ανοίξτε το μενού πλοήγησης
Fried,Spicy,Chicken,Legs,With,Rice,,Garlic,And,Herbs,In

Εντυπωσιακά και λαχταριστά πιάτα σε 1 ώρα

Το μενού αυτού του Σαββατοκύριακου έχει διπλό πλεονέκτημα. Το μαγείρεμα θα μας κρατήσει μόνο λίγη ώρα στην κουζίνα, και στο τέλος θα απολαύσουμε πλούσια και χορταστικά πιάτα. Η κάθε μία από αυτές τις 6 συνταγές γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ μπορούμε να κάνουμε και κάποιες από αυτές ταυτόχρονα. Έτσι, θα έχουμε τον χρόνο για βόλτες και ξεκούραση.

Η βάση των γρήγορων γευμάτων είναι να έχουμε μερικά βασικά υλικά στην κουζίνα ώστε ανά πάσα στιγμή να φτιάξουμε χορταστικές και πλούσιες μακαρονάδες, ομελέτες φούρνου με αλλαντικά και τυριά, ρύζι με λαχανικά και θαλασσινά, αλλά και μπιφτέκια, πίτες χωρίς φύλλο και σπιτικά κλαμπ σάντουιτς.

Μια καλή ιδέα είναι οι χυλοπίτες. Τα ελληνικά παραδοσιακά μας ζυμαρικά, βράζουν πολύ πιο γρήγορα από τα μακαρόνια, οπότε σε μόλις 5-6 λεπτά έχουμε έτοιμη τη βάση ενός χορταστικού γεύματος. Συνδυάζονται εξαιρετικά με αυγά μάτια, που προσθέτουν πλούσια γεύση στο πιάτο και έξτρα πρωτεΐνη, λίγη ντομάτα κομμένη για δροσιά και νοστιμιά, και τριμμένη μυζήθρα ή οποιοδήποτε αλμυρό τυρί (κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι κτλ.) που θα ολοκληρώσει γευστικά το πιάτο.

Εμείς έχουμε νοστιμότατες συνταγές για Ταχινόπιτες με ελιές και πορτοκάλι, Μπουτάκια κοτόπουλου με κάρι και ρύζι, Καλαμποκοκεφτέδες, Ζουμερές ντοµάτες «ακορντεόν» με μοτσαρέλα, Χοιρινά μπριζολάκια με καπνιστή πάπρικα και σαλάτα με κολοκυθάκια, Σαλάτα με αμπελοφάσουλα.

Ποιος μπορεί να περιμένει όταν η πείνα χτυπάει κόκκινο;

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.

Εντυπωσιακά και λαχταριστά πιάτα σε 1 ώρα

Το μενού αυτού του Σαββατοκύριακου έχει διπλό πλεονέκτημα. Το μαγείρεμα θα μας κρατήσει μόνο λίγη ώρα στην κουζίνα, και στο τέλος θα απολαύσουμε πλούσια και χορταστικά πιάτα. Η κάθε μία από αυτές τις 6 συνταγές γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα, ενώ μπορούμε να κάνουμε και κάποιες από αυτές ταυτόχρονα. Έτσι, θα έχουμε τον χρόνο για βόλτες και ξεκούραση.

Η βάση των γρήγορων γευμάτων είναι να έχουμε μερικά βασικά υλικά στην κουζίνα ώστε ανά πάσα στιγμή να φτιάξουμε χορταστικές και πλούσιες μακαρονάδες, ομελέτες φούρνου με αλλαντικά και τυριά, ρύζι με λαχανικά και θαλασσινά, αλλά και μπιφτέκια, πίτες χωρίς φύλλο και σπιτικά κλαμπ σάντουιτς.

Μια καλή ιδέα είναι οι χυλοπίτες. Τα ελληνικά παραδοσιακά μας ζυμαρικά, βράζουν πολύ πιο γρήγορα από τα μακαρόνια, οπότε σε μόλις 5-6 λεπτά έχουμε έτοιμη τη βάση ενός χορταστικού γεύματος. Συνδυάζονται εξαιρετικά με αυγά μάτια, που προσθέτουν πλούσια γεύση στο πιάτο και έξτρα πρωτεΐνη, λίγη ντομάτα κομμένη για δροσιά και νοστιμιά, και τριμμένη μυζήθρα ή οποιοδήποτε αλμυρό τυρί (κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι κτλ.) που θα ολοκληρώσει γευστικά το πιάτο.

