Θυμίζουν θερινές διακοπές, μας φέρνουν στο μυαλό υπέροχες γευστικές απολαύσεις και παρόλο που μας αρέσουν τα καινούργια και πρωτότυπα πιάτα, πάντα θα επιστρέφουμε στα αγαπημένα μας γεμιστά, στο μπριαμ, στα παπουτσάκια και στο ιμάμ.
Είτε λοιπόν βρισκόμαστε στην πόλη είτε στο εξοχικό, είναι μια καλή ιδέα να χαρούμε την εποχή μαγειρεύοντας πεντανόστιμα πιάτα τώρα που τα λαχανικά από το μποστάνι βρίσκονται στις μεγάλες τους δόξες. Πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ντομάτες και ξεκινάμε! Τα φρέσκα αρωματικά θα δώσουν χαρακτήρα και μοναδικότητα σε ό,τι φτιάξουμε και το καλό ελαιόλαδο θα υπογράψει την επιτυχία.
Τα λαδερά έχουν βέβαια μερικά εγγυημένα μυστικά. Αν φτιάξουμε το φαγητό στην κατσαρόλα θα προτιμήσουμε μια ρηχή και πλατιά (πλασοτέ), με χοντρή βάση, ώστε το φαγητό μας να έχει ευρυχωρία και να μαγειρευτεί καλύτερα. Οι θερμοκρασίες πρέπει να είναι σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα ώστε να εξατμιστούν σταδιακά τα υγρά, χωρίς να χαθεί η γεύση. Στον φούρνο, οι 170°C είναι η θερμοκρασία που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Όταν τελειώσει το μαγείρεμα καλό είναι να αφήσουμε το φαγητό να ξεκουραστεί, να μείνει δηλαδή μερικές ώρες για να μπορέσει να τραβήξει τη σάλτσα, να μελώσει και να αναδειχθούν τα αρώματά του.
Και φτάνει η ώρα της απόλαυσης. Ένας από τους βασικούς λόγους που μας αρέσουν τα λαδερά είναι η σάλτσα τους, την οποία θα τιμήσουμε δεόντως με προζυμένιο ψωμί. Συνοδεύουμε με ξινομυζήθρα, ανθότυρο, φέτα και με μια κρύα μπίρα. Το ελληνικό καλοκαίρι στα καλύτερά του!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Κλασικές καλοκαιρινές επιτυχίες
Θυμίζουν θερινές διακοπές, μας φέρνουν στο μυαλό υπέροχες γευστικές απολαύσεις και παρόλο που μας αρέσουν τα καινούργια και πρωτότυπα πιάτα, πάντα θα επιστρέφουμε στα αγαπημένα μας γεμιστά, στο μπριαμ, στα παπουτσάκια και στο ιμάμ.
Είτε λοιπόν βρισκόμαστε στην πόλη είτε στο εξοχικό, είναι μια καλή ιδέα να χαρούμε την εποχή μαγειρεύοντας πεντανόστιμα πιάτα τώρα που τα λαχανικά από το μποστάνι βρίσκονται στις μεγάλες τους δόξες. Πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ντομάτες και ξεκινάμε! Τα φρέσκα αρωματικά θα δώσουν χαρακτήρα και μοναδικότητα σε ό,τι φτιάξουμε και το καλό ελαιόλαδο θα υπογράψει την επιτυχία.
Τα λαδερά έχουν βέβαια μερικά εγγυημένα μυστικά. Αν φτιάξουμε το φαγητό στην κατσαρόλα θα προτιμήσουμε μια ρηχή και πλατιά (πλασοτέ), με χοντρή βάση, ώστε το φαγητό μας να έχει ευρυχωρία και να μαγειρευτεί καλύτερα. Οι θερμοκρασίες πρέπει να είναι σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα ώστε να εξατμιστούν σταδιακά τα υγρά, χωρίς να χαθεί η γεύση. Στον φούρνο, οι 170°C είναι η θερμοκρασία που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Όταν τελειώσει το μαγείρεμα καλό είναι να αφήσουμε το φαγητό να ξεκουραστεί, να μείνει δηλαδή μερικές ώρες για να μπορέσει να τραβήξει τη σάλτσα, να μελώσει και να αναδειχθούν τα αρώματά του.
Και φτάνει η ώρα της απόλαυσης. Ένας από τους βασικούς λόγους που μας αρέσουν τα λαδερά είναι η σάλτσα τους, την οποία θα τιμήσουμε δεόντως με προζυμένιο ψωμί. Συνοδεύουμε με ξινομυζήθρα, ανθότυρο, φέτα και με μια κρύα μπίρα. Το ελληνικό καλοκαίρι στα καλύτερά του!