Οι τηγανητές πατάτες και οι κεφτέδες είναι τα αγαπημένα φαγητά της παιδικής μας ηλικίας, μια μικρή γεύση παράδεισου στο τραπέζι. Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, και ως ενήλικες εξακολουθούμε να ενθουσιαζόμαστε με αυτόν τον λιχούδικο συνδυασμό. Υπάρχουν όμως κι άλλοι νόστιμοι τρόποι για να απολαύσουμε τόσο τους κεφτέδες όσο και τις πατάτες. Προτείνουμε λοιπόν δοκιμασμένες και εγγυημένες συνταγές για Σουφλέ πατάτας με σπανάκι, φέτα και αρωματικά, Πασά κεφτέ, Ψητές πατάτες στον φούρνο με σύγκλινο και αυγό μελάτο, Φριτάτα με πατάτες, πιπεριά και φέτα, Πηλιορείτικους κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και Ψητές πατάτες με τρία διαφορετικά είδη γέμισης.
Έχουμε όμως και συμβουλές για τέλειες τηγανητές πατάτες:
· Οι τηγανητές πατάτες πρέπει να σερβίρονται πάντα ζεστές, να είναι τραγανές και ροδοκόκκινες εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.
· Οι καλύτερες πατάτες για τηγάνισμα είναι οι πατάτες περσινής σοδειάς.
· Επιλέγουμε πατάτες στο ίδιο μέγεθος, τις καθαρίζουμε, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 ή 1 εκ. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με πετσέτα.
· Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε να κάψει 3 εκ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πατάτες σε μία στρώση και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε.
· Αν δεν θέλουμε να ρουφήξουν πολύ λάδι τις βράζουμε πρώτα ολόκληρες για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό, ύστερα τις κόβουμε σε μπαστουνάκια και μετά τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τηγανίζουμε λοιπόν, ψήνουμε, μαγειρεύουμε και απολαμβάνουμε!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Κεφτέδες και πατάτες: αγάπη για πάντα
Οι τηγανητές πατάτες και οι κεφτέδες είναι τα αγαπημένα φαγητά της παιδικής μας ηλικίας, μια μικρή γεύση παράδεισου στο τραπέζι. Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, και ως ενήλικες εξακολουθούμε να ενθουσιαζόμαστε με αυτόν τον λιχούδικο συνδυασμό. Υπάρχουν όμως κι άλλοι νόστιμοι τρόποι για να απολαύσουμε τόσο τους κεφτέδες όσο και τις πατάτες. Προτείνουμε λοιπόν δοκιμασμένες και εγγυημένες συνταγές για Σουφλέ πατάτας με σπανάκι, φέτα και αρωματικά, Πασά κεφτέ, Ψητές πατάτες στον φούρνο με σύγκλινο και αυγό μελάτο, Φριτάτα με πατάτες, πιπεριά και φέτα, Πηλιορείτικους κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και Ψητές πατάτες με τρία διαφορετικά είδη γέμισης.
Έχουμε όμως και συμβουλές για τέλειες τηγανητές πατάτες:
· Οι τηγανητές πατάτες πρέπει να σερβίρονται πάντα ζεστές, να είναι τραγανές και ροδοκόκκινες εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.
· Οι καλύτερες πατάτες για τηγάνισμα είναι οι πατάτες περσινής σοδειάς.
· Επιλέγουμε πατάτες στο ίδιο μέγεθος, τις καθαρίζουμε, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 0,5 ή 1 εκ. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με πετσέτα.
· Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε να κάψει 3 εκ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πατάτες σε μία στρώση και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε.
· Αν δεν θέλουμε να ρουφήξουν πολύ λάδι τις βράζουμε πρώτα ολόκληρες για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό, ύστερα τις κόβουμε σε μπαστουνάκια και μετά τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τηγανίζουμε λοιπόν, ψήνουμε, μαγειρεύουμε και απολαμβάνουμε!