ανοίξτε το μενού πλοήγησης
Stuffed,Turkey,Breast,With,Baked,Vegetables,And,Spices,Against,Holiday

Γιορτινά και πολύ νόστιμα

Την περίοδο των γιορτών έχουμε κάθε μέρα γιορτή και ετοιμάζουμε πιάτα πλούσια και νόστιμα. Σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστούν τα πουλερικά και το κρέας, αλλά και το ρύζι, οι ξηροί καρποί και τα ρόδια επειδή έχουν μεγάλο συμβολισμό εκτός από γεύση. Είναι στην ουσία ευχές στο πιάτο που ελκύουν στο σπίτι μας την αφθονία και το καλό.

Τα ρόδια είναι το κατεξοχήν φρούτο των γιορτών. Το όμορφο ρουμπινί χρώμα τους και η γλυκόξινη γεύση τους ταιριάζουν στα γλυκά και τα αλμυρά αλλά και στις σαλάτες. Ωστόσο, το καθάρισμα και το κόψιμο ενός ροδιού συνήθως φέρνει προβληματισμό. Δεν είναι δύσκολο αρκεί να ξέρουμε 2-3 μυστικά. Κατ΄ αρχάς θα επιλέξουμε ώριμα ρόδια με έντονο κόκκινο χρώμα. Πρέπει να είναι βαριά, γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι και ζουμερά.

Πάμε τώρα να τα καθαρίσουμε. Πρώτα από όλα φοράμε γάντια γιατί ο χυμός του «βάφει» το δέρμα. Το ρόδι έχει μια μικρή προεξοχή στο ένα άκρο που μοιάζει με στέμμα. Αρχικά λοιπόν κόβουμε το «στέμμα». Στη συνέχεια χαράζουμε ελαφρά το ρόδι κάθετα με ένα μυτερό μαχαίρι και το ανοίγουμε σε εκείνο το σημείο με τα δάχτυλά μας για να κοπεί στα δύο. Γυρίζουμε ανάποδα κάθε κομμάτι, δηλαδή με τα σπόρια προς τα κάτω, πάνω από ένα μπολ. Το κρατάμε με το ένα χέρι από την κάτω μεριά και με το άλλο χέρι χτυπάμε αρκετές φορές το εξωτερικό του ροδιού με τη λαβή ενός μαχαιριού ή με ένα κουτάλι. Έτσι, θα πέσουν τα σπόρια του ροδιού.

Τα σπόρια διατηρούνται έως και δύο εβδομάδες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το ίδιο καλά διατηρούνται και στην κατάψυξη, για πολλούς μήνες, τυλιγμένα σε χαρτί κουζίνας και μετά σε πλαστικά σακουλάκια.

 

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Γιορτινά και πολύ νόστιμα

Την περίοδο των γιορτών έχουμε κάθε μέρα γιορτή και ετοιμάζουμε πιάτα πλούσια και νόστιμα. Σε πολλά από αυτά πρωταγωνιστούν τα πουλερικά και το κρέας, αλλά και το ρύζι, οι ξηροί καρποί και τα ρόδια επειδή έχουν μεγάλο συμβολισμό εκτός από γεύση. Είναι στην ουσία ευχές στο πιάτο που ελκύουν στο σπίτι μας την αφθονία και το καλό.

Τα ρόδια είναι το κατεξοχήν φρούτο των γιορτών. Το όμορφο ρουμπινί χρώμα τους και η γλυκόξινη γεύση τους ταιριάζουν στα γλυκά και τα αλμυρά αλλά και στις σαλάτες. Ωστόσο, το καθάρισμα και το κόψιμο ενός ροδιού συνήθως φέρνει προβληματισμό. Δεν είναι δύσκολο αρκεί να ξέρουμε 2-3 μυστικά. Κατ΄ αρχάς θα επιλέξουμε ώριμα ρόδια με έντονο κόκκινο χρώμα. Πρέπει να είναι βαριά, γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι και ζουμερά.

Πάμε τώρα να τα καθαρίσουμε. Πρώτα από όλα φοράμε γάντια γιατί ο χυμός του «βάφει» το δέρμα. Το ρόδι έχει μια μικρή προεξοχή στο ένα άκρο που μοιάζει με στέμμα. Αρχικά λοιπόν κόβουμε το «στέμμα». Στη συνέχεια χαράζουμε ελαφρά το ρόδι κάθετα με ένα μυτερό μαχαίρι και το ανοίγουμε σε εκείνο το σημείο με τα δάχτυλά μας για να κοπεί στα δύο. Γυρίζουμε ανάποδα κάθε κομμάτι, δηλαδή με τα σπόρια προς τα κάτω, πάνω από ένα μπολ. Το κρατάμε με το ένα χέρι από την κάτω μεριά και με το άλλο χέρι χτυπάμε αρκετές φορές το εξωτερικό του ροδιού με τη λαβή ενός μαχαιριού ή με ένα κουτάλι. Έτσι, θα πέσουν τα σπόρια του ροδιού.

Τα σπόρια διατηρούνται έως και δύο εβδομάδες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Το ίδιο καλά διατηρούνται και στην κατάψυξη, για πολλούς μήνες, τυλιγμένα σε χαρτί κουζίνας και μετά σε πλαστικά σακουλάκια.

 

Ρολά γεμιστά με κρέμα λεμονιού
Υλικά
    Μερίδες: 6
    Για τη ζύμη
  • 120 ml Bio Organic φρέσκο γάλα ΓΑΛΠΟ 3,5%, χλιαρό
  • 5 γρ. μαγιά στιγμής ή 15 μαγιά νωπή
  • 1 κουτ. σούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη Diamant
  • 350 γρ. αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα, λιωμένο
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1½ κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα , σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 4 κουτ. σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένο κακουλέ, προαιρετικά
  • Για την κρέμα λεμονιού
  • 100 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο και ένα μικρό ολόκληρο αυγό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 λοβό βανίλιας, τα σποράκια ή 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα, παγωμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και διαλύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 κουτ. σούπας από το αλεύρι και αφήνουμε για 10΄ να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, το αυγό και ζυμώνουμε για 3΄ σε ζυμωτήριο, ενώ στο χέρι περίπου 5΄. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40΄.

  • 2.

    Λεμονόκρεμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό, τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια και το τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί στην κρέμα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  • 3.

    Γέμιση: Ανακατεύουμε σε μπολάκι όλα τα υλικά της γέμισης.

  • 4.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Ανοίγουμε στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί περίπου 50 εκ., τοποθετούμε επάνω τη ζύμη και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με τα χέρια μας ή με πλάστη. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και 3 κουτ. σούπας λεμονόκρεμα.

  • 5.

    Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 9 ρολά, τα οποία φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί, όπου μπορούμε να έχουμε στρώσει το αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να μην τα στριμώξουμε γιατί θα φουσκώσουν.

  • 6.

    Ψήνουμε για 30΄-35΄ στους 175°C, στη χαμηλότερη σχάρα στις αντιστάσεις. Μόλις βγάλουμε τα ζεστά ρολά από τον φούρνο αλείφουμε με αρκετή λεμονόκρεμα. Σερβίρουμε τα ρολά με την υπόλοιπη κρέμα λεμονιού.

Αρνίσιο μπούτι σερβιρισμένο με ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρι και κάστανα
Υλικά
  • 1 αρνίσιο μπούτι μεγάλο, 2 κιλά περίπου
  • 3 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη Θεσσαλίας Νώμα
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το πικάντικο ρύζι
  • 1 νεροπότηρο ρύζι τύπου parboiled
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
  • 10 κάστανα καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο
  • 100γρ. μπέικον καπνιστό, Αγροικία, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Ζητάτε από το χασάπη να σας ξεκοκαλίσει το μπούτι χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Το πλένετε καλά, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και στο άνοιγμά του βάζετε τις έξι σκελίδες σκόρδο ελαφρά σπασμένες, το αλατοπιπερώνετε και το κλείνετε να ξαναπάρει το αρχικό σχήμα του. Το δένετε με σπάγκο στην αρχή, το τέλος και τη μέση.

