Τι κοινό έχουν οι συνταγές αυτού του Σαββατοκύριακου, δηλαδή το Μοσχαράκι με πατάτες και μελιτζάνες στον φούρνο, οι Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα πορτοκάλι και κονιάκ, τα Σουτζουκάκια υπερπαραγωγή με κροκέτες πατάτας, και το Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και καρότα; Είναι φτιαγμένες με τον αξεπέραστο συνδυασμό από κρέας και πατάτες, που μας ενθουσιάζει. Άλλωστε, πατάτες τηγανητές με κεφτεδάκια, κρέας με πατάτες στον φούρνο, τηγανιά με πατατοσαλάτα, ανήκουν στις συνταγές που απολαμβάνουμε πολλές φορές μέσα στον μήνα.
Στην Ελλάδα τιμούμε τις πατάτες μαγειρεμένες με κάθε τρόπο. Τι φτιάχνουμε γιαχνί χοντροκόβοντάς τες και προσθέτοντας ντοματοπελτέ, κρεμμύδι και λάδι. Τις κάνουμε λεμονάτες στον φούρνο, οι πιο κλασικές για το κυριακάτικο τραπέζι, και ιδανικές για να συνοδεύσουν κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. Οι βραστές γίνονται σαλάτα με κάππαρη και αγγουράκι τουρσί, ενώ ο πουρές ανταγωνίζεται σε δημοτικότητα τις φουρνιστές. Το πατατόψωμο που φτιάχνεται με λιωμένες βρασμένες πατάτες είναι ό,τι πρέπει για γενναίες βουτιές στο λάδι της χωριάτικης.
Στην παραδοσιακή κουζίνα θα βρούμε τις πατάτες να πρωταγωνιστούν στο χανιώτικο μπουρέκι, στο κυκλαδίτικο πατατάτο (κοκκινιστό μοσχάρι με πατάτες στον φούρνο), στη Φουρτάλια Άνδρου (ομελέτα φούρνου με αυγά, πατάτες και χωριάτικο λουκάνικο), και στη σκορδαλιά. Οι μαγειρικές δυνατότητες της πατάτας είναι άπειρες και τις αγαπάμε λίγο περισσότερο όταν συνδυάζονται με κρέας.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε πιάτα με τον συνδυασμό που προτιμάμε. Bonus δυο συνταγές για απολαυστικά πρωινά: Αφράτο κέικ κακάο με πλούσιο σοκολατένιο γλάσο και Σπανακοκέικ.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Κρέας με πατάτες, ο αξεπέραστος συνδυασμός

Τι κοινό έχουν οι συνταγές αυτού του Σαββατοκύριακου, δηλαδή το Μοσχαράκι με πατάτες και μελιτζάνες στον φούρνο, οι Χοιρινές πανσέτες με σάλτσα πορτοκάλι και κονιάκ, τα Σουτζουκάκια υπερπαραγωγή με κροκέτες πατάτας, και το Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και καρότα; Είναι φτιαγμένες με τον αξεπέραστο συνδυασμό από κρέας και πατάτες, που μας ενθουσιάζει. Άλλωστε, πατάτες τηγανητές με κεφτεδάκια, κρέας με πατάτες στον φούρνο, τηγανιά με πατατοσαλάτα, ανήκουν στις συνταγές που απολαμβάνουμε πολλές φορές μέσα στον μήνα.
Στην Ελλάδα τιμούμε τις πατάτες μαγειρεμένες με κάθε τρόπο. Τι φτιάχνουμε γιαχνί χοντροκόβοντάς τες και προσθέτοντας ντοματοπελτέ, κρεμμύδι και λάδι. Τις κάνουμε λεμονάτες στον φούρνο, οι πιο κλασικές για το κυριακάτικο τραπέζι, και ιδανικές για να συνοδεύσουν κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι. Οι βραστές γίνονται σαλάτα με κάππαρη και αγγουράκι τουρσί, ενώ ο πουρές ανταγωνίζεται σε δημοτικότητα τις φουρνιστές. Το πατατόψωμο που φτιάχνεται με λιωμένες βρασμένες πατάτες είναι ό,τι πρέπει για γενναίες βουτιές στο λάδι της χωριάτικης.
Στην παραδοσιακή κουζίνα θα βρούμε τις πατάτες να πρωταγωνιστούν στο χανιώτικο μπουρέκι, στο κυκλαδίτικο πατατάτο (κοκκινιστό μοσχάρι με πατάτες στον φούρνο), στη Φουρτάλια Άνδρου (ομελέτα φούρνου με αυγά, πατάτες και χωριάτικο λουκάνικο), και στη σκορδαλιά. Οι μαγειρικές δυνατότητες της πατάτας είναι άπειρες και τις αγαπάμε λίγο περισσότερο όταν συνδυάζονται με κρέας.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε πιάτα με τον συνδυασμό που προτιμάμε. Bonus δυο συνταγές για απολαυστικά πρωινά: Αφράτο κέικ κακάο με πλούσιο σοκολατένιο γλάσο και Σπανακοκέικ.