Ετοιμαζόμαστε για ένα γαστρονομικό ταξίδι με ακαταμάχητες συνταγές που περιλαμβάνουν από λαχταριστούς λουκουμάδες γεμιστούς με σοκολάτα που λιώνουν στο στόμα, μέχρι τον αγαπημένο μπακαλιάρο σε κουρκούτι μπίρας με σκορδαλιά που φέρνει στο πιάτο μας την παράδοση με μια crispy πινελιά.
Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος συνηθίζεται να καταναλώνεται την Κυριακή των Βαΐων και το σωστό ξαλμύρισμά του είναι αναγκαίο. Χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να είναι έτοιμος για μαγείρεμα. Μπορούμε να βρούμε παστό μπακαλιάρο είτε με κόκαλο είτε φιλεταρισμένο υγράλατο. Τα φύλλα πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα και αρκετά χοντρά, με την επικάλυψη να είναι όσο πιο λευκή γίνεται.
Για να τον ξαλμυρίσουμε ξεπλένουμε αρχικά το φύλλο του μπακαλιάρου με άφθονο κρύο νερό, τον κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και αυτό σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο με νερό. Για κάθε κιλό ψαριού χρειαζόμαστε 3 με 4 κιλά νερού. Αλλάζουμε το νερό κάθε 4-5 ώρες, για ένα εικοσιτετράωρο και είναι έτοιμος μαγείρεμα.
Για τους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας έχουμε cheesecake φέτας με ντοματίνια και ελιές, ενώ η φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια και πατάτες υπόσχεται ένα απολαυστικό brunch γεμάτο ενέργεια. Τα κεφτεδάκια χωρίς τηγάνι γίνονται πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμα, και για το τέλος, τι καλύτερο από μια τάρτα φράουλας. Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο χρώματα και αρώματα!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Απολαυστικές συνταγές, έτοιμες σε 60 λεπτά

Ετοιμαζόμαστε για ένα γαστρονομικό ταξίδι με ακαταμάχητες συνταγές που περιλαμβάνουν από λαχταριστούς λουκουμάδες γεμιστούς με σοκολάτα που λιώνουν στο στόμα, μέχρι τον αγαπημένο μπακαλιάρο σε κουρκούτι μπίρας με σκορδαλιά που φέρνει στο πιάτο μας την παράδοση με μια crispy πινελιά.
Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος συνηθίζεται να καταναλώνεται την Κυριακή των Βαΐων και το σωστό ξαλμύρισμά του είναι αναγκαίο. Χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να είναι έτοιμος για μαγείρεμα. Μπορούμε να βρούμε παστό μπακαλιάρο είτε με κόκαλο είτε φιλεταρισμένο υγράλατο. Τα φύλλα πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα και αρκετά χοντρά, με την επικάλυψη να είναι όσο πιο λευκή γίνεται.
Για να τον ξαλμυρίσουμε ξεπλένουμε αρχικά το φύλλο του μπακαλιάρου με άφθονο κρύο νερό, τον κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και αυτό σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο με νερό. Για κάθε κιλό ψαριού χρειαζόμαστε 3 με 4 κιλά νερού. Αλλάζουμε το νερό κάθε 4-5 ώρες, για ένα εικοσιτετράωρο και είναι έτοιμος μαγείρεμα.
Για τους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας έχουμε cheesecake φέτας με ντοματίνια και ελιές, ενώ η φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια και πατάτες υπόσχεται ένα απολαυστικό brunch γεμάτο ενέργεια. Τα κεφτεδάκια χωρίς τηγάνι γίνονται πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμα, και για το τέλος, τι καλύτερο από μια τάρτα φράουλας. Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο χρώματα και αρώματα!