ανοίξτε το μενού πλοήγησης
Turkish,Food,Hunkar,Begendi,Made,With,Eggplant,And,Meat.

Γεύση καλοκαιριού στο κόκκινο με κεράσια και ντομάτες

Είναι νόστιμα και ζουμερά, και είναι στην καλύτερη εποχή τους. Ο λόγος βέβαια για τις ντομάτες και τα κεράσια που πλημμυρίζουν τα πιάτα μας με άρωμα, χρώμα και γεύση. Αν και απολαμβάνουμε τα ώριμα φρέσκα κεράσια όπως είναι, μας αρέσει να φτιάχνουμε με αυτά υπέροχα γλυκά, ηδύποτα και αναψυκτικά. Από το κλασικό και απλό γλυκό κεράσι και την μαρμελάδα κεράσι, την κερασόπιτα, το παγωτό με γεύση κεράσι ή το γαλλικό και πολύ εύκολο κλαφουτί. 

Βασική προϋπόθεση είναι να διαλέξουμε τα σωστά. Πρέπει να έχουν γυαλιστερή φλούδα, να μην έχουν σκούρα σημάδια, βαθουλώματα και χτυπήματα. Το χρώμα διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία. Δεν τα πλένουμε πριν τα βάλουμε στο ψυγείο και τα διατηρούμε στη συντήρηση σε χάρτινη σακούλα. Είναι καλύτερο να πλένουμε κάθε φορά την ποσότητα των κερασιών που θέλουμε να καταναλώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε σε κάποια συνταγή

Αν θέλουμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να τα απολαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τότε τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε εκείνα που έχουν σημάδια ή είναι χτυπημέναΤα στεγνώνουμε με πετσέτα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, και τα βάζουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε ένα σακουλάκι ή δοχείο αποθήκευσης και τα βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη. Το βήμα με το ταψί είναι ζωτικής σημασίας, καθώς διασφαλίζει πως τα κεράσια δεν θα μετατραπούν σε μία παγωμένη μάζα στην κατάψυξη, κάτι που θα συμβεί αν παραλείψουμε αυτό το βήμα.

Γεύση στο κόκκινο λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο!

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Γεύση καλοκαιριού στο κόκκινο με κεράσια και ντομάτες

Είναι νόστιμα και ζουμερά, και είναι στην καλύτερη εποχή τους. Ο λόγος βέβαια για τις ντομάτες και τα κεράσια που πλημμυρίζουν τα πιάτα μας με άρωμα, χρώμα και γεύση. Αν και απολαμβάνουμε τα ώριμα φρέσκα κεράσια όπως είναι, μας αρέσει να φτιάχνουμε με αυτά υπέροχα γλυκά, ηδύποτα και αναψυκτικά. Από το κλασικό και απλό γλυκό κεράσι και την μαρμελάδα κεράσι, την κερασόπιτα, το παγωτό με γεύση κεράσι ή το γαλλικό και πολύ εύκολο κλαφουτί. 

Βασική προϋπόθεση είναι να διαλέξουμε τα σωστά. Πρέπει να έχουν γυαλιστερή φλούδα, να μην έχουν σκούρα σημάδια, βαθουλώματα και χτυπήματα. Το χρώμα διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία. Δεν τα πλένουμε πριν τα βάλουμε στο ψυγείο και τα διατηρούμε στη συντήρηση σε χάρτινη σακούλα. Είναι καλύτερο να πλένουμε κάθε φορά την ποσότητα των κερασιών που θέλουμε να καταναλώσουμε ή να χρησιμοποιήσουμε σε κάποια συνταγή

Αν θέλουμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη ώστε να τα απολαμβάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τότε τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε εκείνα που έχουν σημάδια ή είναι χτυπημέναΤα στεγνώνουμε με πετσέτα, τα απλώνουμε σε ένα ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, και τα βάζουμε για λίγες ώρες στην κατάψυξη. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε ένα σακουλάκι ή δοχείο αποθήκευσης και τα βάζουμε και πάλι στην κατάψυξη. Το βήμα με το ταψί είναι ζωτικής σημασίας, καθώς διασφαλίζει πως τα κεράσια δεν θα μετατραπούν σε μία παγωμένη μάζα στην κατάψυξη, κάτι που θα συμβεί αν παραλείψουμε αυτό το βήμα.

Γεύση στο κόκκινο λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο!

Ανάποδο κέικ με κεράσια
Υλικά
    Για τα κεράσια
  • 50γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
  • 700γρ. κεράσια πλυμένα, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 75γρ. ζάχαρη καστανή
  • Για το κέικ
  • 4 αυγά βιολογικής γεωργίας Νώμα
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό 10% ΓΑΛΠΟ
  • 100ml αραβοσιτέλαιο
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για το σερβίρισμα
  • παγωτό βανίλια
  • φρέσκα κεράσια
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ετοιμάζετε τα κεράσια: Τοποθετείτε το βούτυρο στη φόρμα και τη βάζετε στο φούρνο. Μόλις κάνει φουσκάλες το βούτυρο, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και απλώνετε τα κεράσια να σκεπάσουν όλο τον πάτο. Πασπαλίζετε πρώτα με το κορνφλάουρ, μετά με τη ζάχαρη και ψήνετε για 10 λεπτά.

