ανοίξτε το μενού πλοήγησης
Fresh,Caesar,Salad,With,Lettuce,Salad,,Chicken,Breast,,Boiled,Eggs

Καλοκαιρινές απολαυστικές συνταγές χωρίς κόπο

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, κανείς δεν θέλει να περνά πολλή ώρα στην κουζίνα – και σίγουρα όχι πάνω από την ηλεκτρική εστία. Ευτυχώς, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να απολαμβάνουμε νόστιμα και θρεπτικά γεύματα χωρίς να κουραζόμαστε, αρκεί να κάνουμε λίγη προετοιμασία εκ των προτέρων.

Ένα από τα μεγαλύτερα «μυστικά» για εύκολα γεύματα είναι η χρήση έτοιμων προς κατανάλωση υλικών. Ένα έτοιμο ψητό κοτόπουλο μπορεί να μετατραπεί άμεσα σε βάση για μια απολαυστική Ceasar’s Salad. Παρόμοια, το κρέας που έχει περισσέψει από το προηγούμενο γεύμα, μερικά βραστά αυγά, κονσερβοποιημένα φασόλια και καλαμπόκι, μπορούν εύκολα να εμπλουτίσουν σάντουιτς και σαλάτες και (π.χ. τονοσαλάτα, αυγοσαλάτα, κοτοσαλάτα, σαλάτα με όσπρια ή δροσερή μακαρονοσαλάτα).

Όταν πρόκειται για σάντουιτς, δεν χρειάζεται να περιοριζόμαστε στο κλασικό ψωμί του τοστ. Αραβικές πίτες, τορτίγιες, μπεϊγκελς, κουλούρια Θεσσαλονίκης, μπαγκέτες ή ακόμη και πίτες για σουβλάκια μπορούν να μεταμορφωθούν σε χορταστικά και απολαυστικά γεύματα. Συνδυάζοντας δημιουργικά τα υλικά μας, μπορούμε να απολαμβάνουμε νόστιμα πιάτα χωρίς πολύ κόπο και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Εμείς προτείνουμε συνταγές που ετοιμάζονται σε 50 λεπτά (και λιγότερο) και τρώγονται ακόμη γρηγορότερα. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε

Αλμυρό κέικ με γραβιέρα και λιαστές ντομάτες, Μπιφτέκια τυλιγμένα σε μπέικον, Club sandwich με αβγό τυρί καπνιστό και τραγανό μπέικον, Μπάρες ενέργειας µε γκρανόλα και ξηρούς καρπούς, Ψάρι όλο άρωμα, στα γρήγορα, και Χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Καλοκαιρινές απολαυστικές συνταγές χωρίς κόπο

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, κανείς δεν θέλει να περνά πολλή ώρα στην κουζίνα – και σίγουρα όχι πάνω από την ηλεκτρική εστία. Ευτυχώς, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να απολαμβάνουμε νόστιμα και θρεπτικά γεύματα χωρίς να κουραζόμαστε, αρκεί να κάνουμε λίγη προετοιμασία εκ των προτέρων.

Ένα από τα μεγαλύτερα «μυστικά» για εύκολα γεύματα είναι η χρήση έτοιμων προς κατανάλωση υλικών. Ένα έτοιμο ψητό κοτόπουλο μπορεί να μετατραπεί άμεσα σε βάση για μια απολαυστική Ceasar’s Salad. Παρόμοια, το κρέας που έχει περισσέψει από το προηγούμενο γεύμα, μερικά βραστά αυγά, κονσερβοποιημένα φασόλια και καλαμπόκι, μπορούν εύκολα να εμπλουτίσουν σάντουιτς και σαλάτες και (π.χ. τονοσαλάτα, αυγοσαλάτα, κοτοσαλάτα, σαλάτα με όσπρια ή δροσερή μακαρονοσαλάτα).

Όταν πρόκειται για σάντουιτς, δεν χρειάζεται να περιοριζόμαστε στο κλασικό ψωμί του τοστ. Αραβικές πίτες, τορτίγιες, μπεϊγκελς, κουλούρια Θεσσαλονίκης, μπαγκέτες ή ακόμη και πίτες για σουβλάκια μπορούν να μεταμορφωθούν σε χορταστικά και απολαυστικά γεύματα. Συνδυάζοντας δημιουργικά τα υλικά μας, μπορούμε να απολαμβάνουμε νόστιμα πιάτα χωρίς πολύ κόπο και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας.

Εμείς προτείνουμε συνταγές που ετοιμάζονται σε 50 λεπτά (και λιγότερο) και τρώγονται ακόμη γρηγορότερα. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε

Αλμυρό κέικ με γραβιέρα και λιαστές ντομάτες, Μπιφτέκια τυλιγμένα σε μπέικον, Club sandwich με αβγό τυρί καπνιστό και τραγανό μπέικον, Μπάρες ενέργειας µε γκρανόλα και ξηρούς καρπούς, Ψάρι όλο άρωμα, στα γρήγορα, και Χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες.

Αλμυρό κέικ με γραβιέρα και λιαστές ντομάτες
Υλικά
  • 80γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 200γρ. Γραβιέρα αιγοπρόβεια Γάλπο
  • 50γρ. λιαστές ντομάτες, σε κομμάτια
  • 4 αυγά
  • 200ml Φρέσκο Γάλα Πλήρες Γάλπο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα. Βάζετε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει. Ρίχνετε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

  • 2.

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, αλάτι, τη Γραβιέρα Αιγοπρόβεια Γάλπο και τις λιαστές ντομάτες.

  • 3.

    Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το Φρέσκο Γάλα Πλήρες Γάλπο και το σοταρισμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα των αυγών και ανακατεύετε.

  • 4.

    Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια ορθογώνια φόρμα του κέικ. Αδειάζετε μέσα το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο. Το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά στη φόρμα. Κατόπιν το ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Μπιφτέκια τυλιγμένα σε μπέικον
Υλικά
  • ½ κιλό Κιμάς βόειος νωπός
  • 8 λεπτές φέτες Μπέικον καπνιστό Αγροικία
  • 2 φρυγανιές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, χοντροκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης, σε φέτες
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Βάζετε τις φρυγανιές στο μούλτι και τις τρίβετε. Τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Κατόπιν, χτυπάτε το κρεμμύδι στο μούλτι. Προσθέτετε την πιπεριά, τον μαϊντανό και το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα. Πολτοποιείτε και ρίχνετε το μίγμα στο μπολ μαζί με τον νωπό Κιμά βόειου. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα και τη μουστάρδα και ζυμώνετε για 5 λεπτά. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.

  • 2.

    Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και το πλάθετε σε μπάλες. Πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα. Τυλίγετε το κάθε μπιφτέκι μέσα με μια φέτα Μπέικον καπνιστό Αγροικία και την συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα. Ψήνετε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές, ψημένες αραβικές πίτες και ψιλοκομμένη ντομάτα.

Club sandwich με αυγό τυρί καπνιστό και τραγανό μπέικον
Υλικά
  • 12 φέτες Χρυσός Μύλος Ψωμί για τοστ σίκαλης
  • 4 βραστά ελληνικά αυγά μεσαία Κ.Μακεδονίας Νώμα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 8 φέτες τυρί καπνιστό
  • 8 ροδέλες ντομάτας
  • 100γρ. φύλλα σαλάτας, ανάμικτα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με κόκκους
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Ψήνετε τις φέτες Χρυσός Μύλος Ψωμί για τοστ σίκαλης στην τοστιέρα.

  • 2.

    Βάζετε το Μπέικον καπνιστό Αγροικία σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόχαρτο και ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει.

  • 3.

    Απλώνετε τη μουστάρδα σε δύο φέτες ψωμί. Στη μία βάζετε δύο φέτες καπνιστό τυρί και δύο ροδέλες ντομάτας. Στην άλλη φέτα ψωμί βάζετε φύλλα σαλάτας και τα βραστά ελληνικά αυγά μεσαία Κ.Μακεδονίας Νώμα κομμένα σε ροδέλες και ολοκληρώνετε με πιπέρι και Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα

  • 4.

    Σκεπάζετε με την τρίτη φέτα ψωμί και διακοσμείτε με φέτες μπέικον. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Κόβετε τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Μπάρες ενέργειας µε γκρανόλα και ξηρούς καρπούς
Υλικά
  • Μερίδες: 4
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
  • 4 κουτ. σούπας θυμαρίσιο μέλι Νήσων Αιγαίου, Νώμα
  • 75 γρ. ανάµεικτους ξηρούς καρπούς
  • 75 γρ. Alesto Selection cranberries
  • 75 γρ. Alesto Selection αµύγδαλα, χοντροκοµµένα
  • 200 γρ. νιφάδες βρώµης
  • 75 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 40 γρ. κόκκους ρυζιού
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουµε ένα ρηχό ταψάκι 20x30 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Σε ένα τηγάνι λιώνουµε το βούτυρο µε το µέλι σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά.

  • 2.

    Ρίχνουµε όλα τα υλικά σε ένα µπολ και τα περιχύνουµε µε το λιωµένο βούτυρο και το µέλι. Ανακατεύουµε καλά µε µια σπάτουλα και αδειάζουµε το µείγµα στο ταψί. Με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού απλώνουµε καλά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

  • 3.

    Ψήνουµε για 20΄ ή µέχρι να πάρουν σκούρο χρώµα οι άκρες. Αφήνουµε εκτός φούρνου µέχρι να κρυώσει. Ανασηκώνουµε τη λαδόκολλα και τη µεταφέρουµε στον πάγκο. Κόβουµε 10 µπάρες και σερβίρουµε ή τυλίγουµε σε µικρά κοµµάτια λαδόκολλας και τις διατηρούµε σε µεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

Ψάρι όλο άρωμα, στα γρήγορα!
Υλικά
  • 1 κιλό ψάρι σε φιλέτο (γαλέος, μπακαλιάρος, συναγρίδα αλλά και σολομός)
  • 6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
  • 200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 φλιτζάνι Ευ Ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
  • 200γρ. Ελληνικά Ντοματίνια ολόκληρα
  • 500γρ. πατατούλες baby ολόκληρες ή κομμένες στη μέση
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο με ψαλιδάκι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο και δεντρολίβανο για το σερβίρισμα
  • πιπέρι
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ, βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά.

  • 2.

    Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, βάζετε το ψάρι, περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα και τα μυρωδικά και σερβίρετε. Τρώγεται ωραιότατα και κρύο και την επόμενη μέρα.

Χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες
Υλικά
    Μερίδες: 4
  • 800 γρ. Σπάλα χοιρινή χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 100 ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1,5 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • μαύρο πιπέρι
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
Διαδικασία
  • 1.

    Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά μεταλλική βάση μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει το κρέας όλα τα υγρά του και να εξατμιστούν.

  • 2.

    Προσθέτουμε το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα, σοτάρουμε μέχρι το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5΄, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μείνει η τηγανιά με το λάδι της. Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.