Μας αρέσει να τα τρώμε πάντα και παντού. Βλέποντας στην τηλεόραση αγώνες και ταινίες, όταν καλούμε φίλους και όταν μας καλούν εκείνοι, όταν θέλουμε κάτι νόστιμο, γρήγορο και οικείο. Οι συνδυασμοί των υλικών δεν έχουν τελειωμό. Γι’ αυτό και πάντα θα υπάρχει μια μακαρονάδα που μας φαίνεται ακόμη πιο δελεαστική από όσες έχουμε δοκιμάσει και μια πίτσα που θα μας ξετρελάνει με τη γεύση της.
Αυτό το Σαββατοκύριακο θα φτιάξουμε πίτσες και ζυμαρικά με άρωμα Μεσογείου: με σάλτσα ντομάτας, κάπαρη, ελιές, φέτα, ρίγανη, βασιλικό, μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Έχουμε μάλιστα να προτείνουμε μια συνταγή για ζύμη πίτσας με μόνο δύο υλικά και χωρίς καθόλου αναμονή για να φουσκώσει το ζυμάρι. Μια ζύμη πίτσας έτοιμη σε 20 λεπτά και με γεύση ίδια με της αυθεντικής ιταλικής. Το «θαυματουργό» υλικό σε αυτή τη συνταγή είναι το στραγγιστό γιαούρτι, που μαζί με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μάς δίνουν μία γευστικότατη ζύμη, η οποία δεν χρειάζεται αλάτι, και απλώς περιμένει να την ανοίξουμε και να προσθέσουμε τα υλικά που τραβάει η όρεξή μας.
Για μία πίτσα των 8 τεμαχίων θα χρειαστούμε 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι και 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και λίγο ακόμα για πασπάλισμα). Ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Εναλλακτικά μπορούμε βάλουμε τα υλικά σε ένα μπολ και να ζυμώσουμε με τα χέρια. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι πίτσας και είτε βάζουμε λαδόκολλα είτε το αλείφουμε με λίγο λάδι. Απλώνουμε το ζυμάρι μας και από επάνω προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη) και σερβίρουμε. Απλούστατο.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Μεσογειακό τραπέζι με πίτσες και ζυμαρικά

Μας αρέσει να τα τρώμε πάντα και παντού. Βλέποντας στην τηλεόραση αγώνες και ταινίες, όταν καλούμε φίλους και όταν μας καλούν εκείνοι, όταν θέλουμε κάτι νόστιμο, γρήγορο και οικείο. Οι συνδυασμοί των υλικών δεν έχουν τελειωμό. Γι’ αυτό και πάντα θα υπάρχει μια μακαρονάδα που μας φαίνεται ακόμη πιο δελεαστική από όσες έχουμε δοκιμάσει και μια πίτσα που θα μας ξετρελάνει με τη γεύση της.
Αυτό το Σαββατοκύριακο θα φτιάξουμε πίτσες και ζυμαρικά με άρωμα Μεσογείου: με σάλτσα ντομάτας, κάπαρη, ελιές, φέτα, ρίγανη, βασιλικό, μελιτζάνες και κολοκυθάκια. Έχουμε μάλιστα να προτείνουμε μια συνταγή για ζύμη πίτσας με μόνο δύο υλικά και χωρίς καθόλου αναμονή για να φουσκώσει το ζυμάρι. Μια ζύμη πίτσας έτοιμη σε 20 λεπτά και με γεύση ίδια με της αυθεντικής ιταλικής. Το «θαυματουργό» υλικό σε αυτή τη συνταγή είναι το στραγγιστό γιαούρτι, που μαζί με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μάς δίνουν μία γευστικότατη ζύμη, η οποία δεν χρειάζεται αλάτι, και απλώς περιμένει να την ανοίξουμε και να προσθέσουμε τα υλικά που τραβάει η όρεξή μας.
Για μία πίτσα των 8 τεμαχίων θα χρειαστούμε 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι και 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και λίγο ακόμα για πασπάλισμα). Ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Εναλλακτικά μπορούμε βάλουμε τα υλικά σε ένα μπολ και να ζυμώσουμε με τα χέρια. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι πίτσας και είτε βάζουμε λαδόκολλα είτε το αλείφουμε με λίγο λάδι. Απλώνουμε το ζυμάρι μας και από επάνω προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη) και σερβίρουμε. Απλούστατο.