  • 2.

    Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει σαν αφρός. Προσθέτετε το γιαούρτι, το λάδι, την βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

  • 3.

    Βγάζετε από το φούρνο τα κεράσια και αδειάζετε από πάνω το μίγμα του κέικ. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του κέικ. Όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει στεγνό, είναι έτοιμο.

  • 4.

    Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει. Το μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια και φρέσκα κεράσια.

Πιλάφι βουτυράτο με σάλτσα από κοκκινιστά καλαμαράκια
Υλικά
  • 300γρ. ρύζι καρολίνα, πλυμένο καλά
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 ποτήρια του νερού ζωμό λαχανικών από κύβο
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • Πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 600γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα καλά
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ποτήρι του νερού ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 15 Ευ ελιές καλαμών σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • Πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Πρώτα ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά το τριμμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά. Ρίχνετε τα καλαμαράκια και τα μαγειρεύετε μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά περίπου για 10 λεπτά.

  • 2.

    Ρίχνετε την κάππαρη και τις ελιές και ανακατεύετε καλά. Αμέσως μετά προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε περίπου για 30 λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, ρίχνετε και τη ρίγανη. Αφήνετε τη σάλτσα να περιμένει και ετοιμάζετε το ρύζι.

  • 3.

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνετε το ρύζι. Το σοτάρετε για μερικά λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο της κατσαρόλας και να καβουρδιστεί ελαφρά.

  • 4.

    Ρίχνετε μέσα το ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Μαγειρεύετε περίπου για 12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την ξεσκεπάζετε και την αφήνετε για 10 λεπτά σκεπασμένη με μια υφασμάτινη πετσέτα.

  • 5.

    Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα και τα καλαμαράκια τριγύρω της. Περιχύνετε το φαγητό με τη νόστιμη σάλτσα.

Κεφτεδάκια μελιτζάνας με ξιδάτη σάλτσα ντομάτας
Υλικά
    Για τα κεφτεδάκια
  • 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 80γρ. ντακάκι με βρώμη Νώμα
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 100γρ. κεφαλοτύρι αγελάδος τριμμένο Γάλπο
  • αλεύρι, για το πανάρισμα
  • σπορέλαιο, για το τηγάνι
  • γιαούρτι για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα
  • 20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 30ml ξίδι βαλσαμικό, λευκό
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες, χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 5-6 φύλλα βασιλικό φρέσκο, χοντροκομμένα
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό, χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Για τα κεφτεδάκια μελιτζάνας: Ακουμπάτε τις μελιτζάνες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε στον φούρνο (ή στα κάρβουνα αν έχετε ανάψει φωτιά) μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν μέχρι μέσα.

  • 2.

    Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελάχιστα το σκόρδο, ίσα να βγάλει το άρωμά του, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Σβήνετε με το ξίδι, προσθέτετε τον πελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα τον βασιλικό και τον μαϊντανό.

  • 3.

    Μόλις κρυώσουν οι μελιτζάνες και μπορείτε να τις δουλέψετε, τις ξεφλουδίζετε, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.

  • 4.

    Σε ένα μούλτι ή μίξερ πολυκόφτη ρίχνετε τα παξιμάδια με τον μαϊντανό και τα θρυμματίζετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί με αλατοπίπερο και πλάθετε το μίγμα σε μπαλίτσες ίδιου μεγέθους.

  • 5.

    Σε μεσαίο τηγάνι ρίχνετε μπόλικο σπορέλαιο και το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Αλευρώνετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε δόσεις στο καυτό λάδι. Τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

  • 6.

    Σερβίρετε τα κεφτεδάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα ντομάτας από πάνω και συνοδεύετε με το δροσερό γιαούρτι.

Ζαμπονοτυρόπιτα σφολιάτας με αρωματική σάλτσα ντομάτας πιπεριάς
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
  • 220ml χυμός τομάτας Baressa
  • 80ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 10 – 12 λεπτές, μεγάλες φέτες ζαμπόν καπνιστό
  • 200γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 4 – 5 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά. Προσέχετε μη μαυρίσει, γιατί θα βγάλει πικρή γεύση στο φαγητό.

  • 2.

    Προσθέτετε την πιπεριά Φλωρίνης, σοτάρετε για άλλα 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας και το νερό. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 30 – 35 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια, την πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι.

  • 3.

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Με πινέλο επάλειψης, λαδώνετε ένα χαμηλό ταψί του φούρνου.