  • 2.

    Παίρνετε ένα ταψί του φούρνου και απλώνετε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, από πάνω τα κλαδάκια του δεντρολίβανου, ακουμπάτε επάνω το δεμένο μπουτάκι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με τη ρίγανη.

  • 3.

    Αδειάζετε στον πάτο του ταψιού το λευκό κρασί, σκεπάζετε το κρέας με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Κατόπιν αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να κάνει μια ρόδινη κρούστα.

  • 4.

    Αφαιρείτε τους σπάγκους και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε φέτες. Το σερβίρετε περιχύνοντάς το με τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί. Γαρνίρετε με το πικάντικο ρύζι.

  • 5.

    Για το πικάντικο ρύζι: Βάζετε το ρύζι να βράσει σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σε ένα σαγανάκι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανιστό. Προσθέτετε το κουκουνάρι, τη σταφίδα και τα κομμένα κάστανα. Ρίχνετε μπόλικο πιπεράκι και ανακατεύετε καλά.

  • 6.

    Μετά από 12-15 περίπου λεπτά που θα έχει γίνει το ρύζι το σουρώνετε, το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και αδειάζετε μέσα όλα τα υλικά από το σαγανάκι, δηλαδή τις σταφίδες, το μπέικον, το κουκουνάρι και τα κάστανα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Αρωματικό πιλάφι της Ανατολής με ρόδι, σαφράν και ξηρούς καρπούς
Υλικά
  • 350γρ. ρύζι basmati
  • σπόρους από 1 ρόδι
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρου
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • 1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • Πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Βάζετε το ρύζι σε φαρδιά κατσαρόλα και το καλύπτετε με κρύο νερό. Ρίχνετε ανάλογο αλάτι και το βάζετε σε δυνατή φωτιά ώσπου να κοχλάσει το νερό.

  • 2.

    Ύστερα το σκεπάζετε με καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι το ρύζι να ρουφήξει όλο σχεδόν το νερό, για 10 λεπτά περίπου. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να ηρεμήσει για άλλα 10 λεπτά.

  • 3.

    Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Προσθέτετε το σαφράν, τους σπόρους κόλιανδρου και το κουκουνάρι και σοτάρετε για 1 λεπτό.

  • 4.

    Ύστερα ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τριμμένα φιστίκια. Προσθέτετε τους σπόρους ροδιού και το ρύζι ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα φρέσκα μυρωδικά. Σερβίρετε το πιλάφι στο τραπέζι. Είναι ο καλύτερος συνοδός ψητών κρεάτων και πουλερικών.

Κορμός σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά
    Μερίδες: 15
    Για τη βάση
  • 4 ασπράδια φρέσκων αυγών αχυρώνα Κ. Μακεδονίας Nώμα
  • 4 κρόκους φρέσκων αυγών αχυρώνα Κ. Μακεδονίας Nώμα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 100-150 ml λικέρ πορτοκάλι
  • Για την κρέμα σοκολάτα
  • 250 ml φρέσκο γάλα ΓΑΛΠΟ 3,5%
  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα
  • 500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. Κρέμα γάλακτος Milbona 30% λιπαρά, χτυπημένη σε υφή γιαουρτιού
Διαδικασία
  • 1.

    Βάση: Στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα και τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ κοσκινισμένα.

  • 2.

    Απλώνουμε σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή ένα αντικολλητικό χαρτί στο μέγεθος της λαμαρίνας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10΄-12΄. Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να κρυώσει.

  • 3.

    Κρέμα σοκολάτα: Βάζουμε το γάλα και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξαναζεσταίνουμε και το σουρώνουμε πάνω από ένα μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει η κρέμα.

  • 4.

    Συναρμολόγηση: Ραντίζουμε τη βάση με το λικέρ και απλώνουμε τη μισή από την κρέμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Προαιρετικά, διακοσμούμε με κερασάκια μαρασκίνο κατά μήκος του κορμού.

Γαλοπούλα με κιμά και κάστανα
Υλικά
  • 1 γαλοπούλα Doux (3,5-4 κιλά)
  • 1 κιλό πατατούλες μικρές, ξεφλουδισμένες και πασπαλισμένες με αλάτι και πιπέρι
  • χυμό λεμονιού
  • Μαρινάδα για το ψήσιμο της γαλοπούλας
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1/3 φλιτζανιού μπράντι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Για τη γέμιση
  • 800γρ. κιμά βόειο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 300γρ. κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 8 δαμάσκηνα αποξηραμένα (χωρίς κουκούτσι), κομμένα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρια
  • 1/3 φλιτζανιού ρύζι νυχάκι Θεσσαλονίκης Νώμα
  • 2 ξινόμηλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι μπράντι
  • χυμός 2 λεμονιών
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Πλένετε καλά τη γαλοπούλα, μέσα κι έξω, την τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί και την περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Την πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι εσωτερικά και εξωτερικά.

  • 2.

    Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σοτάρετε το κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε τον κιμά. Τον ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το μπράντι και προσθέτετε μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό. Το σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς.

  • 3.

    Προσθέτετε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια, το ρύζι και τα ξινόμηλα. Τα ανακατεύετε προσεκτικά και σβήνετε τη φωτιά.

  • 4.

    Γεμίζετε τη γαλοπούλα και ράβετε το άνοιγμα. Τυλίγετε τη γέμιση που περίσσεψε σε λαδόκολλα και την τοποθετείτε σε μια άκρη του ταψιού.

  • 5.

    Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας για το ψήσιμο και αλείφετε τη γαλοπούλα. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό στο ταψί και την ψήνετε στο φούρνο για 1½ ώρα.

  • 6.

    Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείτε τις πατατούλες γύρω από τη γαλοπούλα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 1½ ώρα ακόμη. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό στο ταψί για να μπορούν να ψηθούν οι πατάτες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε τη γαλοπούλα με τη μαρινάδα.

  • 7.

    Αφήνετε τη γαλοπούλα για μισή ώρα σκεπασμένη να «σταθεί» και τη σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, γαρνιρισμένη με τις πατατούλες.

Μισούρα, η γεμιστή κότα από τη Μακεδονία
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο Ιωαννίνων Νώμα
  • 5 κιλά πράσα, σε κομμάτια των 3 εκ.
  • 500 γρ. λαρδί
  • 2 κιλά χοιρινό κρέας λαιμός
  • 2 κιλά μοσχάρι χτένι
  • 1 σελινόριζα
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • αλάτι, κόκκινο πιπέρι
  • Για τη γέμιση του κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. συκωτάκια κότας
  • 6 κάστανα ψημένα
  • 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδα σουλτανίνα Deluxe Π.Γ.Ε. Κρήτης
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Γέμιση: Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα, τα κάστανα, το ρύζι, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι, ½ φλιτζάνι νερό και συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Γεμίζουμε την κότα και την κλείνουμε δένοντας τα πόδια με σπάγκο μαγειρικής.

  • 2.

    Τρίβουμε ελαφρά τα πράσα με αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε 1 ώρα περίπου να στραγγίξουν.

  • 3.

    Απλώνουμε το χοιρινό λίπος στη γάστρα και στρώνουμε από πάνω πράσα. Κόβουμε το χοιρινό, το μοσχάρι και τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω στα πράσα. Καλύπτουμε με λίγα ακόμα πράσα.

  • 4.

    Τοποθετούμε το κοτόπουλο και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα πράσα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 220ο C και 5 ώρες στους 150ο C.