρι. Μια ζύμη πίτσας έτοιμη σε 20 λεπτά και με γεύση ίδια με της αυθεντικής ιταλικής. Το «θαυματουργό» υλικό σε αυτή τη συνταγή είναι το στραγγιστό γιαούρτι, που μαζί με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μάς δίνουν μία γευστικότατη ζύμη, η οποία δεν χρειάζεται αλάτι, και απλώς περιμένει να την ανοίξουμε και να προσθέσουμε τα υλικά που τραβάει η όρεξή μας.

Για μία πίτσα των 8 τεμαχίων θα χρειαστούμε 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι και 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και λίγο ακόμα για πασπάλισμα). Ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Εναλλακτικά μπορούμε βάλουμε τα υλικά σε ένα μπολ και να ζυμώσουμε με τα χέρια. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι πίτσας και είτε βάζουμε λαδόκολλα είτε το αλείφουμε με λίγο λάδι. Απλώνουμε το ζυμάρι μας και από επάνω προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη) και σερβίρουμε. Απλούστατο.

 

Πίτσα με σάλτσα ντομάτας, τυρί ένταμ, μπέικον, αβγά και κρεμμυδάκι φρέσκο
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 25γρ. μαγιά νωπή
  • 250γρ. νερό χλιαρό
  • 400γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • Για την πίτσα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες Μπέικον καπνιστό Αγροικία
  • 1 φλιτζάνι ένταμ χοντροτριμμένο
  • 4 Αυγά βιολογικής γεωργίας Νώμα
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Διαλύετε τη μαγιά σε 1-2 κουταλιές από το χλιαρό νερό και προσθέτετε 2 κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζετε και περιμένετε να φουσκώσει. Κρατάτε στην άκρη ½ φλιτζάνι από το αλεύρι και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια λεκάνη. Προσθέτετε σιγά σιγά το μίγμα της μαγιάς και ακολούθως το χλιαρό νερό και το αλάτι, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Ζυμώνετε με το αλεύρι που κρατήσατε, για τουλάχιστον 10 λεπτά.

  • 2.

    Όταν η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζετε σε 4 μπαλάκια, τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αφήνετε για περίπου 2 ώρες να ανέβουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Κατόπιν, ανοίγετε με τα χέρια σας την κάθε μπάλα ζύμης ώστε να την απλώσετε και να φτιάξετε μια αρκετά λεπτά ζύμη. Η βάση για την πίτσα σας είναι έτοιμη. Από εκεί και πέρα προσθέτετε ό,τι υλικό σας αρέσει.

  • 3.

    Για τη σάλτσα ντομάτας: πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 4.

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Λαδώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας και απλώνετε μέσα τη ζύμη. Στρώνετε και ισιώνετε με τα δάχτυλά σας να ανοίξει καλά.

  • 5.

    Αλείφετε τη ζύμη με τη σάλτσα ντομάτας, μοιράζετε τις φέτες του μπέικον σε διάφορα σημεία και πασπαλίζετε από πάνω ομοιόμορφα το τριμμένο τυρί.

  • 6.

    Ψήνετε την πίτσα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200οC και μετά τη βγάζετε από τον φούρνο, σπάζετε τα αβγά σε διαφορετικά σημεία, πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και ξαναβάζετε την πίτσα στον φούρνο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να ψηθούν τα αβγά.

  • 7.

    Ξεφουρνίζετε, κόβετε την πίτσα στα τέσσερα έτσι ώστε σε κάθε κομμάτι να πέφτει από ένα αβγό και δύο κομμάτια μπέικον και σερβίρετε την πίτσα αμέσως.

Σκαλοπίνια με σάλτσα ντομάτας πιτσαϊόλα και ζυμαρικά
Υλικά
  • 4 σκαλοπίνια από μοσχαρίσιο τρανς, 160γρ. το καθένα, ή 4 φέτες από την καρδιά μοσχαρίσιας σπαλομπριζόλας χωρίς κόκκαλο
  • 4-5 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • λίγο αλεύρι
  • 2/3 φλιτζανιού Parmigiano Reggiano DOP Deluxe, χοντροτριμμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο ή βασιλικό, αν προτιμάτε
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 450γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα, με το χυμό τους
  • 4 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη Belbake ή 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ φλιτζάνι ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 2-3 κλαράκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Χτυπάτε τα σκαλοπίνια ή τις σπαλομπριζόλες έτσι ώστε να λεπτύνουν.

  • 2.

    Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα ντοματάκια, το χυμό και το πελτέ. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε και με την ζάχαρη ή ρίχνετε το μέλι. Προσθέτετε το σκόρδο, τις ελιές, τη κάππαρη και τη ρίγανη. Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε τη σάλτσα ντομάτας να μελώσει και να δέσει.

  • 3.

    Αλευρώνετε τα σκαλοπίνια και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα σκαλοπίνια και από τις 2 πλευρές. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές. Μόλις αλλάξουν χρώμα, τα αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τα σκαλοπίνια μαζί με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και ζυμαρικά της επιλογής σας πασπαλισμένα με παρμεζάνα.

Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (16 γρ.)
  • 400ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. γλυκού Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα
  • 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες και στραγγισμένες
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 250γρ. Φέτα Π.Ο.Π. Γάλπο
  • 10 Ελιές Καλαμών Ευ, χωρίς κουκούτσι
  • 10 φύλλα βασιλικού, φρέσκα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
Διαδικασία
  • 1.

    Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.

  • 2.

    Μόλις το μίγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μίγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλουμε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.

  • 3.

    Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι. Του δίνετε σχήμα μπάλας, του ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερα θα φουσκώσει.

  • 4.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C και τοποθετείτε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.

  • 5.

    Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγετε σε αλευρωμένο πάγκο σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε την υπόλοιπη ζύμη αμέσως, τη φυλάτε στο ψυγείο.

  • 6.

    Λαδώνετε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζετε μέσα τη ζύμη. Απλώνετε πρώτα στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα, μετά τις ελιές και τα ντοματίνια και τέλος σκορπίζετε τη φέτα και τα φύλλα βασιλικού. Τέλος, πασπαλίζετε με ρίγανη και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνετε για 15-20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

Pizza με ντομάτα, προσούτο και μοτσαρέλα
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 4 φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος + λίγο επιπλέον
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 1½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για την επικάλυψη
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • λίγο Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο και μερικά ολόκληρα φύλλα
  • 3 μπάλες μοτσαρέλα στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 100γρ. Prosciutto Crudo Del Borgo Antico Deluxe
Διαδικασία
  • 1.

    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη, προσθέτετε ½ φλιτζάνι από το χλιαρό νερό και ανακατεύετε καλά. Περιμένετε 5 λεπτά να αρχίσει το μίγμα να κάνει φουσκάλες.

  • 2.

    Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι. Προσθέτετε το μισό λάδι, το μίγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Αρχίζετε να ανακατεύετε και στη συνέχεια να ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

  • 3.

    Απλώνετε μια χούφτα αλεύρι στον πάγκο εργασίας και αδειάζετε πάνω το μίγμα. Ζυμώνετε περίπου για 10 λεπτά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι αν είναι πολύ κολλώδης. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (γιατί θα φουσκώσει), ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και καλύπτετε με ένα πανί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν φουσκώσει, τη χτυπάτε να μαζέψει και την αφήνετε να φουσκώσει ξανά για άλλη μισή ώρα.

  • 4.

    Ενώ περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε την τριμμένη ντομάτα να βράσει με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μια πρέζα ζάχαρη μέχρι να πήξει. Την αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς.

  • 5.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγετε σε δύο φύλλα τα οποία απλώνετε σε λαδωμένα τετράγωνα ή στρογγυλά ταψάκια. Αλείφετε με τη σάλτσα της ντομάτας, πασπαλίζετε με το βασιλικό, μοιράζετε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα και το προσούτο και ψήνετε τις πίτσες στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

  • 6.

    Βγάζετε τις πίτσες από το φούρνο, διακοσμείτε με ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού, με το ειδικό εργαλείο χαράζετε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Γκρατέν με μελιτζάνες, πέννες και κοτόπουλο
Υλικά
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε κύβους
  • 600γρ. πέννες
  • 400γρ. Φιλετίνια από κοτόπουλο νωπό, σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ½ φλιτζάνι Γραβιέρα αιγοπρόβεια Γάλπο, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1,5εκ. και τις ροδέλες σε κύβους. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις στύβετε να φύγουν τα σποράκια.

  • 2.

    Βράζετε τις πέννες για 11 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε.

  • 3.

    Ζεσταίνετε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Κατόπιν, προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Τέλος, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις ανακατεύετε για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά.

  • 4.

    Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

  • 5.

    Ανακατεύετε το μίγμα με τις βρασμένες πέννες και την μπεσαμέλ ή την κρέμα γάλακτος και το μεταφέρετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος.

  • 6.

    Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το τυρί και ψήνετε το φαγητό στο γκριλ για 10 λεπτά σχεδόν, μέχρι να γκρατιναριστεί και να ροδίσει η επιφάνειά του. Σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση, συνοδεύοντας με φρέσκια σαλάτα και τριμμένη γραβιέρα.

Πέννες με κολοκυθάκια, πέστο άνηθου και φέτα
Υλικά
  • 1 πακέτο Πέννες Combino
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια (στο ίδιο μέγεθος με τις πένες)
  • 200γρ. Φέτα Π.Ο.Π. Γάλπο, θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πέστο
  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκή αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας Γραβιέρα αιγοπρόβεια Γάλπο, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.

  • 2.

    Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές.

  • 3.

    Αλατοπιπερώνετε καλά τα κολοκύθια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

  • 4.

    Βάζετε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη φέτα και το πέστο άνηθου. Ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.