Τα αρώματα του Πάσχα είναι τα κουλούρια, τα τσουρέκια και οι γαλατόπιτες, το ψητό αρνί και τα συνοδευτικά του, και βέβαια η μαγειρίτσα, απαραίτητη το βράδυ της Ανάστασης. Μια νοστιμότατη και χορταστική σούπα που δεν είναι δύσκολη στην παρασκευή της αρκεί να ξέρουμε μερικά μικρά μυστικά επιτυχίας.
Θα βάλουμε ρύζι γλασέ που ταιριάζει στις σούπες, και θα το προσθέσουμε 15 λεπτά πριν το τέλος και όχι νωρίτερα, γιατί δεν θέλουμε να λασπώσει.
Για το αυγολέμονο, τα αβγά χρειάζονται πολύ δυνατό χτύπημα ώσπου να αφρίσουν και σε αυτό θα μας βοηθήσει να τα χτυπήσουμε στο μούλτι. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τον χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ (προαιρετικά) και θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα όπως ορίζει η συνταγή. Τα υλικά για το αυγολέμονο είναι συγκεκριμένα: κρόκοι, χυμός λεμονιού, κορν φλάουρ και αλατοπίπερo, κάποιοι όμως προσθέτουν και δυο κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, για πιο κρεμώδη υφή.
Η αρνίσια συκωταριά μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί από συκωτάκια πουλιών. Η γεύση τους είναι πιο ήπια, οπότε πολλοί τα προτιμούν και για αυτόν τον λόγο. Υπάρχουν κάποιοι που αγαπούν τη μαγειρίτσα, αλλά δεν τους αρέσει καθόλου η μυρωδιά και η γεύση του συκωτιού. Σε αυτή την περίπτωση θα το αντικαταστήσουμε με ψαχνό. Υπάρχει βέβαια και η vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια, χόρτα και μάραθο, που είναι το ίδιο απολαυστική. Σε κάθε περίπτωση σερβίρεται ζεστή, προαιρετικά με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο στην επιφάνειά της.
Για το γιορτινό τραπέζι έχουμε όμως κι άλλα νόστιμα: Γεμιστό αρνάκι, Aρνάκι με αγκινάρες και αρακά, Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αυγά, Γαλατόπιτα από την Πελοπόννησο, και Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια.
Καλό Πάσχα!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Η γεύση της Λαμπρής

Τα αρώματα του Πάσχα είναι τα κουλούρια, τα τσουρέκια και οι γαλατόπιτες, το ψητό αρνί και τα συνοδευτικά του, και βέβαια η μαγειρίτσα, απαραίτητη το βράδυ της Ανάστασης. Μια νοστιμότατη και χορταστική σούπα που δεν είναι δύσκολη στην παρασκευή της αρκεί να ξέρουμε μερικά μικρά μυστικά επιτυχίας.
Θα βάλουμε ρύζι γλασέ που ταιριάζει στις σούπες, και θα το προσθέσουμε 15 λεπτά πριν το τέλος και όχι νωρίτερα, γιατί δεν θέλουμε να λασπώσει.
Για το αυγολέμονο, τα αβγά χρειάζονται πολύ δυνατό χτύπημα ώσπου να αφρίσουν και σε αυτό θα μας βοηθήσει να τα χτυπήσουμε στο μούλτι. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τον χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ (προαιρετικά) και θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα όπως ορίζει η συνταγή. Τα υλικά για το αυγολέμονο είναι συγκεκριμένα: κρόκοι, χυμός λεμονιού, κορν φλάουρ και αλατοπίπερo, κάποιοι όμως προσθέτουν και δυο κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, για πιο κρεμώδη υφή.
Η αρνίσια συκωταριά μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί από συκωτάκια πουλιών. Η γεύση τους είναι πιο ήπια, οπότε πολλοί τα προτιμούν και για αυτόν τον λόγο. Υπάρχουν κάποιοι που αγαπούν τη μαγειρίτσα, αλλά δεν τους αρέσει καθόλου η μυρωδιά και η γεύση του συκωτιού. Σε αυτή την περίπτωση θα το αντικαταστήσουμε με ψαχνό. Υπάρχει βέβαια και η vegan μαγειρίτσα με μανιτάρια, χόρτα και μάραθο, που είναι το ίδιο απολαυστική. Σε κάθε περίπτωση σερβίρεται ζεστή, προαιρετικά με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο στην επιφάνειά της.
Για το γιορτινό τραπέζι έχουμε όμως κι άλλα νόστιμα: Γεμιστό αρνάκι, Aρνάκι με αγκινάρες και αρακά, Σαλάτα με σπανάκι και πασχαλινά κόκκινα αυγά, Γαλατόπιτα από την Πελοπόννησο, και Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια.
Καλό Πάσχα!