Η γιορτή της μουσικής έφτασε! Με αφορμή τη Eurovision, οι παρέες και οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να δουν το θέαμα, να στοιχηματίσουν, και να ενθουσιαστούν με τα τραγούδια του μουσικού διαγωνισμού. Ευκαιρία λοιπόν μαζί με τα ακούσματα των άλλων χωρών να δοκιμάσουμε και τις κουζίνες τους.
Το μενού που ετοιμάσαμε είναι μια γιορτή αρωμάτων και χρωμάτων με Πολωνικά pierogi γεμιστά με πατάτα, Κοκκινιστά κεφτεδάκια με ριγκατόνι, πέστο και μοτσαρέλα, Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική πατατοσαλάτα, Μεσογειακό shakshouka με φέτα και βασιλικό, Ropa Vieja (μοσχαρίσιο κρέας με πιπεριές), και μια Εύκολη συνταγή για ατομικά τιραμισού.
Τα pierogi είναι γεμιστά ζυμαρικά που γίνονται σε πολλές εκδοχές, άλλοτε γλυκά και άλλοτε αλμυρά. Η γέμιση με πατάτα και τυρί είναι απλή αλλά νοστιμότατη, ειδικά αν σερβίρουμε τα pierogi σοταρισμένα σε βούτυρο, με στραγγιστό γιαούρτι και πίκλες.
Τα κεφτεδάκια ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά, και είναι ένα πιάτο που τιμούν δεόντων οι γείτονες Ιταλοί. Να πούμε εδώ πως ο τέλειος κεφτές έχει να κάνει με τη σωστή αναλογία λίπους και πρωτεΐνης. Η υπερβολική ποσότητα λίπους δίνει λιπαρό αποτέλεσμα, ενώ η πολύ περιορισμένη ποσότητα λίπους κάνει τους κεφτέδες στεγνούς, σκληρούς και εύθρυπτους.
Οι γνωστές μας τραγανές φτερούγες κοτόπουλου είναι μια συνταγή που αγαπούν στην Αγγλία, το μεσογειακό shakshouka είναι αυγά τηγανητά σε πληθωρική σάλτσα ντομάτας με πιπεράτη γεύση και το Ropa Vieja είναι ένα ισπανικό πιάτο που κατέκτησε την Κούβα και όλο τον κόσμο. Και για το τέλος, τι άλλο παρά το αγαπημένο όλων, το τιραμισού, σε ατομική εκδοχή.
Πάμε λοιπόν να διασκεδάσουμε και να μαγειρέψουμε!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Eurovision με πιάτα που θα κλέψουν την παράσταση

Η γιορτή της μουσικής έφτασε! Με αφορμή τη Eurovision, οι παρέες και οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να δουν το θέαμα, να στοιχηματίσουν, και να ενθουσιαστούν με τα τραγούδια του μουσικού διαγωνισμού. Ευκαιρία λοιπόν μαζί με τα ακούσματα των άλλων χωρών να δοκιμάσουμε και τις κουζίνες τους.
Το μενού που ετοιμάσαμε είναι μια γιορτή αρωμάτων και χρωμάτων με Πολωνικά pierogi γεμιστά με πατάτα, Κοκκινιστά κεφτεδάκια με ριγκατόνι, πέστο και μοτσαρέλα, Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική πατατοσαλάτα, Μεσογειακό shakshouka με φέτα και βασιλικό, Ropa Vieja (μοσχαρίσιο κρέας με πιπεριές), και μια Εύκολη συνταγή για ατομικά τιραμισού.
Τα pierogi είναι γεμιστά ζυμαρικά που γίνονται σε πολλές εκδοχές, άλλοτε γλυκά και άλλοτε αλμυρά. Η γέμιση με πατάτα και τυρί είναι απλή αλλά νοστιμότατη, ειδικά αν σερβίρουμε τα pierogi σοταρισμένα σε βούτυρο, με στραγγιστό γιαούρτι και πίκλες.
Τα κεφτεδάκια ταιριάζουν πολύ με τα ζυμαρικά, και είναι ένα πιάτο που τιμούν δεόντων οι γείτονες Ιταλοί. Να πούμε εδώ πως ο τέλειος κεφτές έχει να κάνει με τη σωστή αναλογία λίπους και πρωτεΐνης. Η υπερβολική ποσότητα λίπους δίνει λιπαρό αποτέλεσμα, ενώ η πολύ περιορισμένη ποσότητα λίπους κάνει τους κεφτέδες στεγνούς, σκληρούς και εύθρυπτους.
Οι γνωστές μας τραγανές φτερούγες κοτόπουλου είναι μια συνταγή που αγαπούν στην Αγγλία, το μεσογειακό shakshouka είναι αυγά τηγανητά σε πληθωρική σάλτσα ντομάτας με πιπεράτη γεύση και το Ropa Vieja είναι ένα ισπανικό πιάτο που κατέκτησε την Κούβα και όλο τον κόσμο. Και για το τέλος, τι άλλο παρά το αγαπημένο όλων, το τιραμισού, σε ατομική εκδοχή.
Πάμε λοιπόν να διασκεδάσουμε και να μαγειρέψουμε!