Εμείς έχουμε νοστιμότατες συνταγές για Ταχινόπιτες με ελιές και πορτοκάλι, Μπουτάκια κοτόπουλου με κάρι και ρύζι, Καλαμποκοκεφτέδες, Ζουμερές ντοµάτες «ακορντεόν» με μοτσαρέλα, Χοιρινά μπριζολάκια με καπνιστή πάπρικα και σαλάτα με κολοκυθάκια, Σαλάτα με αμπελοφάσουλα.

Ποιος μπορεί να περιμένει όταν η πείνα χτυπάει κόκκινο;

Ταχινόπιτες με ελιές και πορτοκάλι
Υλικά
  • 500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κύβο μαγιά νωπή ή 1 συσκευασία ξερή
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
  • 1½ φλιτζάνι χλιαρό νερό περίπου ή όσο πάρει
  • Για τη γέμιση
  • 400γρ. Βιολογικό Ταχίνι Γλυκάνθη
  • 200γρ. ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • ξύσμα από 2 Πορτοκάλια
  • λίγο δεντρολίβανο φρέσκο
Διαδικασία
  • 1.

    Σε ένα μπολ, διαλύετε τη μαγιά σε 2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Ρίχνετε τα άλευρα, το αλάτι, το μαχλέπι και τη μαστίχα. Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε πρώτα στη λεκάνη και μετά στον πάγκο μέχρι να πάρετε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την κάνετε μπαλίτσα, τη σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε να φουσκώσει, για 1 ώρα περίπου.

  • 2.

    Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά.

  • 3.

    Όταν φουσκώσει η ζύμη, την πλάθετε σε ρολό και τη χωρίζετε σε 7-8 κομμάτια. Με τον πλάστη, σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγετε κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο φύλλο. Αλείφετε όλη την επιφάνεια με τη γέμιση (που θα μοιράσετε νοητά στα 7 ή 8). Τυλίγετε σε χοντρό ρολό την κάθε ταχινόπιτα και στη συνέχεια σε σαλίγκαρο.

  • 4.

    Στρώνετε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου και βάζετε τις ταχινόπιτες αφού τις πιέσετε ελαφρά στην επιφάνεια. Προαιρετικά, περνάτε την κάθε ταχινόπιτα με κρόκο αβγού ανακατεμένο με λίγο νερό. Τις αφήνετε να φουσκώσουν άλλη μισή ώρα.

  • 5.

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC και ψήνετε τις ταχινόπιτες για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, στον αέρα.

Μπουτάκια κοτόπουλου με κάρι και ρύζι
Υλικά
  • 4 μπούτια (μηρός) κοτόπουλο Ελλάδας
  • 2 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή ψυγείου
  • 2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κουτ. σούπας κάρι απαλό, σε σκόνη
  • φρέσκια και ξερή ρίγανη
  • κόκκινη πιπεριά ψητή,
  • μαύρες ελιές
  • ρεβίθια βρασμένα, (προαιρετικά)
  • Αλάτι ψιλό Kania
  • μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-10 λεπτά από όλες τις πλευρές. Προσοχή να μη μαυρίσει, μόνο να ροδίσει καλά. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα.

  • 2.

    Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά για να βγάλει το άρωμά του και ρίχνουμε τον ζωμό κότας. Αφήνουμε να πάρει αρώματα για 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι στη βάση ενός πυρέξ, από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο και τον ζωμό με τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αλατίζουμε ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και το κάρι.

  • 3.

    Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγες μαύρες ελιές, ψητές πιπεριές και ρεβίθια. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλαμποκοκεφτέδες
Υλικά
  • 500γρ. Kαλαμπόκι Sweetcorn Freshona
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι Γραβιέρα αιγοπρόβεια ΓΑΛΠΟ, τριμμένη
  • 1½ - 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, πιπέρι
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • πράσινη σαλάτα
  • μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
Διαδικασία
  • 1.

    Βράζετε ελαφρά το καλαμπόκι (αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβας δεν χρειάζεται, απλώς το στραγγίζετε καλά) και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Στραγγίζετε το καλαμπόκι, λιώνετε ελαφρά το μισό με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ.

  • 2.

    Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι.

  • 3.

    Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζετε τους καλαμποκοκεφτέδες σε τηγάνι με καυτό λάδι. Βγάζετε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, περιχυμένη με λίγο ελαιόλαδο.

Ζουμερές ντοµάτες «ακορντεόν» με μοτσαρέλα
Υλικά
    Μερίδες: 4-6
  • 3-4 φέτες Προζυμένιο ψωμί, σε κυβάκια
  • λίγο Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ευ
  • 12 Ντοµάτες
  • 2-3 µπάλες µοτσαρέλα, σε µικρά κοµµάτια
  • 6 φύλλα δάφνη, κοµµένα στη µέση κατά µήκος
  • 1 µικρό βαζάκι pesto βασιλικού
Διαδικασία
  • 1.

    Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Αλείφουµε κάθε κοµµάτι ψωµιού µε ελαιόλαδο και τα στρώνουµε σε ένα µέτριο αντικολλητικό ταψί. Ψήνουµε στον φούρνο για 20΄ όσο ετοιµάζουµε τις ντοµάτες. Τοποθετούµε τα ποµοντόρια οριζόντια µπροστά µας και τα χαράζουµε βαθιά 5-6 φορές, προσέχοντας να µη φτάσει το µαχαίρι µέχρι κάτω. Γεµίζουµε κάθε άνοιγµα µε ένα κοµµατάκι µοτσαρέλα, ενώ στο κέντρο κάθε ντοµάτας βάζουµε από 1 φύλλο δάφνη.

  • 2.

    Ακουµπάµε τις ντοµάτες «ακορντεόν» πάνω στα κυβάκια του ψωµιού που έχουν αρχίσει να γίνονται τραγανά. Σε κάθε άνοιγµα ρίχνουµε λίγο πέστο µε ένα κουταλάκι. Περιχύνουµε µε λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουµε καλά. Ψήνουµε για επιπλέον 20΄ ή µέχρι οι ντοµάτες να µαλακώσουν και ψηθούν µέχρι µέσα. Σερβίρουµε µε τα κυβάκια ψωµιού που θα έχουν απορροφήσει το ωραίο ζουµί.

Χοιρινά μπριζολάκια με καπνιστή πάπρικα και σαλάτα με κολοκυθάκια
Υλικά
    Για τα μπριζολάκια
  • 1½ κιλό μπριζολάκια χοιρινά λαιμός νωπός
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κουτ. σούπας τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ), τριμμένη
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βαζάκι), ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί ή αλεσμένοι στο μύλο μπαχαρικών
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 200ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
  • Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • 1.

    Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια: Με ένα ίσιο μαχαίρι ή στο μαντολίνο κόβoυμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.

  • 2.

    Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα κατά μέρος, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν τα κολοκυθάκια. Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

  • 3.

    Για τα μπριζολάκια: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την πάπρικα, το τσίλι, την σκόνη μουστάρδας, το σκόρδο και την πιπερόριζα. Πασπαλίζουμε με το μείγμα τα μπριζολάκια κάνοντας ελαφρύ μασάζ για να αρωματιστούν σε όλες τις πλευρές.

  • 4.

    Ψήνουμε σε αντικολλητικη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα τακτικά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε ζεστά τα μπριζολάκια σε πιατέλα, συνοδεύοντας με τη σαλάτα.

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα
Υλικά
  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 3 πατάτες, με τη φλούδα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 Αυγά βιολογικής γεωργίας Νώμα, βρασμένα
  • 20 Ελιές καλαμών σε φέτες Ευ, χωρίς τα κουκούτσια
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για το dressing
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ανθό αλατιού
  • Πιπέρι μαύρο τριμμένο Kania
Διαδικασία
  • 1.

    Καθαρίζετε τα αμπελοφάσουλα και τα κόβετε στη μέση. Τα ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό και μόλις πάρουν βράση μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους.

  • 2.

    Τα σουρώνετε, τα κρυώνετε με νερό και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Κατόπιν βράζετε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες (σε ξεχωριστά σκεύη). Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

  • 3.

    Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κομμάτια. Κόβετε σε κομμάτια και τα κολοκυθάκια και τα αβγά. Κόβετε τις ντομάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβετε τις ελιές.

  • 4.

    Για το dressing: ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και χτυπάτε καλά με αβγοδάρτη να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

  • 5.

    Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μία μεγάλη σαλατιέρα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.