Τα αρώματα από το θυμάρι, το θρούμπι και τη ρίγανη κυριαρχούν στα νησιά και τις εξοχές, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στα καλύτερά τους, και τα λαχταριστά παγωτά μας δροσίζουν γλυκά. Είναι καλοκαίρι κι εμείς χαιρόμαστε τα δώρα του θέρους με κάθε τρόπο.
Οι μελιτζάνες που γυαλίζουν κάτω από τον ήλιο, οι κατακόκκινες και ζουμερές ντομάτες, οι μπάμιες, τα φασολάκια, και τα κολοκυθάκια, μας δίνουν ιδέες για υπέροχους συνδυασμούς. Τα λαδερά είναι οπωσδήποτε η μεγάλη μας αγάπη και φροντίζουμε να τα κάνουμε ακόμη καλύτερα μαγειρεύοντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που θα δώσει τον μοναδικό του χαρακτήρα στη σάλτσα.
Αν μάλιστα προτού σερβίρουμε περιχύσουμε κάθε πιάτο με ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο, οι γεύσεις και τα αρώματα θα απογειωθούν. Για τη σάλτσα διαλέγουμε τις πιο ώριμες ντομάτες και θυμόμαστε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη για να ισορροπήσουμε τις οξύτητες. Ένα ακόμη από τα μυστικά της επιτυχίας είναι πως όταν μαγειρεύουμε λαδερά δεν ανακατεύουμε το φαγητό για να μην λιώσουν τα λαχανικά. Προτιμάμε να ανακινούμε ελαφρά το σκεύος ώστε να μετακινούνται τα υγρά και να μην κολλήσουν τα υλικά στον πάτο. Οι πλατιές χαμηλές κατσαρόλες είναι τα ιδανικότερα σκεύη για αυτή την περίπτωση.
Με τα λαχανικά όμως δεν φτιάχνουμε μόνο λαδερά. Τα φασολάκια συνδυάζονται εξαιρετικά με το κοτόπουλο και τις πατάτες, οι μπάμιες με το αρνάκι, ο αρακάς με το μοσχαράκι. Οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές.
Χαιρόμαστε όμως και τα φρούτα όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα βάζουμε σε σαλάτες και γλυκά, σε σμούθις και γρανίτες και δεν ξεχνάμε την κλασική αξία: το σπιτικό παγωτό.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Γεύση καλοκαιριού στο πιάτο!
Τα αρώματα από το θυμάρι, το θρούμπι και τη ρίγανη κυριαρχούν στα νησιά και τις εξοχές, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στα καλύτερά τους, και τα λαχταριστά παγωτά μας δροσίζουν γλυκά. Είναι καλοκαίρι κι εμείς χαιρόμαστε τα δώρα του θέρους με κάθε τρόπο.
Οι μελιτζάνες που γυαλίζουν κάτω από τον ήλιο, οι κατακόκκινες και ζουμερές ντομάτες, οι μπάμιες, τα φασολάκια, και τα κολοκυθάκια, μας δίνουν ιδέες για υπέροχους συνδυασμούς. Τα λαδερά είναι οπωσδήποτε η μεγάλη μας αγάπη και φροντίζουμε να τα κάνουμε ακόμη καλύτερα μαγειρεύοντας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που θα δώσει τον μοναδικό του χαρακτήρα στη σάλτσα.
Αν μάλιστα προτού σερβίρουμε περιχύσουμε κάθε πιάτο με ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο, οι γεύσεις και τα αρώματα θα απογειωθούν. Για τη σάλτσα διαλέγουμε τις πιο ώριμες ντομάτες και θυμόμαστε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη για να ισορροπήσουμε τις οξύτητες. Ένα ακόμη από τα μυστικά της επιτυχίας είναι πως όταν μαγειρεύουμε λαδερά δεν ανακατεύουμε το φαγητό για να μην λιώσουν τα λαχανικά. Προτιμάμε να ανακινούμε ελαφρά το σκεύος ώστε να μετακινούνται τα υγρά και να μην κολλήσουν τα υλικά στον πάτο. Οι πλατιές χαμηλές κατσαρόλες είναι τα ιδανικότερα σκεύη για αυτή την περίπτωση.
Με τα λαχανικά όμως δεν φτιάχνουμε μόνο λαδερά. Τα φασολάκια συνδυάζονται εξαιρετικά με το κοτόπουλο και τις πατάτες, οι μπάμιες με το αρνάκι, ο αρακάς με το μοσχαράκι. Οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές.
Χαιρόμαστε όμως και τα φρούτα όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα βάζουμε σε σαλάτες και γλυκά, σε σμούθις και γρανίτες και δεν ξεχνάμε την κλασική αξία: το σπιτικό παγωτό.