  • 4.

    Σε καθαρή, αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας σε μέγεθος τέτοιο ώστε αν ακουμπήσετε από πάνω το ταψί να βλέπετε περιμετρικά ένα δάχτυλο ζύμης. Διπλώνετε τη σφολιάτα στη μέση για να μπορέσετε να τη μεταφέρετε και τη βάζετε στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του, με τις άκρες να εξέχουν ελαφρώς εξωτερικά του ταψιού.

  • 5.

    Με κουτάλι απλώνετε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Προσθέτετε τις φέτες του καπνιστού ζαμπόν και το τριμμένο τυρί. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και θυμάρι σε όλη την επιφάνεια.

  • 6.

    Βάζετε από πάνω το δεύτερο κομμάτι της σφολιάτας που επίσης έχετε ανοίξει με τον πλάστη και γυρίζετε τις άκρες όμορφα προς τα μέσα. Με την άκρη ενός πιρουνιού πιέζετε περιμετρικά τη σφολιάτα στο σημείο που διπλώσατε. Με πινέλο επάλειψης αλείφετε την επιφάνεια της σφολιάτας με το αβγό. Ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά. Τη σερβίρετε ζεστή.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας
Υλικά
    Για τον πουρέ μελιτζάνας
  • 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
  • 1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • Πιπέρι μαύρο τριμμένο Kania
  • Για το κοκκινιστό μοσχαράκι
  • 1½ κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 2 νεροπότηρα φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • Πιπέρι μαύρο τριμμένο Kania
Διαδικασία
  • 1.

    Ετοιμάζετε αρχικά τον πουρέ μελιτζάνας: Πλένετε τι μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις τρυπάτε με πιρούνι. Ανάβετε το γκριλ του φούρνου στο μέγιστο και τις ψήνετε μέχρι να καεί η φλούδα τους και να γίνει μαύρη. Τις αφήνετε να κρυώσουν. Με προσοχή ανοίγετε τις μελιτζάνες και με ένα κουτάλι της σούπας αφαιρείτε την ψημένη σάρκα. Τη βάζετε σε ένα μπολ.

  • 2.

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο με το αλεύρι και ρίχνετε μέσα το γάλα. Φτιάχνετε μια αραιή μπεσαμέλ. Προσθέτετε τις μελιτζάνες και ανακατεύετε δυνατά να γίνει το μίγμα ομοιογενές. Ρίχνετε και το τυρί, ανακατεύετε και δοκιμάζετε. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλάτι και οπωσδήποτε πιπέρι. Αν ο πουρές πήξει πριν το σερβίρισμα, τον αραιώνετε με λίγο γάλα. Τον διατηρείτε ζεστό.

  • 3.

    Ετοιμάζετε το μοσχαράκι: Κόβετε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις μπουκιές του κρέατος και τις σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

  • 4.

    Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τον χυμό ντομάτας, ένα ποτήρι νερό ακόμα, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα και αλατοπίπερο.

  • 5.

    Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 1 ώρα και 15 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό. Σερβίρετε σε πιάτα μαζί με τον πουρέ.

Τάρτα με καλοκαιρινά φρούτα
Υλικά
  • 200γρ. κεράσια πλυμένα, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 200γρ. βερίκοκα πλυμένα, χωρίς κουκούτσια, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή Belbake
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 50γρ. βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα για το άλειμμα των φύλλων
  • 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για τη γέμιση
  • 70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (½ φλιτζάνι περίπου)
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη καστανή Belbake
  • 200ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο Vita D'or
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα, σε κομματάκια
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη ή λίγη τριμμένη βανίλια bourbon
Διαδικασία
  • 1.

    Πρώτα ετοιμάζετε τα φρούτα: Βάζετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει και κάνει φουσκάλες ρίχνετε τα κεράσια και τα βερίκοκα, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 5 λεπτά να μαλακώσουν τα φρούτα. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

  • 2.

    Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύετε με μίξερ χειρός, να ομογενοποιηθούν. Την αφήνετε να ξεκουραστεί.

  • 3.

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί ή ταρτιέρα και στρώνετε τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και πασπαλίζοντάς τα ενδιάμεσα με ζάχαρη. Το πρώτο και το τελευταίο θα τα βάλετε ανοιχτά, τα υπόλοιπα τέσσερα θα τα βάλετε διπλωμένα στη μέση. Αδειάζετε μέσα το μίγμα της γέμισης και από πάνω τοποθετείτε τα σοταρισμένα φρούτα. Γυρίζετε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βουτυρώνετε τριγύρω.

  • 4.

    Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο και να πήξει η γέμιση. Το γλυκό θα φουσκώσει πολύ στο ψήσιμο, αλλά θα ξεφουσκώσει όταν το βγάλετε από το φούρνο.

  • 5.

    Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.

  • Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή