Υπάρχουν κάποια πιάτα που αρκεί να πούμε το όνομά τους για να μας πλημμυρίσουν οι μνήμες και να ξανανιώσουμε στο στόμα τις γεύσεις που αγαπάμε. Είναι οικείες, μας θυμίζουν όμορφες στιγμές στο σπίτι και δεν θα σταματήσουμε να τις απολαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία. Κάποιες από αυτές, διαλεγμένες μία μία, περιλαμβάνει το σημερινό μενού: Αυθεντικό πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο και κασέρι, Μανέστρα με μοσχάρι, πράσο και φρέσκια μαντζουράνα, Σφουγγάτο µε κολοκύθι, πατάτες και µυρωδικά, Γλυκιά μπουγάτσα του Θερμαϊκού, Ζυμαρικά με κιμά λουκάνικου, Τυροκεφτέδες με τηγανητές πατάτες.
Εδώ δεν υπάρχουν άγνωστες λέξεις αν και το σφουγγάτο μπορεί να το ξέρουμε και ως κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Στην πραγματικότητα είναι κάτι μεταξύ ενισχυμένης ομελέτας, πίτας και ψευτοσουφλέ. Ένα εύκολο καλοκαιρινό πιάτο, που το απολαμβάνουμε κάθε ώρα της ημέρας με μια δροσερή σαλάτα από δίπλα. Φτιάχνεται στον φούρνο με αυγά, τριμμένα κολοκυθάκια, τυριά και μυρωδικά και εξαφανίζεται από το τραπέζι σε ελάχιστο χρόνο.
Οι τυροκεφτέδες και τα ζυμαρικά με κιμά λουκάνικου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, το πεϊνιρλί είναι η αφράτη ζυμαρένια βαρκούλα που αγαπάμε να δοκιμάζουμε με διάφορες γεμίσεις, η μπουγάτσα είναι το πρωινό που θα μπορούσαμε να τρώμε καθημερινά, και όσο για τη Μανέστρα με μοσχάρι, είναι το πολύ δημοφιλές γιουβέτσι σε πιο ανάλαφρη εκδοχή, χωρίς ντοματένια σάλτσα αλλά με τα αρώματα του λεμονιού και της μαντζουράνας. Ένα πιάτο που φωνάζει «σπιτικό».
Το ένα πιο νόστιμο από το άλλο!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Σπιτικά και τυρένια για αξεπέραστη νοστιμιά

Υπάρχουν κάποια πιάτα που αρκεί να πούμε το όνομά τους για να μας πλημμυρίσουν οι μνήμες και να ξανανιώσουμε στο στόμα τις γεύσεις που αγαπάμε. Είναι οικείες, μας θυμίζουν όμορφες στιγμές στο σπίτι και δεν θα σταματήσουμε να τις απολαμβάνουμε με κάθε ευκαιρία. Κάποιες από αυτές, διαλεγμένες μία μία, περιλαμβάνει το σημερινό μενού: Αυθεντικό πεϊνιρλί με χωριάτικο λουκάνικο και κασέρι, Μανέστρα με μοσχάρι, πράσο και φρέσκια μαντζουράνα, Σφουγγάτο µε κολοκύθι, πατάτες και µυρωδικά, Γλυκιά μπουγάτσα του Θερμαϊκού, Ζυμαρικά με κιμά λουκάνικου, Τυροκεφτέδες με τηγανητές πατάτες.
Εδώ δεν υπάρχουν άγνωστες λέξεις αν και το σφουγγάτο μπορεί να το ξέρουμε και ως κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Στην πραγματικότητα είναι κάτι μεταξύ ενισχυμένης ομελέτας, πίτας και ψευτοσουφλέ. Ένα εύκολο καλοκαιρινό πιάτο, που το απολαμβάνουμε κάθε ώρα της ημέρας με μια δροσερή σαλάτα από δίπλα. Φτιάχνεται στον φούρνο με αυγά, τριμμένα κολοκυθάκια, τυριά και μυρωδικά και εξαφανίζεται από το τραπέζι σε ελάχιστο χρόνο.
Οι τυροκεφτέδες και τα ζυμαρικά με κιμά λουκάνικου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, το πεϊνιρλί είναι η αφράτη ζυμαρένια βαρκούλα που αγαπάμε να δοκιμάζουμε με διάφορες γεμίσεις, η μπουγάτσα είναι το πρωινό που θα μπορούσαμε να τρώμε καθημερινά, και όσο για τη Μανέστρα με μοσχάρι, είναι το πολύ δημοφιλές γιουβέτσι σε πιο ανάλαφρη εκδοχή, χωρίς ντοματένια σάλτσα αλλά με τα αρώματα του λεμονιού και της μαντζουράνας. Ένα πιάτο που φωνάζει «σπιτικό».
Το ένα πιο νόστιμο από το άλλο!