Ο καιρός ζητά πιο ελαφρά πιάτα αλλά οι απαιτήσεις μας στη γεύση παραμένουν υψηλές. Για αυτό το σαββατοκύριακο λοιπόν το μενού μας περιλαμβάνει Μπάρες ενέργειας µε γκρανόλα και ξηρούς καρπούς, Λαζάνια με πράσα, φρέσκο και καπνιστό σολομό, Σαλάτα με φρέσκο αρακά, γαλοτύρι και φιστίκια Αιγίνης, Overnight oats με ταχίνι και καρύδια, Μπάμιες με κοτοκεφτέδες στη γάστρα, Μακαρονοσαλάτα με ελιές Καλαμών, αντζούγιες και ψητή κόκκινη πιπεριά.
Νόστιμα πιάτα με έμπνευση από τα υλικά της εποχής και με δύο από τα πιο δημοφιλή trends των διατροφικών μας συνηθειών. Το ένα είναι οι μπάρες γκρανόλα, μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για πρωινό ή για σνακ, για το σχολείο αλλά και για τη δουλειά, εύγευστη και υγιεινή. Η γκρανόλα είναι ένα μείγμα δημητριακών με βάση τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς, στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο, χουρμάδες, σταφίδες, κακάο, σοκολάτα, ταχίνι, μέλι, αλλά και τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο, μαστίχα, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα και γεύση. Μια μικρή βόμβα ενέργειας.
Τα overnight oats είναι ένα μείγμα με βρώμη, γάλα ή γιαούρτι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, uperfoods, και ό,τι άλλο μας αρέσει, που ετοιμάζουμε από το βράδυ, το βάζουμε στο ψυγείο, και το πρωί έχουμε έτοιμο ένα θρεπτικότατο πρωινό. Δεν χρειάζεται ψήσιμο, και όταν έρθει η ώρα να το φάμε αρκεί να προσθέσουμε τα αγαπημένα μας φρούτα. Πιο εύκολο δεν γίνεται.
Πάμε λοιπόν να δοκιμάσουμε τα trends της εποχής και να μαγειρέψουμε νόστιμες και χορταστικές συνταγές που δεν θα μας βαρύνουν.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Μαγειρεύουμε ελαφριά, νόστιμα και χορταστικά

Ο καιρός ζητά πιο ελαφρά πιάτα αλλά οι απαιτήσεις μας στη γεύση παραμένουν υψηλές. Για αυτό το σαββατοκύριακο λοιπόν το μενού μας περιλαμβάνει Μπάρες ενέργειας µε γκρανόλα και ξηρούς καρπούς, Λαζάνια με πράσα, φρέσκο και καπνιστό σολομό, Σαλάτα με φρέσκο αρακά, γαλοτύρι και φιστίκια Αιγίνης, Overnight oats με ταχίνι και καρύδια, Μπάμιες με κοτοκεφτέδες στη γάστρα, Μακαρονοσαλάτα με ελιές Καλαμών, αντζούγιες και ψητή κόκκινη πιπεριά.
Νόστιμα πιάτα με έμπνευση από τα υλικά της εποχής και με δύο από τα πιο δημοφιλή trends των διατροφικών μας συνηθειών. Το ένα είναι οι μπάρες γκρανόλα, μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για πρωινό ή για σνακ, για το σχολείο αλλά και για τη δουλειά, εύγευστη και υγιεινή. Η γκρανόλα είναι ένα μείγμα δημητριακών με βάση τη βρώμη και τους ξηρούς καρπούς, στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο, χουρμάδες, σταφίδες, κακάο, σοκολάτα, ταχίνι, μέλι, αλλά και τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο, μαστίχα, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού για έξτρα άρωμα και γεύση. Μια μικρή βόμβα ενέργειας.
Τα overnight oats είναι ένα μείγμα με βρώμη, γάλα ή γιαούρτι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, uperfoods, και ό,τι άλλο μας αρέσει, που ετοιμάζουμε από το βράδυ, το βάζουμε στο ψυγείο, και το πρωί έχουμε έτοιμο ένα θρεπτικότατο πρωινό. Δεν χρειάζεται ψήσιμο, και όταν έρθει η ώρα να το φάμε αρκεί να προσθέσουμε τα αγαπημένα μας φρούτα. Πιο εύκολο δεν γίνεται.
Πάμε λοιπόν να δοκιμάσουμε τα trends της εποχής και να μαγειρέψουμε νόστιμες και χορταστικές συνταγές που δεν θα μας βαρύνουν.