Κουλουράκια σουσαμάτα και μεθυσμένα, Κερκυραϊκή παστιτσάδα με πέννες, Χταπόδι κρασάτο με πατάτες και ελιές, Κέικ με λευκό κρασί, Μπουκιές μοσχαριού με λαχανικά και κρασί και Φασόλια με χοιρινό κρασάτο στον ταβά έχει το μενού αυτού του Σαββατοκύριακου. Πληθωρικές και αρωματικές γεύσεις με πρωταγωνιστή το κρασί.
Στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, με θαλασσινά, κοτόπουλο ή μοσχάρι, όπως και να τις μαγειρέψουμε οι κρασάτες συνταγές είναι πάντα λαχταριστές και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση: Σε ένα κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα, σε ένα γιορτινό δείπνο με συγγενείς και φίλους, αλλά ακόμα και στο καθημερινό τραπέζι.
Ξέρουμε βέβαια πως ένα καλοφτιαγμένο φαγητό το συνοδεύουμε με ένα καλό κρασί. Αντίστοιχα, όταν η συνταγή που θα επιλέξουμε περιλαμβάνει κρασί στα υλικά της, τότε το αποτέλεσμα αναβαθμίζεται γευστικά αν και το κρασί είναι καλό. Ιδανικά, θα μαγειρέψουμε με το κρασί που θα συνοδεύσουμε το πιάτο μας κι έτσι θα δέσουν τα αρώματά του ακόμα πιο αρμονικά στον ουρανίσκο μας.
Φροντίζουμε ώστε το κρασί που προσθέτουμε στο φαγητό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στα λευκά κρασιά ταιριάζει περισσότερο το θυμάρι, το δεντρολίβανο, η δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το κόλιανδρο, ενώ στα κόκκινα κρασιά η κανέλα, το γαρίφαλο, ο δυόσμος, ο βασιλικός. Τα λαχανικά, τα ριζότι, τα ζυμαρικά και τα ψάρια χρειάζονται ένα ελαφρύ, φρουτώδες, λευκό κρασί που θα σεβαστεί τα ντελικάτα χαρακτηριστικά τους. Αντίστοιχα, τα κρεατικά και κυρίως το κυνήγι αγαπούν τα δυνατά, κόκκινα κρασιά.
Ώρα λοιπόν να μαγειρέψουμε μεθυστικά!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Κρασάτα, αρωματικά και πληθωρικά

Κουλουράκια σουσαμάτα και μεθυσμένα, Κερκυραϊκή παστιτσάδα με πέννες, Χταπόδι κρασάτο με πατάτες και ελιές, Κέικ με λευκό κρασί, Μπουκιές μοσχαριού με λαχανικά και κρασί και Φασόλια με χοιρινό κρασάτο στον ταβά έχει το μενού αυτού του Σαββατοκύριακου. Πληθωρικές και αρωματικές γεύσεις με πρωταγωνιστή το κρασί.
Στην κατσαρόλα ή στον φούρνο, με θαλασσινά, κοτόπουλο ή μοσχάρι, όπως και να τις μαγειρέψουμε οι κρασάτες συνταγές είναι πάντα λαχταριστές και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση: Σε ένα κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα, σε ένα γιορτινό δείπνο με συγγενείς και φίλους, αλλά ακόμα και στο καθημερινό τραπέζι.
Ξέρουμε βέβαια πως ένα καλοφτιαγμένο φαγητό το συνοδεύουμε με ένα καλό κρασί. Αντίστοιχα, όταν η συνταγή που θα επιλέξουμε περιλαμβάνει κρασί στα υλικά της, τότε το αποτέλεσμα αναβαθμίζεται γευστικά αν και το κρασί είναι καλό. Ιδανικά, θα μαγειρέψουμε με το κρασί που θα συνοδεύσουμε το πιάτο μας κι έτσι θα δέσουν τα αρώματά του ακόμα πιο αρμονικά στον ουρανίσκο μας.
Φροντίζουμε ώστε το κρασί που προσθέτουμε στο φαγητό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στα λευκά κρασιά ταιριάζει περισσότερο το θυμάρι, το δεντρολίβανο, η δάφνη, το μοσχοκάρυδο, το κόλιανδρο, ενώ στα κόκκινα κρασιά η κανέλα, το γαρίφαλο, ο δυόσμος, ο βασιλικός. Τα λαχανικά, τα ριζότι, τα ζυμαρικά και τα ψάρια χρειάζονται ένα ελαφρύ, φρουτώδες, λευκό κρασί που θα σεβαστεί τα ντελικάτα χαρακτηριστικά τους. Αντίστοιχα, τα κρεατικά και κυρίως το κυνήγι αγαπούν τα δυνατά, κόκκινα κρασιά.
Ώρα λοιπόν να μαγειρέψουμε μεθυστικά!