Είναι νόστιμα και ζουμερά, και είναι στην καλύτερη εποχή τους. Ο λόγος βέβαια για τις ντομάτες και τα κεράσια που πλημμυρίζουν τα πιάτα μας με άρωμα, χρώμα και γεύση. Αν και απολαμβάνουμε τα ώριμα φρέσκα κεράσια όπως είναι, μας αρέσει να φτιάχνουμε με αυτά υπέροχα γλυκά, ηδύποτα και αναψυκτικά. Από το κλασικό και απλό γλυκό κεράσι και την μαρμελάδα κεράσι, την κερασόπιτα, το παγωτό με γεύση κεράσι ή το γαλλικό και πολύ εύκολο κλαφουτί.
Βασική προϋπόθεση είναι να διαλέξουμε τα σωστά. Πρέπει να έχουν γυαλιστερή φλούδα, να μην έχουν σκούρα σημάδια, βαθουλώματα και χτυπήματα. Το χρώμα διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία. Δεν τα πλένουμε πριν τα βάλουμε στο ψυγείο και τα διατηρούμε στη συντήρηση σε χάρτινη σακούλα. Είναι καλύτερο να πλένουμε κάθε φορά την ποσότητα των κερασιών που θέλουμε να καταναλώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε σε κάποια συνταγή
Αν θέλουμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να τα απολαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τότε τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε εκείνα που έχουν σημάδια ή είναι χτυπημένα. Τα στεγνώνουμε με πετσέτα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, και τα βάζουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε ένα σακουλάκι ή δοχείο αποθήκευσης και τα βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη. Το βήμα με το ταψί είναι ζωτικής σημασίας, καθώς διασφαλίζει πως τα κεράσια δεν θα μετατραπούν σε μία παγωμένη μάζα στην κατάψυξη, κάτι που θα συμβεί αν παραλείψουμε αυτό το βήμα.
Γεύση στο κόκκινο λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Γεύση καλοκαιριού στο κόκκινο με κεράσια και ντομάτες

Είναι νόστιμα και ζουμερά, και είναι στην καλύτερη εποχή τους. Ο λόγος βέβαια για τις ντομάτες και τα κεράσια που πλημμυρίζουν τα πιάτα μας με άρωμα, χρώμα και γεύση. Αν και απολαμβάνουμε τα ώριμα φρέσκα κεράσια όπως είναι, μας αρέσει να φτιάχνουμε με αυτά υπέροχα γλυκά, ηδύποτα και αναψυκτικά. Από το κλασικό και απλό γλυκό κεράσι και την μαρμελάδα κεράσι, την κερασόπιτα, το παγωτό με γεύση κεράσι ή το γαλλικό και πολύ εύκολο κλαφουτί.
Βασική προϋπόθεση είναι να διαλέξουμε τα σωστά. Πρέπει να έχουν γυαλιστερή φλούδα, να μην έχουν σκούρα σημάδια, βαθουλώματα και χτυπήματα. Το χρώμα διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία. Δεν τα πλένουμε πριν τα βάλουμε στο ψυγείο και τα διατηρούμε στη συντήρηση σε χάρτινη σακούλα. Είναι καλύτερο να πλένουμε κάθε φορά την ποσότητα των κερασιών που θέλουμε να καταναλώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε σε κάποια συνταγή
Αν θέλουμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να τα απολαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τότε τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε εκείνα που έχουν σημάδια ή είναι χτυπημένα. Τα στεγνώνουμε με πετσέτα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, και τα βάζουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε ένα σακουλάκι ή δοχείο αποθήκευσης και τα βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη. Το βήμα με το ταψί είναι ζωτικής σημασίας, καθώς διασφαλίζει πως τα κεράσια δεν θα μετατραπούν σε μία παγωμένη μάζα στην κατάψυξη, κάτι που θα συμβεί αν παραλείψουμε αυτό το βήμα.
Γεύση στο κόκκινο λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο!