Φθινοπωρινά και νόστιμα με σπανάκι, κοτόπουλο, και φιστίκια Αιγίνης

Μπήκε ο Οκτώβριος, ο καιρός έχει δροσίσει, και είναι η κατάλληλη εποχή για γευστικές δημιουργίες με σπανάκι, φιστίκια Αιγίνης, αλλά και κοτόπουλο που ταιριάζει στην ελαφριά κουζίνα του φθινοπώρου.
Το σπανάκι μας δίνει δυνατότητες για πάρα πολλούς νόστιμους συνδυασμούς. Ωμό σε σαλάτες, σε πίτες, μαγειρευτά και ογκρατέν, συνδυασμένο με ζυμαρικά και όσπρια, είναι ένα λαχανικό πασπαρτού που θα δώσει έναν πικάντικο τόνο σε κάθε πιάτο.
Στην αγορά το βρίσκουμε συσκευασμένο σε σακούλες, χύμα, και κατεψυγμένο. Το φρέσκο το πλένουμε πολύ καλά βυθίζοντάς το 2-3 φορές σε λεκάνη με κρύο νερό. Στο baby σπανάκι δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε τον μίσχο, μπορούμε να το μαγειρέψουμε ολόκληρο. Είναι ιδανικό για σαλάτες και μπορούμε να το συνδυάσουμε με διαφορετικές γεύσεις και υφές άλλων φυλλωδών λαχανικών, όπως η ρόκα ή το μαρούλι, με αχλάδι, και με τυρί, ιδιαίτερα κατσικίσιο και blue cheese.
Η φίνα, γλυκιά και ταυτόχρονα αλμυρή γεύση του φιστικιού Αιγίνης και των υπόλοιπων κελυφωτών φιστικιών ταιριάζουν σε πολλά πιάτα, από σαλάτες και ζυμαρικά μέχρι γλυκά και παγωτά. Μια καλή ιδέα είναι να αντικαταστήσουμε το κουκουνάρι στη συνταγή για πέστο τζενοβέζε με κελυφωτά φιστίκια, που θα του δώσουν έντονα ξηροκαρπάτο χαρακτήρα.
Υποδεχόμαστε λοιπόν το φθινόπωρο με Αβγοφέτες γεμιστές με σοκολάτα, αχλάδι και κρέμα φιστικιού, Κοτόπουλο με κάρι, κρέμα γάλακτος και τζίντζερ, Ρεβίθια λαδερά με ντομάτα, σπανάκι και φέτα, Σπανακόπιτα στρούντελ, Κοτόπουλο με λάχανο τουρσί, και υπέροχη Τούρτα κανταϊφιού με κρέμα και φιστίκια Αιγίνης.